|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 04 Aralık 2008 (08:21), Konuya Son Cevap : 04 Aralık 2008 (08:23). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Aralık 2008, 08:21 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Rüku Ve Sücudun Şekli Rüku Ve Sücudun Şekli Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:İbnu Mes`ud Hadis:Resulullah (sav) bize namazı şöyle öğretti: "önce tekbir getirdi iki elini kaldırdı. Rükuya gittiği zaman ellerinı dizlerinin arasında kavuşturdu." Ravi der ki; Sa`d`a bu haber ulaşınca: "Kardeşim doğru söyledi. Biz böyle yapardık, sonra şununla emredildik" dedi ve bununla diz kapaklarını kavrayıp avuçlamayı kastetti.HadisNo:2589 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Ömer Hadis:Diz kapağı(nı tutmak) sizin için sünnet kılınmıştır, öyle ise rükuda diz kapaklarını kavrayın.HadisNo:2590 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Ebu İshak Hadis:Bera İbnu Azib (ra) bize secdeyi şöyle vasfeyledi: Ellerini (yere) koydu, dizleri üzerine dayandı, kalçasını (havaya) kaldırdı ve: "Resulullah (sav) böyle secde yaparlardı" buyurdu. (Bir diğer rivayette: "Resulullah (sav) namaz kılınca kollarını kanat gibi yanlarına açardı" denmiştir.)HadisNo:2591 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Bera Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Secde ettiğin zaman ellerini yere koy, dirseklerini (havaya) kaldır."HadisNo:2592 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Bera Hadis:Bera`ya: "Resulullah (sav) secde edince yüzünü nereye koyardı?" diye soruldu. "Ellerinin arasına" diye cevap verdi.HadisNo:2593 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Abdullah İbnu Malik İbni Buhayne Hadis:Resulullah (sav) namazda secdeye gidince ellerinin arasını, koltukaltı beyazlıkları görününceye kadar açardı.HadisNo:2594 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Ebu Hüreyre Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz secde edince kollarını, köpeğin yayması gibi yere yaymasın."HadisNo:2595 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Amir İbnu Sa`d Hadis:Amir İbnu Sa`d babasından (Sa`d`dan) (ra) naklediyor: "Resulullah (sav) (secdede) ellerin yere konulmasını, ayakların da dikilmesini emretti."HadisNo:2596 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Ebu Humeyd es-Saidi Hadis:Resulullah (sav) rüku yapınca itidali muhafaza eder, başını (yukarı) dikmez, (aşağı da) eğmezdi. Ellerini dizkapaklarının üzerine koyardı. Secde için yere eğilince adalelerini koltuk kısmından yana açardı. Ayaklarının parmaklarını da aralardı.HadisNo:2597 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Ebu Humeyd Hadis:Resulullah (sav) secde ettiği zaman, burnunu ve alnını yere koyardı. Ellerini yanlarından aralardı, avuçlarını omuzları hizasına koyardı.HadisNo:2598
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2464 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11037 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2675 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2291 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2707 | 07 Eylül 2009 09:26 |
04 Aralık 2008, 08:23 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Rüku Ve Sücudun Şekli
Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Vail İbnu Hucr Hadis:Resulullah (sav) secde edince, yere, dizkapaklarını ellerinden önce koyardı. Kalkınca da ellerini dizkapaklarından önce kaldırırdı.HadisNo:2599 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi: Hadis:Ebu Davud`un diğer bir rivayetinde şöyle gelmiştir: "Resulullah (sav) secdeye gidince alnını ellerinin arasına koydu, kalkınca da dizkapaklarının üzerine kalktı ve dizlerine dayandı."HadisNo:2600 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Ebu Hüreyre Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz secde edince, devenin çöküşü şeklinde yere çökmesin, yani ellerini dizlerinden önce yere koymasın."HadisNo:2601 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Ali Hadis:Resulullah (sav) bana şunu söyledi: "Ey Ali! Ben kendim için sevdiğimi senin için de seviyorum, kendim için hoşlanmadığımı senin için de hoşlanmıyorum, öyleyse iki secde arasında ik`ada bulunma."HadisNo:2602 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:İbnu Ömer Hadis:Resulullah (sav) (namazda) kişinin, elleriyle yere dayanarak oturmasını yasakladı. (Bir başka rivayette şöyle gelmiştir: "Resulullah (sav), namazdan kalkarken kişinin ellerine dayanmasını yasakladı.")HadisNo:2603 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Ebu Hüreyre Hadis:Resulullah (sav) namazda ayaklarının sırtı üzerinde kalkardı.HadisNo:2604 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Malik İbnu`l-Huveyris Hadis:Anlattığına göre Resulullah (sav)`ı namaz kılarken görmüştür. Efendimiz, tek rekatte iken, tam bir oturuş vaziyeti almadan kalkmamıştır.HadisNo:2605 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Nafi` Hadis:İbnu Ömer (ra) secde ettiği zaman ellerini, yüzünü koyduğu şeyin üzerine koyardı. Ben O`nu çok soğuk bir günde gördüm, ellerini (giymekte olduğu) bürnusunun altında çıkarmış çakılların üzerine koymuştur.HadisNo:2606 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Uhban İbnu Evs Hadis:Mecze`e İbnu Zahir, Ashabu Şecereden Uhban İbnu Evs`ten naklettiğine göre, Uhban diz kapaklarından rahatsızdı, secde ettiği zaman dizkapağmın altına minder koyardı.HadisNo:2607 Fasil:NAMAZ BÖLÜMÜ Konu:Rüku Ve Sücudun Şekli Ravi:Nafi` Hadis:İbnu Ömer (ra) şöyle derdi: "Hasta kimse secde etmeye muktedir olamazsa başıyla ima eder, alnına herhangi bir şey kaldırmaz."HadisNo:2608
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |