|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 07 Aralık 2012 (18:07), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2015 (18:31). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Aralık 2012, 18:07 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | İbretlik Bir Kıssa ve Alınacak Altı Ders İbretlik Bir Kıssa ve Alınacak Altı Ders İBRETLİK BİR KISSA VE ALINACAK ALTI DERS: Dubai'de zengin bir adam yemek yedikten sonra evinden dışarı yürüyüşe çıkar… Biraz yürüdükten sonra iki rekât namaz kılmak için bir mescide girer. O mescidin bir köşesinde bir adamın hıçkırıkla ağladığına şahit olur. Dayanamaz ve o adamın neden ağladığını sorar. 5000 riyal (yaklaşık 2000 tl.) bir borcunun olduğunu ve bu sıkıntıdan kurtulmak için Allah'a yalvardığını söyler… Zengin olan Müslüman bu rakamın kendisi için sorun teşkil etmeyeceğini bildirir ve o an cebinden 5000 riyali çıkarır verir… Para ile birlikte olası ikinci bir ihtiyaç durumunda kendisini araması için kartvizitini de verir… Adam parayı alır ama kartı iade eder… Sebebini sorması üzerine ömür boyu unutamayacağı şu harika sözü işitir: " İkinci kez borçlandığım durumda yine Allah'a yalvaracağım. Seni aramayacağım… Çünkü O seni bana gönderdi, senden başkasını da bana gönderir!" Subhanallah! O kıssayı dinledikten sonra uzun uzun düşündüm ve bazı dersler çıkardım. 1- O adam Allah'ı görür gibi iman etmiş ve ihsan kavramını yakalamış. 2- O kartviziti almamakla Allah'a olan tevekkülünü ispat etmiş oldu. 3- O kartvizitin kendisine uzatılması tam anlamıyla bir imtihandı. Ve o imtihanı başarılı bir şekilde geçti. 4- Allah dualara icabet edendir. 5- Ummadığınız yerden rızıklandırırım' ayetinin tecellisini görmüş olduk. 6- Allah bu adam üzerinden bizlere tevekkül dersi vererek o adamı vesile kıldı. Allah'u âlem o adam sadık kullardandır. Her ne kadar kendisini tanımıyorsak da onu çok sevdik… Rabbim böyle bir tevekkül anlayışını bizlere de nasip etsin… ALINTI
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 63 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 77 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 73 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 84 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kurân-ı Kerîm | FECR | 0 | 96 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
07 Aralık 2012, 18:14 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 20510 Üyelik T.:
01 Ekim 2012 | Cevap: İbretlik Bir Kıssa ve Alınacak Altı Ders Alıntı:
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... | |
07 Nisan 2014, 19:00 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Bir Nükte, Altı Çıkarılacak Ders Dubai'de zengin bir adam yemek yedikten sonra evinden dışarı yürüyüşe çıkar… Biraz yürüdükten sonra iki rekât namaz kılmak için bir mescide girer. O mescidin bir köşesinde bir adamın hıçkırıkla ağladığına şahit olur. Dayanamaz ve o adamın neden ağladığını sorar. 5000 riyal (yaklaşık 2000 tl.) bir borcunun olduğunu ve bu sıkıntıdan kurtulmak için ALLAH'a yalvardığını söyler… Zengin olan Müslüman bu rakamın kendisi için sorun teşkil etmeyeceğini bildirir ve o an cebinden 5000 riyali çıkarır verir… Para ile birlikte olası ikinci bir ihtiyaç durumunda kendisini araması için kartvizitini de verir… Adam parayı alır ama kartı iade eder… Sebebini sorması üzerine ömür boyu unutamayacağı şu harika sözü işitir: " İkinci kez borçlandığım durumda yine ALLAH'a yalvaracağım. Seni aramayacağım… Çünkü O seni bana gönderdi, senden başkasını da bana gönderir!" SubhanALLAH! O kıssayı dinledikten sonra uzun uzun düşündüm ve bazı dersler çıkardım. 1- O adam ALLAH'ı görür gibi iman etmiş ve ihsan kavramını yakalamış. 2- O kartviziti almamakla ALLAH'a olan tevekkülünü ispat etmiş oldu. 3- O kartvizitin kendisine uzatılması tam anlamıyla bir imtihandı. Ve o imtihanı başarılı bir şekilde geçti. 4- ALLAH dualara icabet edendir. 5- Ummadığınız yerden rızıklandırırım' ayetinin tecellisini görmüş olduk. 6- ALLAH bu adam üzerinden bizlere tevekkül dersi vererek o adamı vesile kıldı. ALLAH'u âlem o adam sadık kullardandır. Her ne kadar kendisini tanımıyorsak da onu çok sevdik… Rabbim böyle bir tevekkül anlayışını bizlere de nasip etsin… Feyzullah Birışık
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
10 Ekim 2015, 18:31 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: Bir Nükte, Altı Çıkarılacak Ders
Ebu Zerr-i Gıfari (r.a)’den şöyle dediği rivayet olunmuştur: Ben bir kere Rasûlullah(s.a.v) (s.a.s)’in huzuruna vardım. O Sırada Rasûlullah(s.a.v) (s.a.s) Ka’benin gölgesinde: «Kâ’be’nin Rabbine yemin ederim ki, muhakkak Onlar, çok hüsranda (ve ziyanda)dırlar. Kâ’be’nin Rabbine yemin ederim ki, muhakkak onlar çok hüsranda dırlar» buyuruyordu. Ben (kendi kendime): «Durum nedir ki? Acaba Rasûlullah(s.a.v) (s.a.s) bende hüsranı gerektiren bir şey mi gördü? Benim durumum ne olabilir ki? diyordum. Rasûlullah(s.a.v) bu sözü (tekrarlayıp) söylerken ben de yanına oturdum. Fakat dayanamayıp sordum: «Ya RasulALLAH! Babam ve anam sana feda olsun. Bu hüsranda ve (büyük ziyanda) olanlar kimlerdir?» Rasûlullah(s.a.v) (s.a.s): «Dünyalığı çok olan (zengin)lerdir. Fakat bunlardan şöyle (önündekini), şöyle (sağındaki), şöyle (solundaki) ve ALLAH dini için verenler müstesna» buyurdu. (Buhari-Müslim) HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ — İşte mal varlığı sahib olan Müslümanlara muhteşem bir uyarı... ALLAH kime mal mülk verir de, o kişi bu nimetleri ALLAH rızasını gözeterek, ALLAH yolunda sarfetmez ve bu nimetlerin şükrünün edası hususunda bir şart olan, zekatı ve sadakayı ihtiyaç sahiblerine vermezse evet işte bu kişi ALLAH’ın kendisine cömertçe verdiği nimetlere şükretmemiş, ALLAH’ın mülkü hususunda cimrilik etmiş ve kıyamet gününde ALLAH’ın azabına çarptırılan, hüsrana uğramışlardan olmayı hak etmiştir.
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |