|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 04 Aralık 2008 (08:26), Konuya Son Cevap : 04 Aralık 2008 (08:26). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Aralık 2008, 08:26 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Ravi:İbnu Abbas Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Haberiniz olsun, ben rükü ve secde halinde Kuran okumaktan men edildim. Öyleyse rüküda Rabb Teala`yı tazim edin, secdede ise dua etmeye gayret edin, (zira secdede iken yaptığınız dua) icabet edilmeye layıktır."HadisNo:1801 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Ravi:Ebu Hüreyre Hadis:Resulullah (sav), secdelerinde şunları söylerdi: "Allahümmagfirli zenbi küllehu, dıkkahu ve cüllehu, evvelehu ve ahirehu, sırrahu ve alaniyyetehu (Allahım! Büyük-küçük birinci-sonuncu, gizli-açık, bütün günahlarımı mağfiret buyur)HadisNo:1802 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Ravi:Aişe Hadis:Resullulah (sav) rükusunda ve secdelerinde şu duayı çokça okurdu: "Sübhanekallahumme Rabbena ve bi-hamdike, Allahümmağfirli (Allah`ım, seni takdis ve tenzih ederim. Rabbimiz! Takdisimiz hamdinledir. Ey Allahım, beni mağfiret et.)" Bu duayı okumakla Ku`ran`a yani Kur`an`nın: "Rabbini hamd ile tesbih et" (Nasr 3) ayetine uyuyordu. [Müslim, Ebu Davud ve Nesai`de gelen bir rivayette şöyle denir: "Resullullah (sav) rüku ve secdesinde şöyle derdi: "Subbühun kuddüsün Rabbü`l-melaiketi ve`r-Ruhi, (Münezzehsin, mukaddessin, meleklerin ve Ruh`un Rabbisin)" Muvatta, Tirmizi ve Ebu Davud`un bir rivayetinde şöyle denir: "Resulullah (sav)`ı yatakta kaybettim ve araştırdım, derken elim ayağının altına rastladı. Secdede idi ve: "Allahümme inni euzu birızake min sahtike ve euzu bi-muafatike min ukubetike ve euzu bike minke La uhsi senaen aleyke. Ente kema esneyte ala nefsike. (Allahım! Senin rızanı şefaatçi kılarak öfkenden sana sığınıyorum. Affını şefaatçi yaparak cezandan sana sığınıyorum. Senden de sana sığınıyorum. Sana layık olduğun senayı yapamam. Sen kendini sena ettiğin gibisin)" diyordu.]HadisNo:1803 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Ravi:İbnu Mes`ud Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden biri rükü edince üç kere "Sübhane rabbiyel azim (Büyük Rabbim (her çeşit kusurdan) münezzehdir" desin. Bu, en az miktardır. Secde yapınca da üç kere "Sübhane Rabbiye`l a`la (Ulu Rabbim (her çeşit kusurdan) münezzehdir" desin. Bu da en az miktardır."HadisNo:1804 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Ravi:Cabir Hadis:Resulullah (sav), rüku yaptığı zaman: "Allahümme leke reka`tu ve bike amentü ve leke eslemtü ve aleyke tevekkeltü ente Rabbiye, haşaa semi ve basari ve lahmi ve demi ve izami lillahi Rabbi`l`alemin, (Ey Allahım sana rüku yapıyorum, sana inandım, sana teslim oldum, sana tevekkül ettim. Sen Rabbimsin, kulağım, gözüm, etim, kanım ve kemiklerim Alemlerin Rabbi olan Allah önünde haşyette, tezellüldedir." [Bu rivayet Müslim`de gelen uzun bir rivayetin bir parçasıdır (Salatul-Müsafirin) 201, (771)]HadisNo:1805 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Ravi:İbnu Ebi Evfa Hadis:Resulullah (sav) sırtını rükudan kaldırdığı zaman: "Semiallahu limen hamideh, Allahümme Rabbena leke`l-hamdü mil`es-semavati ve mil`el`arzi ve mil`e ma şi`te min şey`in ba`du. (Allah, kendisine hamd edeni işitir. Ey Allahım, ey Rabbimiz, semalar doluşu, arz doluşu ve bunlardan başka istediğin her şey doluşu hamdler sana olsun)" derdi.HadisNo:1806 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Ravi:İbnu Abbas Hadis:Resulullah (sav) iki secde arasında: "Allhümme`ğfir li ve`rhamni ve`cbürni, ve`hdini ve`rzukni. (Allahım bana mağfiret et, merhamet et, beni zengin kıl, bana hidayet ver, bana rızık ver)" derdi.HadisNo:1807 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Ravi:Ali Hadis:Hz. Peygamber (sav) secde ettiği vakit şöyle dua okurdu: "Allah`ım sana secde ettim, sana inandım, sana teslim oldum. Yüzüm de, kendisini yaratıp şekillendiren, ona kulak, göz takan yaradanına secde etmiştir. Yaratanların en güzeli olan Allah ne yücedir" (Hacc 14). Resulullah (sav)`ın teşehhüdle selam arasında okuduğu en son duası: "Allahümmağfir li ma kaddemtü ve ma ahhartü ve mü esrertü ve ma a`lentü ve ma esreftü ve ma ente a`lemu bihi minni ente`l-mükaddim ve ente`l-muahhir. La ilahe illa ente. (Allahım, geçmiş ömrümde yaptıklarımı, gelecekte yapacaklarımı, gizli işlediklerimi, aleni yaptıklarımı, israflarımı, benim bilmediğim fakat senin bildiğin kusurlarımı affet. İlerleten sen, gerileten de sensin, senden başka ilah yoktur)".HadisNo:1808 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Secdelerde Okunacak Dualar Ravi:Abdullah İbnu Amr İbni`l-As Hadis:Resulullah (sav)`a Hz. Ebu Bekir (ra) gelerek: "Bana namazda okuyacağım bir dua öğret" dedi. Resulullah (sav) ona şu duayı okumasını söyledi: "Allahümme inni zalemtü nefsi zulmen kesiran ve la yağfiru`z-zünube illa ente fa`ğfir li mağfireten min indike verhamni inneke ente`l-ğafuru`r-rahim. (Allahım ben nefsime çok zulmettim. Günahları ancak sen affedersin. Öyle ise beni, şanına layık bir mağfiretle bağışla, bana merhamet et. Sen affedici ve merhamet edicisin)"HadisNo:1809
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2464 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11038 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2675 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2291 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2707 | 07 Eylül 2009 09:26 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |