|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mekkelim,Açılış Tarihi: 13 Ekim 2010 (10:37), Konuya Son Cevap : 21 Ekim 2010 (21:10). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Ekim 2010, 10:37 | Mesaj No:1 |
Caferi camilerine sünni imam atanmış Caferi camilerine sünni imam atanmış geçen hafta cuma namazına istanbul bahçelievler mehdiyye camisine gittiğimde duyduklarım karşısında şok oldum. imam bahçelievler müftüsünün camimize sünni imam kadrosu açıldığını mehdiyye camisinin imamınında başka camiye atandığını söylemiş. bununlada kalmayarak caferi mezhebini bırakıp sünniliğe geçmemizi söylemiş. ben de şimdi soruyorum hıristiyanların yahudilerin özgürce dini ayinlerini yaptığı laik ülkemizde neden biz caferileri sünnileştirme politikası izliyor müftülük ? (alıntı) | |
Konu Sahibi mekkelim 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Said Nursi'den hepimize mektup! | Risale_i Nur (Said Nursi) | talibetün | 3 | 2412 | 16 Kasım 2010 23:09 |
Kadın Çalışırsa... | İslamda Kadın ve Erkek | Medine-web | 1 | 2505 | 05 Kasım 2010 23:27 |
Avam Anlamaz,Alimler Okusun | Alimler(Rh) | mekkelim | 1 | 2118 | 05 Kasım 2010 23:22 |
Müslümanın En çok Unuttuğu şey Nedir? | Anket'ler-Röportaj'lar | Mihrinaz | 15 | 7796 | 29 Ekim 2010 22:40 |
islamda kadın dövmek var mıdır? | Makale ve Köşe Yazıları | talibetün | 1 | 2803 | 26 Ekim 2010 22:07 |
13 Ekim 2010, 10:50 | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 |
diyanet keyfi uygulamalar yığını değildir.kanun tüzükler çerçevesinde,kendisine verilen yetki sahasında görev yapmaktadır.şu an türkiyede,ehli sünnet fıkhı uygulanmaktadır.çoğunluk budur.herkesin kendi düşüncesinde,camiisinde imammında hür olması gerekli diye düşünüyorum. caferi imam derken,sanki başka dine mensup birisinden bahsediyorsunuz.ne sünni sünniliği biliyor,ne caferi caferiliği,ne şii aleviliği... islam mezhepleri özde hepsi birdir.bazı teferuatlarda ayrılmış olup,çatışma ayrılma sahası olamaz.diyanet beni şiilerede,alevilerede,caferilerede atasa,görevimi sorunsuz yapabileceğimi düşünüyorum. |
13 Ekim 2010, 13:59 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 |
mezhepler arası diyalog adına güzel.. bizim diyarbakırdaki ulu camiide camiyi dörde bölmüşler şafii bölümü hanefi bölümü maliki, hanbeli bölümü.. |
13 Ekim 2010, 15:08 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılınız sakın ayrılığa düşmeyiniz, Allah'ın size bağışladığı nimeti hatırlayınız....... (A'li İmran-103) Ayetin hitabı ve günümüz Müslümanlarının düştüğü kargaşa Bu Ümmet Muhammed Ümmeti olamayacakmı ne zaman ?
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
15 Ekim 2010, 15:22 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 5710 Üyelik T.:
18 Aralık 2008 |
mezhepleri birleştirmek başarılamaz. belki diktatörlükle bazı mezheplerin ölümü sağlanabilir, mutezilenin ölümü gibi. lakin ben hiç bir dinde mezheplerin anlaşma ile birleştirilebileceğini sanmıyorum. buna karşın yeni mezheplerin çıkması daha olasıdır. |
16 Ekim 2010, 13:00 | Mesaj No:6 |
Çok önemli bir konu ve düşündürücü cevaplar. Camilerin bile dörde bölünmesi, içinde yaşadığımız durumun açık ifadesidir. Allah bölünmeyin Allah ın ipine sarılın sözlerinin görmezden gelinmesi ibret vericidir. Camilerimizin imamlarının bile ayrıma tabi tutulması, yaşadığımız islamın tehlike çanlarının çaldığının işaretleridir. Mezheplerin birbirine düşman olması, hatta birbirini ibadet ederken dahi öldürebilecek zihniyette olmasını, hiçbir mantıkla açıklayamayız. Bizler kur'anı öne çıkarıp, önce müracaatımızı ona yaparak, daha sonra kur'ana uyan tüm hadis ve bilgileri almıyorsak, oluşturacağımız binanın da sağlam olmasının mümkün olamayacağını bilmeliyiz. TEMEL DİREK KUR'ANDIR, ONU SÜSLEMEK İSE PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİDİR. Rabbim İslam aleminin yardımcısı olsun. SAYGILARIMLA Halukgta | |
16 Ekim 2010, 13:12 | Mesaj No:7 | |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Alıntı:
sizinle ortak noktada buluşturan Allaha şükürler olsun | |
21 Ekim 2010, 21:10 | Mesaj No:8 |
İtikadı bazda mezhep ayrılıklarının , Çokta problem edilmemesi gerekli... Önemli olan inananların Allah'ın ipine sımsıkı sarılmaları... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |