|
Konu Kimliği: Konu Sahibi iman81,Açılış Tarihi: 05Haziran 2008 (20:38), Konuya Son Cevap : 05Haziran 2008 (21:06). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05Haziran 2008, 20:38 | Mesaj No:1 |
Aşkımın tahtına oturan, Naz Makamının Efendisi (S.A.V.)… Aşkımın tahtına oturan, Naz Makamının Efendisi (S.A.V.)… Aşkımın tahtına oturan, Naz Makamının Efendisi (S.A.V.)… Dünya insanının sana muhtaç anları, nisan sabahlarıydı. Olmadığın iklimlerin yağmurları bulanıktı. Ötelerden bir Rahmet düşmüyor, gönül yamaçları baharı bilmiyordu. Kainata teşrifinle gönüller cennet yamaçlarının rengini aldı. Ve hayat çeşmesinin ufukları damla damla görünmeye başladı. Ne büyük şerefti Sen’i bilmek!.. Sen’i bize bildiren Rab’be şükürler olsun… Adını konuşmaya başladığımız zaman öğrendik, ilk ezberlediğimiz belki Sen’in ismindi. Doğduğun yerin ismini, hicretini ve Rab’bimin izniyle seni himaye eden büyüklerin adlarını… Sonra mübarek annelerimiz olan zevcelerini ve sana evlat olma şerefine erişen çocuklarını… Daha biz ufacık bir çocukken, oturmuştun yüreğimizin en güzel yerine… Ya biz sana lâyık bir ümmet olabilmiş miydik acaba? Şimdi bu ızdırabı yaşıyorum. Gönül heybemde gözyaşlarım, yürek tezgahımda işlenen sancılarım ve Sen’den dilendiğim şefaatin var dilimde. İçim en derin yerinden sızlıyor. Öyle bir sızı ki, seslendirsem deli divane derler banaEy, kendisine yollanan selâmları işiten Vefalı Dost!… Sana ümmet olmak için Sen’i sevmek yeterse eğer, ben seviyorum. Elbette Seviyorum… Nasıl sevmem? Kalbimin bütün zincirleriyle nasıl bağlanmam Sana? Kimler Sen’i ölesiye sevmedi ki, Ya Rasulallah? Hz. Bilal’e kızgın kumlar üzerine dayanma gücü veren, sana olan bağlılığı ve sevgisi değil miydi? Hz. Ebu Bekir’e‘anam, babam sana feda olsun Ya Rasulallah!’ dedirten şey neydi? Nasıl sevmem Sen’i ? Elbette seviyorum… Bir ömür boyu… Daha niceleri Efendim!… Daha nice kalp seninle, sevginle dolup mübarek olmamış mıydı? Mübarek sevgin daha nice kalbe ışık olup hayat vermemiş miydi? Bir güvercin seni korumak adına türlü oyunlar oynamamış mıydı? İspatlamamış mıydı, sensiz kalan yüreklerin, gözlerin kör olduğunu? Ve hepsinden önemlisi, Cenab-ı Hak sana olan sevgisini,Sen olmasaydın, âlemleri yaratmazdım eklinde ifade etmemiş miydi? Sevginle doluyum Ya Rasulallah! Gönlüme hayat, gözlerime ışık olur musun? Bir hurma kütüğününki kadar olamayan muhabbetimi kabul eder misin? Sen özümsün, tutkunun oldum, Ya RasulallahBeni de yoluna düşenlerin içine alır mısın? Şemsiyende gölgelendirir misin, aşkınla ve hasretinle kavrulmuş gönlümü? Duy lütfen feryadımı, tut elimden, Ümmetin olmak istiyorum. Ey özümüze kor düşüren ateşli Gönül! Biliyor musun, göz pınarlarım çorak çöller gibi, kupkuru. Gözlerime rahmetinin yağması için yağmurlarına ihtiyacım(ız) var.Ne olur yağmur gibi yağ üzerimize, çisil çisil… Yarım kalmış yanımı tamamlayan Sevgili!… Hüzünlüyüm, ama bir o kadar da umutluyum. Zamanımız çok çetin, sana çıkan yollar sarp. Biz gurbette mahsun, gözlerimiz ışığa muhtaç. Sen’den uzakta gözlerimiz dolu ve buğulu… Biz gökte yankılanacak larla kalbimize karışacağın günlerin hasreti içindeyiz. Ey sevgili, En Sevgili!… Ey gönüller Fatihi!… Elimizde bir demet Gül, Sen’i (S.A.V.) beklemekteyiz… | |
Konu Sahibi iman81 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Aklını Başına Al... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | İSRA | 1 | 1841 | 07Haziran 2008 01:18 |
Bizim pazarımızda geçer tek akçedir Gül.. | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Seleme | 3 | 1783 | 07Haziran 2008 01:13 |
Bir çocuğun namaz kılma Öyküsü | Çocuk ve Aile Sağlığı | su damlası | 5 | 2082 | 07Haziran 2008 01:02 |
ıraklı çocuk | Şiirler ve Şairler | nurşen35 | 2 | 2011 | 06Haziran 2008 23:48 |
Dua | Dua Bölümü | medinelii | 2 | 1591 | 06Haziran 2008 21:24 |
05Haziran 2008, 20:51 | Mesaj No:2 |
Cvp: Aşkımın tahtına oturan, Naz Makamının Efendisi (S.A.V.)…
Cenab-ı Hak sana olan sevgisini, Sen olmasaydın, âlemleri yaratmazdım şeklinde ifade etmemiş miydi?Allah RazI Olsun Kardeşim Çok Güzel Özetlemissin ..Uyan ey gözlerim gafletten uyan Uyan uykusu çok gözlerim uyan Azrailin kastı canadır inan Uyan ey gözlerim gafletten uyan Uyan uykusu çok gözlerim uyan | |
05Haziran 2008, 21:02 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Aşkımın tahtına oturan, Naz Makamının Efendisi (S.A.V.)… iman81 kardeşim yazınız renginden dolayı zor okunduğu için düzeltme yaptım hakkınızı helal edin..
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
05Haziran 2008, 21:05 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 1808 Üyelik T.:
11 Mayıs 2008 | Cvp: Aşkımın tahtına oturan, Naz Makamının Efendisi (S.A.V.)… guzel bır yazıymıs,, Ey, kendisine yollanan selâmları işiten Vefalı Dost!… Sana ümmet olmak için Sen’i sevmek yeterse eğer, ben seviyorum. bayıldım bu cumleye |
05Haziran 2008, 21:06 | Mesaj No:5 |
Cvp: Aşkımın tahtına oturan, Naz Makamının Efendisi (S.A.V.)…
Ey gönlümün sultanı gecemin sabahı karanlığımın aydınlığı Efendim Biz şimdi Sana muhtacız en çok Sana muhtacız en çok sana muhtaçtık | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |