|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Emekdar Üye,Açılış Tarihi: 21 Aralık 2007 (18:12), Konuya Son Cevap : 09 Ekim 2023 (19:38). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Aralık 2007, 18:12 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Bu hikaye bizim için... Bu hikaye bizim için... Bu Hikaye Bizim İçin ! iki arkadaş varmış. çok samimi ve aralarından su sızmaz denecek kadar yakınlarmış .birisi ahmet diğeri cemil. bir gün ahmet cemile demiş ki "-iki tane evin olsa birini bana verir misin?" cemilde kendinden emin bir edayla "- tabi canım aramızda lafımı olur?" demiş. ardından cemil ahmete "- senin iki tane tarlan olsa birini bana verirmisin " demis. ahmet "- elbette canına kurban olsun aramızda lafımı olur" demiş. bu muhabbet değişik şeyler üzerine sürmüş her biri sahip olduğu ev,araba,tarla ,bahce vs . rahatlıkla yarısını arkadaşıyla paylaşabileceğini iddia ediyormuş. derken cemil ahmete sormuş "- senin iki tavuğun olsa birini bana verirmisin" diye. ahmet duraklamiş ve cevap vermiş"-hayır vermem" tabi cemil şaşırmış . daha önce evi arabayı tarlayı gözü kapalı vermeye razı olan ahmet neden bir tavuk için hayır demişti. sebebini sordugunda ahmetin cevabı manidarmiş "- çünkü benim iki tavugum var!" evet peki biz nerede yer alıyoruz soralım kendimize, hep şöyle şöyle olsa şu şu iyiliği yaparım mı diyoruz, yoksa sahip olduklarımızla yapabileceğimizin en iyisini mi yapıyoruz.? yoksa sahip değilken ben şunu şunu yaparım deyip, cenabı Hak o imkanları bahşettiğinde hayır hasenat yolunda zerre harcamıyormuyuz.? |
Konu Sahibi Emekdar Üye 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hz. Ali ile Fatıma'nın Aç Kalmaları | İslam/Dinler/Mezhepler | Emekdar Üye | 0 | 2478 | 31 Temmuz 2008 02:53 |
Seleme bin el-Ekvâ'nın Hz Peygambere Ölüm Üzerine... | Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader | Emekdar Üye | 0 | 2309 | 31 Temmuz 2008 02:52 |
Mekke, Savaşılmadan Nasıl Fethedildi? | İslam/Dinler/Mezhepler | Emekdar Üye | 0 | 2729 | 31 Temmuz 2008 02:51 |
Hz. Peygamber'in Hac Esnasındaki Hutbeleri | Hacc-Umre-Kurban | GÖKCEN_AZRA | 1 | 3067 | 31 Temmuz 2008 02:49 |
Bu Mübarek Zat kimdir ?? | Hz.Muhammed(s.a.v) | Mihrinaz | 4 | 2897 | 31 Temmuz 2008 00:27 |
21 Aralık 2007, 18:33 | Mesaj No:2 |
Cvp: Bu hikaye bizim için... Bir Mümin için mal servet önemli olmamalı bence.Dünya hayat için mal mülk amaç değil araç olmalı. Hayatım boyunca birçok şeyde vefakar olmuşumdur.ama hikaye de anlatıldığı gibi maddi bir beklentide olmadım ve karşıma böyle beklentisi olan kimse de çıkmadı.Ama Rıza-ı İlahi ayrı tabiki.
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
21 Aralık 2007, 22:50 | Mesaj No:3 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Bu hikaye bizim için...
Peygamberimiz SAV: "Bu ümmet ahir zamanda kendi aralarında görünürde dost, ama kalben düşman olacaklar" buyurmaktadır. Adeta bizler için kırmızı bir ışık olan bu sözün üzerinde derin derin düşünmeli ve dinde kardeşlerimiz olan insanlarla iletişim ,dostluk,kardeşlik,fedakarlık,sadakat ve beraberliklerimizi bir daha gözden geçirmeliyiz. Ahirette savunulması çok zor olan bu çift standartlı,gayri samimi tavırdan şiddetle uzaklaşmalıyız. Yoksa hesabı çok zor olur. |
09 Ekim 2023, 19:38 | Mesaj No:4 | |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |