|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KEVİR,Açılış Tarihi: 14 Temmuz 2008 (22:27), Konuya Son Cevap : 14 Temmuz 2008 (22:27). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Temmuz 2008, 22:27 | Mesaj No:1 |
Hz.Musa gözü ile Yahudiler Hz.Musa gözü ile Yahudiler Yahudilerin insanlığa yaptıkları ihanetleri hepiniz bilirsiniz. Medine döneminde Hz.Muhammede yaptıkları ihanetler yahudi zihniyetinin en açık örneğidir.Ancak Ben Kuran dan ve Tevrat tan birer ayetle Hz.Musa nın gözünde Yahudilerin durumunu değerlendirmeye çalışacağım. Birinci Durum: Hz.Musa yanındaki israiloğulları ile birlikte kızıldenize varmıştı, Tam bu sırada bazıları Hz.Musa ya firavun bize yetişti diyerek korkularını dile getirdiler. Kuran Musa a.s nin şöyle cevap verdiğini bildirir "... Şüphesiz Rabbim, benimle beraberdir; bana yol gösterecektir." (Şuara Suresi, 62)Musa a.s nin cevabı beni düşündürdü, çünkü peygamber efendimiz Allah bizimle beraberdir demeyi daha uygun buluyordu. Hz. Musa neden biz demiyor da ben diyor. Bence bu durum açık bir güvensizliğin ifadesi, Musa a.s Yahudilere güvenmiyordu İkinci Durum : Tevratta Musa a.s nin şöyle dediği yazılıdır. "........Allah sizi denemek için geldi; Allah korkusu üzerinizde olsun, günah işlemeyesiniz diye." (Mısır'dan Çıkış, 20:20)Yine düşündürücü bir söz, çünkü peygamber efendimiz Allahın selamı üzerinize olsun demeyi daha uygun buluyordu. Hz.Musa neden Allahın selamı demiyor da korkusu diyor. Bu sorunun cevabı Tevrattaki ayetin devamında söylenmekte, günah işlemesinler diye.Demek ki Yahudiler güvensiz kişilerdirler ve olabildiğince günaha meyillidirler. Yahudilere güvenilemeyeceği konusunda Musa a.s nin 40 günlük ayrılışı sonucu samiri nin yaptığı altından buzağıya tapmaları önemli bir örnektir. Yahudilerin günah ve zulme olan meyillerinden söz etmeye gerek yok zaten.Bütün bu durumdan daha vahimi dünya altın ticaretini ve magazin sektörünü ellerinde bulunduran Yahudilerin, moda adına Müslümanların bir çoğunu İslam’a ihanetçi ve günaha koşan kişiler haline getirmeleri.Şimdi şunu söylüyorum, Hz.Muhammed bu gün yaşasaydı mutemelen Hz.Musanın kullandığı sözleri kullanırdı. Allah benimle beraberdir derdi, bize güvenmediği için, Allahın korkusu üzerinize olsun derdi bizi günahlara koşar bulduğu için.Yahudi karakterini en iyi tanıyan kişi Musa a.s dir. Bu sebeple Yahudilerle olan ilişkilerimizde Musa a.s nin karakterini göz önünde bulundurmamız gerektiği kanatindeyim (KEVİR)
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
Konu Sahibi KEVİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Zerdüştün Yakarışı | Şiirler ve Şairler | Yitiksevda | 4 | 2684 | 09 Eylül 2009 22:13 |
sizce medineweb... ne yaparsınız...? | Anket'ler-Röportaj'lar | Nebevi Sevda | 11 | 7421 | 20 Ekim 2008 15:48 |
Soyun Devamı Gereklidir | Makale ve Köşe Yazıları | KEVİR | 0 | 2269 | 06 Eylül 2008 02:06 |
Sevgi İle İlgili Sözler | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | Sakkurem | 32 | 22931 | 21 Ağustos 2008 00:24 |
Zemahşeri'den Sözler | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | rizwanbara | 1 | 3772 | 20 Ağustos 2008 00:02 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |