|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cennet36,Açılış Tarihi: 28 Mart 2008 (18:43), Konuya Son Cevap : 09 Ekim 2008 (00:13). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Mart 2008, 18:43 | Mesaj No:1 |
En Sevgili Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v ) En Sevgili Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v ) Sonsuz Nur’u selamlıyoruz Cismaniyatın zindanından çıkıp ruhun ve kalbin sonsuza müteveccih derece-i hayat ına çıkabilmek adına Peygamber’den (sas) yardım dilemenin adıdır salavat. Salat ü selam’ın tekrarı ile Şefat-i Kübra’ya yönelmek, rahmet kapısından ayrılmamak ve gafil olmamaktır. Mükafatı da o kapının ardına kadar açılması, şefaat dairesinin genişlemesi ve insanın ebediyen mutlu, emin, mutmain olacağı sonsuzluk ülkesine davet edilmesidir. Ubey b. Ka’b radıyallahu anh der ki: “Ey Allah’ın Resülü dedim, ben sana çok salât oku(mak isti)yorum. (Duamda) ne miktarını sana salât ü selama ayırayım?” Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem): “Dilediğin kadar!” buyurdular. “Dörtte bir (yeter mi)?” dedim. “Dilediğin kadar!” buyurdular, “Eğer artırırsan, bu senin için daha hayırlı!” “Yarı(ya ne dersiniz)?” dedim. “Dilediğin kadar!” buyurdular, “Eğer artırırsan, bu senin için daha hayırlı!” “Üçte iki(ye ne dersiniz?)” dedim. “Dilediğin kadar!” buyurdular, “Eğer artırırsan, bu senin için daha hayırlı!” “(Kendim için dua ettiğim vaktin) tamamını size salât ü selam okumaya ayırayım mı?” dedim. “Bu takdirde, (dünyevî ve uhrevî) dileğin kabul edilir, günahın affedilir!” buyurdular.” Demek ki ne kadar çok olursa o kadar hayırlıdır, deniyor. Bediüzzaman Hazretleri’nin de namaz tesbihatında “Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke ya Resûlallah!” söylerken gizli sırların açıldığını ve “Zat-ı Ahmediyeye (aleyhi salâtü vesselam) gelen rahmet, umum ümmetin ebedi zamandaki ihtiyaçlarına baktığı için sonsuz salât yerindedir.” diyor. Hakk’ın özel davetlisi ve Sidretü’l - Müntehâ’nın misafiri, getirdiği nur ve hediyesine şükürle mukabele etmek nev’inden “Binler salavat sana insin. Yani senin bu iyiliğine karşı biz mukabele edemiyoruz. Belki Hâlik’ımızın hazine-i rahmetinden gelen ve semavat ehlinin adedince rahmetler sana gelmesini niyaz ile şükranımızı açığa çıkarıyoruz.” diyerek salavatın yerini doldurabilecek herhangi bir şey olmadığını “Sonsuz Nur’u Selamlamanın” sonsuz olduğunu söyler. Her zaman gözlerimize görünmesen de gönül tepelerimizde nazlı nazlı oturan sensin. On dört asırdır/ Senin gölgen yeryüzüne düştüğü andan itibaren (sallallahu aleyhi ve sellem) ismin âlemin her bucağında dalgalanmakta, sevgin gönüllerde her geçen gün büyümekte ve dünyanın hal-i hazır vaziyeti, Senin cihan tarafından İnsanlığın İftihar Tablosu olarak selamlanacağını müjdelemektedir. Rabbimiz (cc) O’nun için; “Ey Resûlüm! Biz seni bütün âlemlere bir rahmet vesilesi olarak gönderdik.” buyuruyor. Rahmet müjdesi olan salavatımız, bize O’na yakınlaştırsın... * “Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber’e hep salât ederler. Ey iman edenler Siz de ona salât edin ve samimiyetle selam verin. (Ahzab Sûresi, 56) | |
Konu Sahibi cennet36 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
En Sevgili Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v ) | Hz.Muhammed(s.a.v) | Seyyid | 2 | 1958 | 28 Mart 2008 18:43 |
Allah ı inkar edene saygı duyulur; Onunla dost... | Soru Cevap Arşivi | cennet36 | 0 | 2302 | 26 Mart 2008 12:55 |
Neden ve Niçin Namaz? | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Medine-web | 3 | 2091 | 26 Mart 2008 12:43 |
Ayetlerde Cennet | Kur'ân-ı Kerim Genel | Esma_Nur | 4 | 2259 | 12 Mart 2008 13:14 |
Kadın Yabancı Kör Erkelerin Yanında Tesettürsüz... | Soru Cevap Arşivi | cennet36 | 0 | 2104 | 11 Mart 2008 12:58 |
26 Eylül 2008, 12:55 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: En Sevgili Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v ) Alıntı:
inşallah çok salat edenlereden oluruz...
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. | |
09 Ekim 2008, 00:13 | Mesaj No:3 |
Cvp: En Sevgili Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v )
binlerce milyonlarca selam ve selat olsun sevgililer sevgilisine anam babam dünyam sana kurban olsun ey nebi senin adının geçtiği yerde içim gidiyor kalbim sızlıyor sana nasıl selat ve selam getirmez ki ümmetin sende bizi unutma ümmetini unutma ey gönüller sultanı sende bize şefaatçi ol mahşer günü senin ayağının tozuna kurban olayım ben ey sevgili ceddim muhammed mustafa(s.a.v) | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |