|
Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi: 01 Mart 2013 (14:27), Konuya Son Cevap : 01 Mart 2013 (16:22). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Mart 2013, 14:27 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Aşağıdaki bilgi İHLForum 'dan, 10.01.2009 itibariyle alınmıştır. 76 kışının 19 kasımında bir Cuma akşamı açmışım gözlerimi dünyaya. İnsanların korkudan evlerinin pencerelerini sıkı sıkı perdelediği, evlatlarını uğurlarken sıkı sıkı tembihlediği, sağ salim eve dönmeleri için el açıp dua ettiği bir zamanda. Tedirginliğin insanların hep yanında olduğu bir dönemde merhaba demiştim dünyaya. Elbette dünyaya gelişim birilerinin hasretle ümit ettiği ve bir yerleri kurtarması için beklenen bir kahraman gelişi değildi. Sade bir Anadolu evinde Kılıç ailesinin ümitlerinin karşılığı herkesin yaşayabileceği kadar bir mutluluk anı sadece. Evin en küçüğü, diğer 3 kardeşinin arkadaşlarına “bizim bir kardeşimiz daha oldu” diyecekleri kadar sade ve sevinçli bir haber. Babam ismimi doğmadan önce koymuş. “Allah bir erkek evlat verirse adı Mustafa Cihat olsun adının adamı olsun” demiş. Çocukluğum her çocuk gibi oyunlarla ve oynayacağımız yeni oyunların hayalleriyle geçti. Belki tek farkım her şeyin çok kıymetli olduğu ve kıymetinin bilindiği bir devrin çocuğu olmamdı. Mahallede plastik topu olanın tüm oyunları ve kurallarını belirlediği, top oynarken plastik kramponu olanın takım kaptanı olduğu zamanlardı. Her şey azdı kıymetliydi, farklıydı ama çok tatlıydı. Çabucak geçen yıllar ve ilk okul. “Yahu Cihat maşallah görmeyeli kocaman adam olmuşsun sen be” diyen babamın arkadaşlarını hep sevdim. Ortaokul imam hatibe yazılıp okul bahçesinde, beyaz gömlek, lacivert bir ceket, gri pantolon, ağabeyimden kalan bordo kravatla ve elimdeki kitaplarla girdiğim o ilk gün “babamın arkadaşları haklı ben artık büyüdüm” dedim. Artık bundan sonra bende kravat takıcam. Ceket giyicem boyumdan büyük laflar edicem. Ortaokulda uslu bir öğrenci olduğumu söylerlerdi hep hocalar, sorulduğunda cevap veren az konuşan çok dinleyen bir öğrenci. Lisede ise tam tersi çok konuşan dinlemeyen sorulmasa da her şeye karşı cevap veren bir öğrenci. Lisede geçen 3 yıl geleceğimi yönlendirdi demeliyim. Bağlılık, sadakat, kardeşlik, idealler, hayaller ve daha bir çok erdem. Daha düşmeden koluma giriverecek ağabeyler, dostlar tanıdım. Her sorunun bir cevabı vardı. Ve hepsinin cevabını öğrenmek için hep sordum tereddütsüz ve şüphesiz cevaplar aldım ve onlara sıkıca sarıldım. Bana sorulursa aynen cevaplamak için. Lise sona geldiğimde abi olmanın tadıyla ve heyecanıyla daha bir başka konuşmaya başladım. Bu konuşmalar biraz yüksek sesli olsa gerek değerli bir abim bana “radyo kurduk orada program yapacaksın” dedi. Cevabımı dinlemeden bunu söz saydı. Ve radyoda program yapmaya başladım. Bu arada bir müzik grubumuzda vardı. Bizim saydığımız sahiplendiğimiz ezgileri söylemeye dinletmeye çalıştık anlatan ve dinleyen olmasa da. Hızlı geçen günler ve yıllar bana iltimas yapmadı yoluna durmadan devam etti. Antalya’da geçen 5 yılda hayatın önemli virajlarından geçtim. Radyo ve müzik hep ilgimi tazeledi. Anlatmak istediklerimi konuşarak anlatmaktan daha güzeldi müzikle anlatmak. 93 yılında kendimde fark ettiğim Mevla’nın bana bahşettiği ilham, sözlere ve melodilere döküldü. Antalya’da kurduğumuz müzik grubu ile de bestelerimizi okumaya derdimizi anlatmaya çalıştık. Ve 97 'de hayatımın en önemli teklifini duymak nasip oldu. Can dost Eşraf Ziya soğuk bir kış günü bana “Cihat gel senle İstanbul’da bir müzik firması kuralım” dediğinde artık beklenen zamanın geldiğini fark ettim. Artık söylediklerim yazdıklarım konuştuklarım sadece bende kalmayacak aynı düşündüğümüz insanlarla ortak sözümüzü olacak dedim. Ve 98 'de Marmara Müzik adı altında, can dost Eşref Ziya abimle sesimizi duyurma adına bir fırsat yakalamış olduk. Gelinen bu günde, en azından bir dostla, hayatın herhangi bir yerinde olmak, onunla her şeyi paylaşmak, ideallerimizi inancımızı onunla beraber diri tutmak, duayla, sabırla, inançla, vefayla, sadakatle ve ille de şükürle olmak yakışır bana ve herkese. Merak edenler için yazılan bunca şeyden sonra eğer bir hata edildiyse affola. Takdir edersiniz ki yazmak zordur hele ki kendini yazmak daha bir zor, o halde mazur görmek bizim kardeşliğimize ve samimiyetimize yakışır. Dualarınızda bana yer ayırmanız dileğiyle.. Mustafa Cihat ------------------------------------------------------------------------- Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Mustafa Cihat - Mahcubuz (Eylül 2007) Mustafa Cihat - Tutunamadık Anlatamadık ağladık Anlaşamadık ağladık Aslında sen yoksun diye olur olanlar Kadim bir el bulamadık tutunamadık İkliminde yaşayanlar yarenin oldu Rahmetinde buluşanlar can evin oldu Seni görenler divane aşığın oldu Kadim bir aşk bulamadık tutunamadık Ya Muhammed Ahde sadık kalmadık Aşk oduyla yanmadık Mustafa Cihat - Sen Nerdesin Hiç olmadığım kadar durgunum bugün Kurumuş dallar gibi vurgunum bugün Kanı çekiliyor içimin Canı kesiliyor elimin Dili tutuluyor sesimin Sen nerdesin Düştüğüm bir girdap garip bir muamma Alışkın değilim bu kör kuyulara Hiç olmadığım kadar suskunum bugün Soğumuş canlar gibi solgunum bugün Mustafa Cihat - Hepsi Ondandır Aramışsam bulmuşsam Yürümüşsem durmuşsam Ölmüşsem yaşamışsam Hepsi Ondan dır Hepsi Hak'tandır Gelmişsem gitmişsem Gülmüşsem üzülmüşsem Kanmışsam uyanmışsam Hepsi Ondan dır Hepsi Hak'tandır Aç gözlerini bak bahar uyanıyor Hayata bir bak nasıl yol alıyor Düşünmeyi bırak zaman tükeniyor Sanma ki her şey nedensiz oluyor Hepsi Ondan dır hepsi Hak'tandır Mustafa Cihat – Emri Olur Geceye katran çal, Acıya hüzzam, Ah edersem tutmasın elim, Tutulsun dilim. Ey kemankeş, Durma vur ! Nasılsa bu sine vurgun, Nuru düşsün düşlerin kor olsun ! Seni görmesin kör olsun. *** Taş bassın yerime dedi, gönlüne, Gönlüne… Emri olur başım gözüm üstüne, Üstüne, Üstüne aman, aman, Üstüne aman, aman. *** Bakmasın demiş bir daha yüzüme, Yüzüme… Emri olur inansın bu sözüme. Sözüme, Sözüme aman, aman, Sözüme aman, aman. *** Almasın demiş adımı diline, Diline… Vay ben ölem, atın toprak üstüme. Üstüme, Üstüme aman, aman Üstüme aman, aman. Mustafa Cihat - Mahcubuz Yaşlandı artık dünya yorgunuz Kirlendi artık ruhlar solgunuz Bu yüzden mahsunuz Bu yüzden mağlubuz Bu yüzle gelmeye mahcubuz Ellerimiz viran sözlerimiz yalan Günlerimiz zarar hep ziyan Bu yüzden mahrumuz Bu yüzden mahkumuz Bu yüzle gelmeye mahcubuz Savrulduk artık tenha bir yoluz Kaybolduk artık bir var bir yokuz Bu yüzden mahsunuz Bu yüzden mağlubuz Bu yüzle gelmeye mahcubuz Ellerimiz viran sözlerimiz yalan Günlerimiz zarar hep ziyan Bu yüzden mahrumuz Bu yüzden mahkumuz Bu yüzle gelmeye mahcubuz Mustafa Cihat - Tasalanma Ne bu yangın yeri Ne bu nemrutlar Ne bu sürgün yeri Ne bu vurgunlar Biz bu yangın ile yanacak değiliz Tasalanma kaygılanma gel Biz bu rüzgar ile solacak değiliz Tasalanma kaygılanma gel Ne bu zindan yeni Ne bu isyanlar Ne bu devran yeni Ne bu meydanlar Biz bu zindan ile yılacak değiliz Tasalanma kaygılanma gel Biz bu devran ile kalacak değiliz Tasalanma kaygılanma gel Mustafa Cihat - Sadece Sevdim Aldı şapkasını yürüdü karanlık sokaklara Kaçıncı isyan bu kaçıncı fırtına Durdu bakındı etrafına kayboldu umutları Kaçıncı zindan bu kaçıncı fırtına Yürüdü ağladı kahrından yaktı bi cigara Nedir bu halin mübtela diye soranlara Ne dilendim ne ilendim sadece sevdim Yumdu gözlerini uzandı kaldırımlara Kaçıncı rüzgar bu kaçıncı fırtına Uyan dedi bir ses git yoluna gelme buralara Kaçıncı kavga bu kaçıncı fırtına Mustafa Cihat - Çağlara Çağlara dağıtıp sevinç ezgini Utansın öfkeler duyup sesini Karanlığa nakış nakış sevgini İşle de gönüller bahtiyar olsun Çileyi eritip sabır kapında Çiçekler büyütüp vuslat yolunda Yaşamak düşünü bölmeden veda O sonsuz himmetin bize yar olsun. Mustafa Cihat - Yolcusun Sen Yolcusun sen yollar senin han kimin Sorarsın bulamazsın ben kimim Tanıdık bir yüz ararsın bulamazsın Yabancı bu yerler sana kalamazsın Hadi düş yollara yolcusun sen yolda kal Bir ışık bekleme içindeki senden al Ama geç kalma sakın varacağın yer yakın Umut olsun yol azın adın Yolcusun sen düş yollara geride kalma Nerdeysen bu kendini firari olma Yolcusun sen düş yollara geride kalma Nerde isen bul kendini adını sorma... Mustafa Cihat - Bahanem Yok Şimdi bir bahanem var Karla kapandı yollar Bahara erişirsem Yarim haberin yollar Gel deme bana gelemem ben Sevemem seni diyemem ben Yok ki bahanem Sen gülende dillerim susar lal olur Sen gelem de dizlerim düşer ram olur Sen sevemde gözlerim yanar kahr olur Sevgili gönül şad olur Şimdi bir bahanem var Kar boran kara dağlar Bu tufan tükenirse Yarim yüreğim dağlar Gel deme bana gelemem ben Sevemem seni diyemem ben Yok ki bahanem Sen gülende dillerim susar lal olur Sen gelem de dizlerim düşer ram olur Sen sevemde gözlerim yanar kahr olur Sevgili gönül şad olur |
Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
En Pratik Sağlık Bilgileri | Pratik / Faydalı Bilgiler | enderhafızım | 0 | 186 | 14 Ekim 2023 13:10 |
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... | Serbest Kürsü | su damlası | 3 | 2591 | 24 Kasım 2016 14:16 |
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2118 | 23 Kasım 2016 12:06 |
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... | İlahiler/Ezgiler | Esma_Nur | 1 | 2846 | 23 Kasım 2016 11:44 |
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2432 | 23 Kasım 2016 11:10 |
01 Mart 2013, 15:29 | Mesaj No:2 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Mustafa Cihat - Amenna (Haziran 2005) Mustafa Cihat - Amenna Adaletine Amenna Azametine Amenna Ama Biz Aciz Kullarini Merhametle Yargila Sana Layik Kul Olamadik Doğruyu Bitürlü Bulamadik Sözümüze Sadik Kalamadik şimdi Affetsen Bizi,merhametine Muhtaciz şimdi Affetsen Bizi,mağfiretine Muhtaciz Adaletine Amenna Azametine Amenna Ama Biz Mücrim Kullarini Merhametle Yargila Sana Layik Kul Olamadik Doğruyu Bitürlü Bulamadik Sözümüze Sadik Kalamadik şimdi Affetsen Bizi,merhametine Muhtaciz şimdi Affetsen Bizi,mağfiretine Muhtaciz Mustafa Cihat - Emanet Bu eskimiş sayfalarda tükenmiş kalem yaren Emanetimdir sana sakın saklama Hatırlatmasın,anımsatmasın, unutmayı seçiyorum umursatmasın Gün olur bir gün geri dönersem beni tanıma bana bakma Anılarımı geri istersem sefilim sanma bana kanma Bu sarmaşık duygularla tükenmez çilem yaren Emanetimdir sana sakın saklama Hatırlatmasın anımsatmasın unutmayı seçiyorum umursatmasın... Gün olur bir gün geri dönersem beni tanıma bana bakma Anılarımı geri istersem sefilim sanma bana kanma Mustafa Cihat - Sadık Ol Gafil isen dönde bir bak ömrüne Darda isen sabrı al koy gönLüne Yoksa sen aman yok mu dersin öLüme Hazan vurur toprak düşer üstüne Sadık oL sadakatLi oL sözüne Mücrimsin ama dön artık kendi özüne Güçlü ol ****netLi oL Cürmüne nedametli oL Yeter gayrı bak artık doğru yüzüne Vaki olan söz üstünde söz oLmaz Baki oLup bu devranda kaLınmaz Devri ademden yoL almış bu güne Payidar kaLan yegane can buLunmaz. Mustafa Cihat - Gece Yolcularına Hesapların olmadığı bir zamandan geliyorum ben Matematiğin olmadığı bir zamandan Menfaatin,çıkarın,bencilliğin olmadığı bir zamandan Tek bir vucut olmanın,safları sık tutmanın ancak Bizi güçlü tutacağı bilinen bir zamandan Gecenin ayaza çalan en zifir anında uyanık kalmaya takatin, Akrebin,yelkovanın olmadığı Ama dimdik ayakta durulan bir vakitten geliyorum ben Dostun düşmeden koluna girilen, Haklıya her zaman hakkı verilen, Bülbüle gül derilen,baykuşa diken örülen bir devirden geliyorum ben Batıl bilinen zail oluncaya,karanlıklar aydınlığı buluncaya, Yapılanlardan Hak razı oluncaya kadar Gözlerine uykuyu haram sayanların yanından geliyorum ben Şimdi ağlama deme bana, Artık bitti gecti gitti deme değişti zaman değisti mekan, Alıştı gözler deme ne de guzel yakıstı,sonu olmayan bir yarıştı, Zaten her sey yanlıştı deme Konusamıyorsan sus Yürüyemiyorsan dur Bakamıyorsan kapat gözlerini Ama bana sus deme Durabildiğin kadar dur ve görme kapatıver gözlerini deme Ama bana sus deme Mustafa Cihat - Dünya Kimi zaman gülmektir.. Kimi zaman sevmektir Kimi zaman ölmektir dünya... Kimi zaman durmaktir Kimi zamankosmaktir Kimi zaman kacmaktir dünya Hadi git sende Ardina bakma.. Hadi kac sende hic korkma... Kimi zaman bulmaktir Kimi zaman sunmaktir Kimi zaman sanmaktir Kimi zaman kanmaktir Kimi zaman yanmaktir dünya... Hadi git sende Ardina bakma.. Hadi kac sende hic korkma... Mustafa Cihat - Ne Güzel Düşüp bir gün yollara Vurup aşkı dağlara Kutlu dost diyarına Çekip gitmek ne güzel Derdi atıp ardına Yardan geçip uğruna Bu şehri son bir defa Yakıp gitmek ne güzel Gayrı gidelim can artık kutlu ellere Sabır bitti can tükendi yaşlı gözlerde Bir ömür boyu beklemişim Derdi derde eklemişim Üstüne yar sevmemişim Şimdi vuslat ne güzel… Mustafa Cihat - Seni Anlatamam Aya sorsam yakamoza, Parildayan yildiza Seni bana anlatirlar, Damla damla gözyasiyla Onun adi Ahmettir kainata rahmettir Nisanesi şefkattir aleme merhamettir Sozlerim kifayetsiz, Gözlerim kalir fersiz Anlatamam anlatamam Seni Anlatamam Gune sorsam dogan güne Güle meftun bulbule Seni bana anlatirlar Vefali bir lisan ile Onun adi Ahmettir kainata rahmettir Nisanesi şefkattir aleme merhamettir Sozlerim kifayetsiz, Gözlerim kalir fersiz Anlatamam anlatamam Seni Anlatamam Mustafa Cihat - Gülmeyenler Bahçesi Gülmeyenler bahcesinde bir gül ile dertlestim Dedim nedir pürmelalin yalnizligimi sectin Dedi bende bir gülüm isterdim hep gülmeyi Gülistanda dem tutup sevmeyi sevilmeyi Aglamam ondan Gözyasim ondan Yapayalniz kalmisim Dertlerim ondan Mustafa Cihat - Gördük ki Biz öyle devirler gördük ki; Yıldızlar yerde yürekler gökte hüzünler serde Biz öyle yiğitler gördük ki; Başları feda yaşları seda hanları cefa Şimdi gel gör ne haldeyim ah ben neyleyim. Bilinmezlikler içinde bir bilmeceyim. Üzülsemde olmaz dönülsemde olmaz. Ezilsemde olmaz yenilsemde olmaz Biz öyle ölümler gördük ki; Sonsuzluğa bitmez yokluğu bilmez sevabı dinmez cennete gitmez Mustafa Cihat - Üç Yaralı Gelincik Çiçeği Dağlara saklanmaz sevda, Yollara saklanmaz, Dağlara saklanmaz sevda, Yıllara saklanmaz, Saklanmaz,Aklanmaz,Paslanmaz Hiç uslanmaz! Üç yaralı gelincik çiçeği, Yorgun uykusuz ve umutsuz! Üç yaralı gelincik çiçeği, Yorgun uykusuz ve umutsuz! Gözlere aldanmaz sevda, Sözlere aldanmaz, Boş yere yıpranmaz sevda, Yok yere son bulmaz! Aldanmaz,Yıpranmaz,Son bulmaz, Hiç uslanmaz! Üç yaralı gelincik çiçeği, Yorgun uykusuz ve umutsuz! Üç yaralı gelincik çiçeği, Yorgun uykusuz ve umutsuz! |
01 Mart 2013, 15:56 | Mesaj No:3 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Mustafa Cihat - Tut Elimizden (Ekim 2003) Mustafa Cihat - Gül Sultan Sen yoksan firakınla Yanar özler yanar gözler Sen yoksan firaridir Divanedir solar yüzler Gül sultan el-aman halimiz pek yaman Gül sultan gül sultan merhamet diler bu can Sen yoksan hazan olur Viran olur susar diller Tek derman sözün olur Deva bulur açar güller Mustafa Cihat - Tut Elimizden Sensizken alem kine boyandi Toz duman oldu sineler Her söz gitti yalana dayandi Sakli kaldi gercekler Kayboldu üstün deger.. Tut elimizden aman tut elimizden bizi yalniz birakma tut elimizden can tut elimizden canan tut elimizden bizi sensiz birakma tut elimizden.. sensizken günler zulme uyandi yorgun düstü seneler durgun sular nefrete bulandi ziyan oldu geceler.. Mustafa Cihat - Aşkın Sahibi Sana sevdalı gözlerim Sana sevdalı Sana yeminli ellerim Sana biatlı Yokluğun bize uzak olsun Gurbetin bize ırak olsun Vuslatın bize garib olsun ki Derman olsun ferman olsun Vursam yollara kendimi yıksam bendimi Varsam o nur ellerine aşkın sahibi Vursam yollara kendimi yıksam bendimi Bir selam getirsem sana Aşkın sahibi Sana meftundur gözlerim Sana tutkundur Sana mecnundur sözlerim Sana mecburdur Mustafa Cihat - Söyle Ferhat Söyle Ferhat sen söyle dağlar anlar mı Güvenip de sırrımı versem onu saklar mı Kanatlarımı kırdılar kırdılar Umutlarımı yıktılar yıktılar Derdim ne ola derdim ne ola Belki derdime dermanı dağlar bula Söyle Ferhat sen söyle dağlar ağlar mı Yoldaş olup dertlerime yürek dağlar mı Mustafa Cihat - Sabah Olmaz Ağlıyorum,gurbetinde elalemim yar! yanıyorum hasretinle, müptelayım yar! Sabah olmaz buralarda akşam kederli beni öldürmeye aşkın gönder Sevgili! Gecem zindan karanlığa hükümlüyüm yar! nasıl yanmam sensizliğin sürgünüyüm yar! Sabah olmaz buralarda akşam kederli beni öldürmeye aşkın gönder Sevgili!! Mustafa Cihat - Yıkılmayacağım Hani bir sabah demiştim sana Gidiyorum ocağından elveda ana Bu yol zorlu çok çetindir Tek nasibin kısmetindir Dedin oğlum sakın yıkılma Yıkılmayacağım ana Yıkılmayacağım ana Yıkılmayacağım ana Sözüm var sana Hani dert olur bu gidiş bana Dua olur her anışım demiştin ana Hakk yolundan ayrı olma El sözünden darda kalma Düşkün olup sakın yorulma Yorulmayacağım ana Yorulmayacağım ana Yorulmayacağım ana Sözüm var sana Mustafa Cihat - Bağdat'ta Bir Gün Kor ve kuytu bir gecede agardi fecir bir bomba sesiyle uyandi fecir urkek bir ceylan gibi titrek ve saskin sordu annesine nedir bu yangin? korkma sakin yavrum kiyamet degil lakin bu zalimlerin son zulmu degil bugun bagdat yarin baska diyarda DOYMAZLAR KANA DOYMAZLAR CANA! Mustafa Cihat - Affet Beni bin günahla bin gümanla geliyorum sana bin hatayla bin ziyanla geliyorum sana affa layık olmasam da lütfa layık olamasam da beni bağışla yandım el aman sana yöneliyorum ne olur affet beni açtım elimi sana yöneliyorum ne olur affet beni Mustafa Cihat - Adı Yok Dalgın bir bakışı var ürküyor karanlıktan Umudu yok umudu yok amann Düzgün bir bakışı var ürküyor karanlıktan Umudu yok umudu yok amann Sorsan adın ne diye susar konuşmaz bile bir adı yok bir adı yok aman Sorsan adın ne diye susar konuşmaz bile bir adı yok bir adı yok aman O'na değer yağmur üşür sokak üşür toprak üşür O'na değer yağmur üşür sokak üşür toprak üşür yaslandığı taşlar üşür yaslandığı taşlar üşür isyanım olmaz isyanım olmaz Sorsan adın ne diye susar konuşmaz bile bir adı yok bir adı yok aman Sorsan adın ne diye susar konuşmaz bile bir adı yok bir adı yok aman Yorgun bir duruşu var ağlıyor yalnızlıktan Yarını yok yarını yok aman kırgın bir duruşu var ağlıyor yalnızlıktan Yarını yok yarını yok aman Sorsan adın ne diye susar konuşmaz bile bir adı yok bir adı yok aman Sorsan adın ne diye susar konuşmaz bile bir adı yok bir adı yok aman O'na değer yağmur üşür sokak üşür toprak üşür O'na değer yağmur üşür sokak üşür toprak üşür yaslandığı taşlar üşür yaslandığı taşlar üşür isyanı olmaz isyanı olmaz Sorsan adın ne diye susar konuşmaz bile bir adı yok bir adı yok aman Sorsan adın ne diye susar konuşmaz bile bir adı yok bir adı yok aman bir adı yok bir adı yok aman Mustafa Cihat - Can Dedim sırtında bir eski hırka ellerinde nasır, bir can geldi gurbet elden yüzünde kahır. can dedim canan dedi dost dedim dostum dedi kal dedim kalmam dedi kalmam dedi kalmam dedi... yar dedim yaren dedi sev dedim sevmem dedi gül dedim gülmem dedi gayrı gülmem gülmem dedi... sözünde bir dertli türkü,gözlerinde hüzün bir dost geldi gurbet elden özünde özüm Mustafa Cihat - Zaman Doldu Umutlarım var dedin Hudutlarım var dedin Geçip giden yıllara Olsun daha çok dedin Şimdi zaman doldu Gülistanlar soldu Güneş gitti artık Karanlık doğdu Artık sızlanmak değil sana yalvarmak düşer Artık hırslanmak değil sana uslanmak düşer Artık mutluluk değil sana ağlamak düşer Ağlamak ağlamak sana yalvarmak düşer Sana varan sözlere Başka söze geç dedin Sana yanan gözlere Boş ver bunlar boş dedin Şimdi zaman doldu Gülistanlar soldu Güneş gitti artık Karanlık oldu Artık sızlanmak değil sana yalvarmak düşer Artık hırslanmak değil sana uslanmak düşer Artık mutluluk değil sana ağlamak düşer Ağlamak ağlamak sana yalvarmak düşer |
01 Mart 2013, 16:02 | Mesaj No:4 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Mustafa Cihat - Ve Hüzün Mısraları (Eylül 2002) Mustafa Cihat - Suskunluğun Bedeli (Muhammed) Suskunluğun bedeli / çaresizliğin diyetidir Muhammed ve şimdi Kudüs şahittir ki , semaların küçük şehidi, nazlı çiçeğidir Muhammed Kudüste puslu bir yaz günü Birazdan kıyamet kopacak Küçücük bir şehit cennete uçacak Birazdan Muhammed yaralı ceylanım kapatma gözlerini Muhammed kurbanın olayım bırakma elimi Muhammed ne olur duy beni baba gidelim de Daha çok görecek günün var acelen ne diye Kapıda annen bekliyor yolunu gözlüyor Muhammed Muhammed Mustafa Cihat - Hamza Yürekliler Dinle beni anlatayım kimlerden bu yiğitler Aslı nedir namı nedir nereden bu yiğitler Yusuf yüzlü sadık sözlü Hamza yüreklidirler Hakkı bilir hakkı söyler haktan ana yiğitler Yusuf yüzlü sadık sözlü Hamza yüreklidirler Söz tükenir destan olur Hakka yürür yiğitler Şan yazılır ferman olur tarihlere yiğitler Mustafa Cihat - Ne Oldu Dostum Ta ezelden biz kardeş değimliyiz dost Her seherde yüreğimiz yanmadı mı dost Aç gönül kapılarını baharlar gelsin Gurur kibir nefretin bitsin Ne oldu bize ne oldu dostum bu ayrılıklar niye Bu ayrılıklar niye Ne oldu bize ne oldu dostum Bu kavga niye El yürekte yemin ile kavlimiz var dost Akabe’den iz duruyor gözlerinde dost Mustafa Cihat - Bırakın Gözlerinden sürgün oldum bu hayatın yar Boşa geçen günlerime kim ağlasın yar Bırakın dağlar yürüsün aman Bırakın yollar yürüsün aman Bırakın sevdam büyüsün aman Şurada bir mecnun varmış yanmış desinler Şurada bir yiğit varmış ölmüş desinler Bırakın dağlar yürüsün aman Bırakın yollar yürüsün aman Bırakın sevdam büyüsün aman Mustafa Cihat - Firarda Sabahlar Her karanlık bin dert bin hüzün olur Firarda sabahlar söyle kim bulur Her yanımı sardı yine bütün acılar Mektubun gelmedi anam içim kan ağlar Söyle anam özlemini söyle bana Söyle anam dertlerini söyle bana Helal et helal hakkını bana Mustafa Cihat - Aldanırsın Aldanırsın insanlara Dalarsın derin sulara Yenilirsin korkulara Siste ateşte kalırsın Hiç eksilmez ahu zarın Seninledir intizarın Serüven biter mezarın Kazılır düşte kalyrsın Yaşarsyn mutluymuş gibi Hakikati bulmuş gibi Hep zavallı bir kuş gibi Büzülür taşta kalırsın. Mustafa Cihat - Geçmez Günler Kaçıncı gözyaşım dolan gözümde Geceler içimde yanıyor şimdi Umudum tükendi gurbet elinde Uykularım benden kaçıyor şimdİ Geçmez günler,geçmez aylar,geçmez zaman Ne olurdu bu baharda yanımda olsan Şimdi sen yoksun gönül bahçemde Şarkılar sustu nağmelerde Artık son vuruşları kalbimin Dem tutuyor hazan ve ölüm Bir defa daha bakabilmek içindi Ardından giden son vapurun Gözlerimdeki umut ve hüzün Şimdi sadece Üsküdar’da süzülen Martılar anlıyor beni,yalnızlığımı Ve öylece gidişini.. Mustafa Cihat - Hüzün Mısraları Hakikat Ölürken Doğmuş Bedenim Yalanlar Süslemiş Ömrümü Benim Gülüşümde Bile Hüzün Var Benim Hüzünle Örülmüş Beyaz Kefenim Yüzümde Çizgiler Destesi Hüzün İçimde Hayatın Bestesi Hüzün Gülüşümde Bile Hüzün Var Benim Hüzünle Örülmüş Beyaz Kefenim Mustafa Cihat - Seni Bulsam Medine sokaklarında deli gibi sana koşsam Seni sorsam her kapıya seninle dolsam Günlerimiz hasret oldu Yıllarımız sürgün oldu Sensiz aylar geçmez oldu Can sevgili Seni bulsam her yolumda Sana varsam her adımda Seni ansam her solukta Sana varsam sana yansam Örümceğin ağlarında ilmik ilmik kalkan olsam Senin aşkında divane güvercin olsam Mustafa Cihat - Seyyah Gidiyorum bu diyardan elveda sevdam Gidiyorum buralardan elveda kavgam Döndüm duruldum yandım savruldum Gayrı duruldum ben gidiyorum Ben bir garip seyyahım Kefen bezim mintanım Sonsuzluğa yolcuyum Ben gidiyorum |
01 Mart 2013, 16:22 | Mesaj No:6 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Mustafa Cihat Ezgi Sözleri Mustafa Cihat - Hz. Zeyd'in Gözleri (2010) Hz. Zeyd'in Gözleri Söz & Müzik: Mustafa Cihat Zeytin siyahıydı zeydin gözleri Doyamazdım sana bakmaya ey nebi Zeytin siyahıydı zeydin gözleri Doyamazdım sana bakmaya ey nebi Hey hat olamadık zeydin gözleri Bakamadım sana bir kez sevgili Hey hat olamadık zeydin gözleri Bakamadım sana bir kez sevgili sevgili Adım atacak hal kalmaz bende Görürsem seni ne olur bir kez göreyim düşümde seni Altın beyazdı zeydin elleri Kıyamazdım bir kere tutmaya ey nebi Hey hat olamadık zeydin elleri Tutamadım bir kez nazlı sevgili sevgili Adım atacak hal kalmaz bende Görürsem seni ne olur bir kez göreyim düşümde seni Toprak Söz & Müzik: Mustafa Cihat Bahtı benden kara toprak Hadi al akla beni Bu senden de kara geceden Hadi al sakla beni Hatırla ki biz seninle kandaşız karındaşız Kor alever yakmadan yıkmadan al pakla beni Bilirim senin şefkatini Bilirim senin mertliğini Ben uslanmaz bir mücrimim uzat bana elini Unutma ki biz seninle candaşız gönüldaşız Bu günahkâr devran içinde bırakma beni Hasbunallah - Herzane Söz & Müzik: Mustafa Cihat Otuz üç tesbih tanesi saydım Benim adım herzane Herbirinde dertde vardı kederde Beni bırak atrık gönlüm yoruldum dertten Boşa geçiyor bak ömrüm çok çektip senden Beni bırak atrık gönlüm yoruldum dertten Boşa geçiyor bak ömrüm çok çektip senden Kimi zaman eyvallah çektim ben kimi zaman illallah Kime yetmez bilmem ben amma derim hasbünallah Kimi zaman eyvallah çektim ben kimi zaman illallah Kime yetmez bilmem ben amma derim hasbünallah Otuzüç tesbih tanesi saydım her yıla ömrümde Herbirinde gülde vardı dikende Otuzüç tesbih tanesi saydım her yıla ömrümde Herbirinde gülde vardı dikende Beni bırak atrık gönlüm yoruldum dertten Boşa geçiyor bak ömrüm çok çektip senden Beni bırak atrık gönlüm yoruldum dertten Boşa geçiyor bak ömrüm çok çektip senden Kimi zaman eyvallah çektim ben kimi zaman illallah Kime yetmez bilmem ben amma derim hasbünallah Kimi zaman eyvallah çektim ben kimi zaman illallah Kime yetmez bilmem ben amma derim hasbünallah Unutma Beni Söz & Müzik: Mustafa Cihat Adının adamı olamamış ben İkliminle dolamamış ben Suçlu ben,zanlı ben,deli ben Kalbimde bir hüzün var ki Ölesiye yorgunum sanki Bir gece ansızın gel ki gülsün gözlerim Unutma beni ne olur Sevgili Aşka bir sefer bulamamış ben Şanlı bir nefer olamamış ben Suçlu ben,zanlı ben,deli ben Kalbimde bir hüzün var ki Ölesiye yorgunum sanki Bir gece ansızın gel ki gülsün gözlerim Deva Baba Söz & Müzik: Mustafa Cihat Siyah inci beyaz lâle, Dokunuyor zülfü yâre.. Deva baba bana söyle Bu bendeki hal ne böyle..? Çektiğimiz onca çile revamı söyle.. İçim yâre can bî çare, Derdim aşkımdan ziyade.. Deva baba bana söyle Bu bendeki hal ne böyle? Çektiğimiz onca çile revamı söyle.. Deva baba hüküm sende..! Çile bende hüzün serde.. Kan revan olan yaşlı gözlerin, Devası sende.. Deva Baba... Derman İstanbul Söz & Müzik: Mustafa Cihat Yalınayak düştüm yollara Geliyorum İstanbul sana Sonu gelmez dertler girdabıma Günü bitmez akşam efkârima Küle dönmez şu kalp yangınıma Derman İstanbul... Kucakla beni İstanbul Düştüm ellerine Kucakla beni İstanbul Koyma el yerine Seni sevmek aslında Deli olmak İstanbul Seni bulmak aslında Kaybolmak Yazım olamassan alnıma Nazım olur İstanbul sana Sonu gelmez dertler girdabıma Günü bitmez akşam efkârıma Küle dönmez şu kalp yangınıma Derman İstanbul Kucakla beni İstanbul Düştüm ellerine Kucakla beni İstanbul Koyma el yerine Seni sevmek aslında Deli olmak İstanbul Seni bulmak aslında Kaybolmak Sonbahar Söz & Müzik: Mustafa Cihat Ne çok şey anlatırsın aslında bana sonbahar Sarartınca gülleri yeşilleri Ölüm gibi düşer aciz oluşum aklıma Hazanların nazlı kızı sonbahar Hatırlarım çocuktum Oyunlarla avunurdum Hayat oyun değilmiş sonbahar Sonbahar dokunma bana yalnızım Sonbahar hazanların nazlı kızı sonbahar Bu Gece Söz & Müzik: Mustafa Cihat Bir çınar sessizliği ver gönlüme Kucaklasın beni bu gece Çok yoruldu kollarım Uçmaz artık göklere Alıkoysun beni bu gece Bir deniz hırçınlığı Gelir bulur sinsice Kan kusar sözlerim bu gece Bir DUA gönder bana Can evinden gizlice Hâl olour ferman olur Derdime derman olur Arındırır belki bu gece Beyaz Gölge Söz & Müzik: Mustafa Cihat Sen beyaz bir gölge oldun Kor düşen şu gönlüme Yanma yanma deme bana Bir bakışın yetiyor Kanma kanma deme bana Bir gülüşün yetiyor Son sözünü söyle şimdi Kalbimin tek sahibi Kır kalemi razıyım ben Aşkın ile ölmeli Parlayan bir hale oldun Kaybolan şu ömrüme O Değilim Söz & Müzik: Mustafa Cihat Beni yanlış anladın Ben aslında o değilim Ben benim ben senim O değilim Sözlerim gitmesin gücüne Alınmayasın kırılmayasın Ben senin bildiğin o değilim Üzgünüm ama ben senin bildiğin O değilim Ben benim,ben senim,o değilim |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |