|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (13:34), Konuya Son Cevap : 15 Ağustos 2024 (14:21). Konuya 1438 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Ocak 2012, 17:28 | Mesaj No:311 |
Durumu: Medine No : 15138 Üyelik T.:
08 Aralık 2011 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Merhamet edenlere, Cenâb-ı Hak merhamet eder. Siz yeryüzündekilere merhamet ediniz ki, göktekiler de size merhamet etsin...” (Tirmizî, Birr 16; Ebû Dâvûd, Edeb 58)
__________________ @@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@ |
04 Şubat 2012, 22:55 | Mesaj No:312 |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Levlake Levlak ! Lema Halaktül Eflak .. " Sen Olmasaydın Ey Habibim (sav) Ben Bu Kainatı Yaratmazdım " kaynak sormayın !!! çok duyup çokta sewerim ...
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
13 Şubat 2012, 21:51 | Mesaj No:313 |
Durumu: Medine No : 13855 Üyelik T.:
22 Mayıs 2011 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Adiyy İbnu Amire el-Kindî (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: “Bir işe memur tayin ettiğimiz kimse, bizden bir iğne veya ondan daha küçük bir şeyi gizlemiş olsa, bu bir hıyanettir (gulûl), kıyamet günü onu getirecektir.” Bunun üzerine, Ensar'dan bir zat kalkarak: “Ey ALLAH'ın Resulü! Vazifeyi benden geri al!” dedi. Hz. Peygamber (sav): “ Sana ne oldu?” diye sordu: “Senin (az önce şunu şunu) söylediğini işittim ya!” deyince Hz. Peygamber (sav): “Ben onu şu anda tekrar ediyorum: “Kimi memur tayin edersek az veya çok ne varsa bize getirsin. Ondan kendisine ne verilirse alır, ne yasaklanırsa onu terkeder.” (Müslim, İmâret 30) |
14 Şubat 2012, 14:55 | Mesaj No:314 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
Kütübis sitte de geçmez. Sadece bazı tasavvufi kitablarda geçer. Hadis usulü alimlerine göre bu uydurmadır.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
16 Şubat 2012, 12:51 | Mesaj No:315 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi |
16 Şubat 2012, 13:41 | Mesaj No:316 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Abdullah İbnu Amr İbni'l-Âs (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah(aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki: "Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahmân'dan bir bağdır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah da ondan (rahmet bağını) koparır." [Tirmizî, Birr 16, (1925); Ebû Dâvud, Edeb 66, (4941)]
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
26 Şubat 2012, 15:04 | Mesaj No:317 |
22 Mayıs 2011 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İbnu Zuğb el-Eyâdi anlatıyor: "Abdullah İbnu Havâle el-Ezdi radıyallahu anh'ın yanına indim. Bana: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bizi, ganimet alalım diye yaya olarak gönderdi. Biz de döndük ve hiçbir ganimet elde edemedik. Yorgunluğumuzu yüzlerimizden anlayıp, aramızda doğrularak: "Ey Allah'ım, onları bana tevkil etme; ben onları üzerime almaktan âcizim! Onları kendilerine de tevkil etme, bu işten kendileri de acizdirler. Onları diğer insanlara da tevkil etme, kendilerini onlara tercih ederler!" buyurdular. Sonra elini başımın üstüne koydu ve: "Ey İbnu Havale! Hilafetin (Medine'den) Arz-ı Mukaddese'ye (Suriye'ye) indiğini görürsen, bil ki artık zelzeleler, kederler, büyük hâdiseler yakındır. O gün Kıyamet, insanlara, şu elimin, başına olan yakınlığından daha yakındır" buyurdu." Ebu Davud, Cihad 37, (2535). |
27 Şubat 2012, 22:50 | Mesaj No:318 |
22 Mayıs 2011 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Rasûlullah (sav) buyurdular: “Müslüman olan, kendisine yeteri kadar rızık verilen, Allah’ın kendisine verdiği nimete kanâat eden kimse şüphesiz kurtuluşa ermiştir.” (Müslim, Zekât 125. Tirmizî, Zühd 35; İbni Mâce, Zühd 9) Rasûlullah (sav) bir gün –veya bir gece- evinden dışarı çıkmıştı. Baktı ki, Ebu Bekir ve Ömer (rhümâ) oradalar. Onlara: “-Bu saatte sizi evinizden dışarı çıkaran sebep nedir?” diye sordu. Onlar: “-Açlık, yâ Rasûlallah, dediler!. Peygamberimiz: “-Gücü ve kudretiyle canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, sizi evinizden çıkaran sebep beni de evimden çıkardı; haydi kalkınız” buyurdu. İkisi de kalkıp, Rasûl-i Ekrem’le birlikte ensârdan birinin evine geldiler. Fakat o zât da evinde değildi. Ama hanımı Rasûlullah’ı görünce: “-Hoş geldiniz, buyurunuz, dedi. Rasûlullah (sav): “-Falan nerede?” diye sordu. Kadın: “-Bize tatlı su getirmek için gitti,” dedi. Tam o sırada evin sahibi olan Medine’li sahâbî geldi, Rasûlullah (sav)’e ve iki arkadaşına baktıktan sonra: “-Allah’a hamdolsun, bugün, hiç kimse misafir yönünden benden daha bahtiyar değildir,” dedi. Hemen gidip onlara içinde koruğu, olgunu ve yaşı bulunan bir hurma salkımı getirdi: “-Buyurun, yiyiniz,” dedi ve eline bıçak aldı. Rasûlullah (sav) ona: “-Sağılan hayvanlara sakın dokunma” dedi. Ev sahibi onlar için bir koyun kesti. Onlar da koyunun etinden ve hurmadan yediler; tatlı sudan içtiler. Hepsi yemeğe doyup suya kanınca, Rasûlullah (sav) Ebû Bekir ve Ömer (rhümâ)’ya şöyle dedi: “-Gücü ve kudretiyle canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, kıyamet gününde bu nimetlerden sorguya çekileceksiniz. Sizi evinizden açlık çıkardı, sonra evinize dönmeden şu nimetlere kavuştunuz” buyurdu. (Müslim, Eşribe 140 |
29 Şubat 2012, 00:43 | Mesaj No:319 |
22 Mayıs 2011 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah (sav), bir adamın şöyle söylediğini... işitti: "Allah'ım, şehadet ettiğim şu hususlar sebebiyle senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilah olmayan Allah'sın, birsin, samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç), doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur." Bunun üzerine Efendimiz (sav) buyurdular: "Nefsimi kudret dinde tutan Zat'a yemin olsun, bu kimse, Allah'tan İsm-i Azamı adına talepte bulundu. Şunu bilin ki, kim İsm-i Azamla dua ederse Allah ona icabet eder, kim onunla talepde bulunursa (Allah ona dilediğini mutlaka) verir." Tirmizi, Da'avat 65, (3471); Ebu Davud, Salat 358, (1493) |
29 Şubat 2012, 01:15 | Mesaj No:320 | |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. | |
Konuyu Toplam 36 Kişi okuyor. (0 Üye ve 36 Misafir) | |