|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 08 Şubat 2021 (22:07), Konuya Son Cevap : 14 Şubat 2021 (16:25). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Şubat 2021, 22:07 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Haftanın konusu YANLIZLIK... Haftanın konusu YANLIZLIK... Bu hafda da Konumuz "Yanlızlık " olsun... Konumuzu açalım ve yorumları alalım .. Bana göre yanlızlık,,, Bir şehir kadar kalabalıktır, Bazılarının yanlızlığı... Bazen, Yaşlı bir insanın tenindeki kırışıklar kadar her çizginin anlattığı yanlızlık.. Bazen , bir evladın veya bir annenin yoklugundaki yanlızlık.. Yolun sonu başı belli olmayan , sözcüklerin bile, dile gelmediği kalemin yazmadığı yanlızlık. Aslında adı yanlızlık ama anlatmak için saatlerce paylaşılan , seni anılara , özlemlere , hasretlere bırakan yanlızlık... Bana göre çok şey ,, sizlere göre nasıl yanlızlık ?
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 320 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 3510 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 195 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 243 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 235 | 16 Mart 2024 15:39 |
09 Şubat 2021, 09:13 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Yalnızlık bazen çok ihtiyaç duyduğumuz, bazende sıkıldığımız bir durumdur, gayet normal bir durumdur insanın arada yalnız kalmak istemesi. Önemli olan bunu yaşantı tarzı haline getirmemekdir. İnsan doğası gereği sosyal bir varlıkdır, uzun süreli yalnızlık ruh halini bozar insanın, sevincimizi paylaşdığımız gibi üzüntümüzüde paylaşmak isteriz yakın bulduğumuz biriyle ondan duyacağımız teselliye ihtiyacımız vardır. Bir söz vardır "insana insan lazımdır" çok güzel sözdür.. Yalnızlık insanı hasta eder kuruntular içinde boğulur insan islamda aile ve akrabalar ile sıkı bağ içinde olmamızı söyler. Başımız sıkışınca ilk ailemiz koşar daha sonra komşu akraba o zaman anlarsınnız işde etrafınızda ne kadar insan birikrdiğinizi.. Ufak tefek şeyleri kafaya takıp da herkesden el etek çekmek hoş değil bence öyle bir durumda benim hiçmi hatam yok diye düşünmeli insan hepimizin hataları var tölere edilmeyecek şeyler değil diye düşünürüm.. Yalnızlık bana göre değil kısacası Allah ölene kadar yalnızlık içinde bırakmasın
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
10 Şubat 2021, 10:24 | Mesaj No:3 |
18 Aralık 2010 | Akşam ezanından sonra Çağıran anne sesine koşuyorum Ayağım takılıyor düşüyorum Her yanım toz içinde Dizlerim kan içinde Acısı oturmuş yüreğime Kimse kalmamış sokakta Herkez evinde Doğrulmaya çalışıyorum Güçlü iki el koltuk altlarımdan , Babam Ürkek bir ceylan o anda bakışım Babamın ellerinde saçlarım Yanaklarımdan süzülünce göz yaşlarım O ne buse öyle tam şakağımda Ne güzel ter kokusu babamın boynunda Düşmeyeceksin diyor fısıldıyla Düşmüşsen kalkmasını bileceksin Tozunu , kirini kendin sileceksin Baba nasihatı kalmış kulağımda Çok düştüm o günden sonra Hep kalktım ,hep tozumu silkeledim Ne bir el aradım saçlarımda Ne bir teselli sesi....
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
10 Şubat 2021, 12:28 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Kişinin kendini bilmesi, bulması, içine doğru yolculuğunda olmazsa olmazı diye düşünüyorum yalnızlığı. Başka türlüsü tahammül edilir değil. Benim sevdiğim ve anlaşabildiğim yalnızlık bu. Degersizlik hissi veren, toplumdan, sosyallikten uzaklaştiran, vesveselrin kucağına atan buhran tetikleyen, şeytanın oyuncağı haline getiren, iradesiz, gereksiz hassasiyetlerle zindan hayat vadeden "yalnızlık" en sevmediğimdir. Böyle yazınca "böylesi yalnızlığı kim sever" diyebilir, antipatik görünebilir ama etrafimizdaki bıktiran yalnızlar tam bu tariftekiler. Kendine ayna tutmalı kendi kendinin aynası olmalı. Bir hesap görücü zaman olarak "yalnızlık" seviyorum. Doğrudan zerre sapmadığım için kaldığım "yalnızlığî" arťik seviyorum.( öncesinde zor kabulleniyor insan) Duyguları terbiye eden,düşünceyi geliştiren,kendine getiren bilinçli yalnızlığı seviyorum. Beyninin içinde kalabalık koloni halinde yaşayan gürültülü yalnızlığı edebiyatçılar sever herhalde.)) Benden uzak olsun. Pandemi bizi yalnizlaştirsa da, İnsan seviyorum. Kalabalık seviyorum. Tezat olmasın ama Karantinada ev kalabaligindan aynı yüzlerden bıktım az biraz yalnızlık istiyorum az ama çok az
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
14 Şubat 2021, 16:25 | Mesaj No:6 |
18 Aralık 2010 | Yalnızlık; Elinizden tutan birisinin olmaması değil.. Hiç kimsenin yüreğinize dokunmamasıdır..! Ve anladık ki eskiden harfler daha kıymetliydi.. Bir mektup yazardın, aylar süren ayrılıkların sessizliği kapanırdı.. Bir Mektup için aylarca yol gözlenirdi. Yenisi gelene dek yeniden yeniden okunurdu.. Şimdi telefon var, mesaj var ama Bir "Nasılsın"a muhtaç binlerce insan var...
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |