|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 05 Aralık 2008 (08:27), Konuya Son Cevap : 05 Aralık 2008 (08:27). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Aralık 2008, 08:27 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Resulullah (sav)`ın Sıfatları Ve Ahlakları Resulullah (sav)`ın Sıfatları Ve Ahlakları Fasil:PEYGAMBERLİK BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın Sıfatları Ve Ahlakları Ravi:Ali Hadis:Ali`nin evladlarından Muhammed`in oğlu İbrahim anlatıyor: "Hz. Ali (ra) Resulullah (sav)`ı vasfettiğı zaman şöyle derdi: "Resulu-i Ekrem (sav) efendimiz çok uzun boylu olmadığı gibi, (azaları) birbirine girmiş kısa boylu da değildi, orta boylu bir insandı. Saçları kıvırcık değildi, düz de değildi, dalgalıydı. Şişman değildi, yuvarlak yüzlü de değildi, yanakları uzuncaydı. Rengi kırmızıya çalan, beyazdı. Gözleri siyah ve kirpikleri uzundu, goğsünde göbeğine kadar inen kıldan bir hat vardı. El ve ayaklarının parmakları kalıncaydı. Eklem yerleri ve iki küreğin birleşme yeri olan omurga iri idi. Bir tarafa dönünce (sadece başını çevirmez) bütün vücudunu çevirirdi. Yürüyünce, yamaçtan iniyormuşcasına öne meylederek yürürdü. İki omuzu arasında peygamberlik mührü vardı. O, peygamberlerin mührü (sonuncusu) idi. İnsanlann en iyi kalplisi, en şecaatlisi ve en doğru sözlüsü idi. O ahlakça herkesten yüce, muaşere yönüyle de en geçimlisi idi. Onu aniden gören ondan heybet duyardı; bilerek beraber olan, kalpten severdi. Onu vasfeden şöyle derdi: "Ben ne O`ndan önce, ne de O`ndan sonra O`nun gibisini görmedim." Resul-i Ekrem çabuk konuşmazdı; her işitenin anlayacağı şekilde teker teker konuşurdu."HadisNo:5537 Fasil:PEYGAMBERLİK BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın Sıfatları Ve Ahlakları Ravi:İbnu Abbas Hadis:Ehl-i Kitap saçlarını düz salınmaya bırakırlar, müşrikler de ayırırlardı. Resulullah (sav) ise (vahiy yoluyla) emredilmediği hususlarda Ehl-i Kitab`a uygun hareket etmekten hoşlanırdı. Bu sebeple saçını alnından serbest bıraktı. Bilahare (bütün müşrikler Müslüman olduktan sonra) saçlarını (alnından) ayırdı.HadisNo:5538 Fasil:PEYGAMBERLİK BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın Sıfatları Ve Ahlakları Ravi:Enes Hadis:Anlattığına göre, "Resulullah (sav)`a saçındaki aklardan sorulunca (Enes) şöyle cevap vermiştir: "Allah O`nu, beyazla çirkinleştirmemiştir." Bir rivayette de şöyle demiştir: "O, kişinin başında ve sakalında bulunan beyazları yolmasını mekruh addederdi. Ve [Enes (ra)]: "Resulullah (sav) saçlarını boyamadı. Beyaz kıl (onda nadirdi ve sadece) alt dudağında, şakaklarında ve başında bir nebzecik vardı" derdi.HadisNo:5539 Fasil:PEYGAMBERLİK BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın Sıfatları Ve Ahlakları Ravi:Ebu Cuhayfe Hadis:Resulullah (sav)`ı gördüm, sadece alt dudağında yani anfetesinde beyaz gördüm.HadisNo:5540 Fasil:PEYGAMBERLİK BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın Sıfatları Ve Ahlakları Ravi:Enes Hadis:Resulullah (sav)`ı, berber onu tıraş ederken gördüm. Ashabı etrafını çevirmişti. Aleyhissalatu vesselam`ın tek kılının yere düşmesini istemiyorlar, birinin eline düşsün istiyorlardı.HadisNo:5541
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2477 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11165 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2694 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2305 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2729 | 07 Eylül 2009 09:26 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |