|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 28 Kasım 2008 (09:35), Konuya Son Cevap : 28 Kasım 2008 (09:35). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Kasım 2008, 09:35 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Ravi:Bera Hadis:Resulullah (sav)`ı gördüm. Hz. Hasan`ı omuzunda taşıyor ve de: "Allahım, ben bunu seviyorum, onu sen de sev" diyordu.HadisNo:4425 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Ravi:Bera Hadis:Tirmizî`nin bir rivayetinde şöyle gelmiştir: "Resulullah (sav) Hz. Hasan ve Hüseyin`e bakıp: "Allahım, ben bunları seviyorum, sen de sev!" buyurdu.HadisNo:4426 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Ravi:Ukbe İbnu`l-Haris Hadis:Hz. Ebu Bekr (ra) (bir gün) ikindi namazını kıldı, sonra beraberinde Hz. Ali (ra) olduğu halde yürümeye başladı. Yolda Hz. Hasan`ı çocuklarla oynuyor gördü. Omuzuna alıp: "Babam feda olsun! Ali`ye değil, Resulullah`a benziyor!" buyurdu. Hz. Ali de gülüyordu.HadisNo:4427 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Ravi:Enes Hadis:Resulullah (sav)`a "Ehl-i Beyt`inden hangisini en çok seviyorsun?" diye sorulmuştu. "Hasan ve Hüseyin!" diye cevap verdi. Hz. Fatıma (ra)`ya: "Benim oğullarımı bana çağır!" emreder, onları getirtip koklar, kucaklardı.HadisNo:4428 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Ravi:Ya`la İbnu Mürre Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hüseyin bendendir ben de Hüseyin`denim. Allah Hüseyin`i seveni sever. Hüseyin esbat`tan biridir."HadisNo:4429 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Ravi:Ebu Said Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hasan ve Hüseyin, cennet ehlinin iki gencidir."HadisNo:4430 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Ravi:Abdullah İbnu Şeddad Hadis:Abdullah İbnu Şeddad, babasından (ra) naklediyor. Der ki: "Resulullah (sav) iki akşam namazının (yani akşam ve yatsının) birinde yanımıza geldi. Hasan veya Hüseyin`den birini taşıyordu. Resulullah (sav) öne geçip çocuğu yere bıraktı. Sonra tekbir getirip namaza durdu. Sonra namaz sırasında uzunca bir secde yaptı." Babam devamla dedi: "(Secde çok uzadığı için) başımı kaldırıp baktım. Bir de ne göreyim! Secdede olan Resulullah`ın sırtına çocuk binmiş duruyor. Ben hemen secdeme döndüm. Namaz bitince, Resulullah (sav)`a cemaatten: "Ey Allah`ın Resulü! Namaz sırasında öyle uzun bir secde yaptınız ki, bir hadise meydana geldi zannettik veya sana vahiy indi zannettik!" diye soranlar oldu. "Hayır!" dedi, "bunlardan hiçbiri olmadı. Velakin, oğlum sırtıma bindi. Ben, acele edip hevesi geçmeden sırtımdan indirmeyi uygun bulmadım (kendisi ininceye kadar bekledim).HadisNo:4431 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Ravi:Ensardan Selma Hadis:Ümmü Sele`nin yanına girdim, ağlıyordu. "Niye ağlıyorsun!" diye sordum. Bana şu cevabı verdi. "Şimdi Resulullah (sav)`ı rüyamda gördüm. Başında ve sakallarında toprak vardı. "Neyiniz var, ey Allah`ın Resulü?" dedim, "Az önce Hüseyin`in öldürüldügüne şahid oldum" buyurdu."HadisNo:4432 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Ravi:Enes Hadis:Ubeydullah İbnu Ziyad`a Hz. Hüseyin (ra)`in başı getirildi. Elindeki çubuğun ucuyla burnuna dürtüyor ve: "Bu kadar güzelini de hiç görmedim!" diyordu. Ben de: "O, (Al-i Beyt arasında) Resulullah (sav)`a en çok benzeyeni idi" dedim.HadisNo:4433 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hasan Ve Huseyin (ra) Ravi:Ammar İbnu Umayr Hadis:Ubeydullah İbnu Ziyad ve arkadaşlarının kellesi geldikçe Kufe`nin Rahabe mahallesinin mescidinde üst üste dizildi. (Seyirci kalabalığı) ben de yaklaştım. "Geldi! Geldi!" diyorlardı. (Ne idi bu gelen? Merak edip daha da yaklaştım). Meğerse bir yılanmış. (Nerden geldiyse) gelmiş, kelleler arasına girip (kayboluyor, tekrar) çıkıyordu. Derken Ubeydullah İbnu Ziyad`ın burun deliğine girdi ve orada bir müddet kaldı. Sonra çıkıp gitti ve kayboldu. Biraz sonra kalabalık tekrar bağırmay a başladı. "Yine geldi! Yine geldi!" Bu hal iki veya üç kere tekerrür etti.HadisNo:4434
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2482 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11221 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2698 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2311 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2739 | 07 Eylül 2009 09:26 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |