|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ayücel,Açılış Tarihi: 01Haziran 2013 (18:01), Konuya Son Cevap : 01Haziran 2013 (18:01). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01Haziran 2013, 18:01 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 27122 Üyelik T.:
07 Nisan 2013 | Gömlek Boyu Gömlek Boyu *Bir deve kervanı yola koyulmuş giderken fakir bir derviş önlerine çıkar ve kervancıbaşına kendisini de aralarına almaları ricasında bulunur. Kervancıbaşı adamcağızın isteğini kabul eder ve beraberce yola revan olurlar. Bir zaman sonra haramiler kervana saldırır ve gariplerin bütün eşyalarını alırlar. Bir aralık, eşkıyânın reisi, dervişe de malı olup olmadığını sorar. Hak dostu, “Benim hiç param yok, ama kervancıbaşının bürümcek bir gömleği vardı, onu almayı unutmuşsunuz.” der. Haramîler hemen koşar, kervancıbaşının heybesini yeniden arar ve pek değerli gömleğine de el koyarlar. Uzun süre hiçbir şey söylemese de dervişe karşı kervancıbaşının gönlü çok kırılır. Öyle ya; onca iyiliğine mukabil maruz kaldığı tavır kolay kolay kabul edilebilecek cinsten değildir. Bütün sermayelerini kaybeden mazlumlar, çaresiz bir halde bekleşirlerken devletin askerleri çıkagelir ve haramilerin hepsi derdest edilir. Nihayet, gasbedilen mallar sahiplerine geri verilir. İşte o zaman kervancıbaşı dervişe yaklaşır ve der ki, “Baba aşkolsun! Ben sana o kadar iyilik yaptım, sen de tuttun, benim biricik gömleğimi de şakîlere haber verdin.” Hak dostunun cevabı düşündürücüdür: “Oğul, niyetim sana kötülük yapmak değildi; bu haramiler halka o kadar gadretmişlerdi ki, baktım zulümlerinin gayretullaha dokunmasına dört parmak kalmış.. senin gömleğinin işte o dört parmak yerine geçmesiydi muradım.” Yani belanın gelmesine bir gömlek boyu kalmış. Bu ülkenin huzur, mutluluk, birlik ve dirliğine kasteden şer şebekeleri,bu oyunlara gelen zavallı aldananlar,yapılan her güzel işe kulp takıp oturup kalkıp ahkam kesip eleştirenler, destek olmadığı gibi sürekli köstekliğe talip olanlar ve daha uzar bu liste... bilmem ki bu gömlek boyu meselesini hiç duymuşlar mıdır? Allahım akıbetimizi hayreyle!
__________________ "Ya hayır söyle ya da sus!"kimseye-söyleme000 "İnsanın süsü yüz Yüzün süsü göz Aklın süsü dil Dilin süsü sözdür." |
Konu Sahibi ayücel 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
site yöneticisi ve üyelik iptal talebi | Duyurular/Öneriler/Şikayetler | Medineweb | 7 | 2980 | 09Haziran 2013 15:08 |
Sizce bu zamanda en büyük yitiğimiz nedir? | Anket'ler-Röportaj'lar | s.nur | 13 | 6090 | 08Haziran 2013 01:08 |
Gömlek Boyu | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | ayücel | 0 | 1499 | 01Haziran 2013 18:01 |
"Bazı şiirler gözyaşı ister" demiştim. | Videolar/Slaytlar | ayücel | 0 | 1334 | 23 Mayıs 2013 23:26 |
çocuklarda ağlama | Çocuk ve Aile Sağlığı | ayücel | 0 | 2579 | 23 Mayıs 2013 13:52 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |