|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Emekdar Üye,Açılış Tarihi: 14 Ağustos 2007 (23:54), Konuya Son Cevap : 09 Ekim 2023 (19:36). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Ağustos 2007, 23:54 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Saf... Saf... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kral Nemrud İbrahim peygamber’in ateşte yakılması emrini verdikten sonra meydan yere odunlardan büyük bir yığın yapılmış. Odunları tutuşturmuşlar sonra. Alevler o kadar yükselmiş ki bulutların tutuşacağını sanmış çocuklar. Korkmuş kaçmış bütün hayvanlar. İbrahim peygamber’i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış askerler. Atacaklarmış ki Nemrud’un ne güçlü bir kral olduğunu anlasın, görsün; bir daha ona karşı gelmesin İbrahim peygamber. Bu sırada bir karınca ağzında küçücük bir damla su ile koşa koşa gidiyormuş. Hem de boyu göklere varan cehennemi ateşe doğru. Gökte uçan ve gagasında ateşe atmak üzere bir dal parçası taşıyan bir kartal onun bu telaşını görüp sormuş hemen yanına yanaşıp: “Bu acelen niye? Nereye böyle?” Ağzında bir damla su taşıyan karınca o bir damlayı ellerinin arasına alıp, “Duymadın mı” demiş. “Nemrud, İbrahim peygamber’i ateşte yakacakmış. İşte ateşin olduğu yere su götürüyorum.” Bu sözleri duyan kartal kendini tutamayarak uluorta kahkahalarla gülmeye başlamış. “Sen şu ateşe dönüp yüzünü hiç bakmadın mı?” diye sormuş. “Ne kadar büyük. Senin bir damla suyun ona ne yapabilir ki?” Su taşıyan karınca, “olsun” demiş. “Hiç olmazsa safımız belli olur.” |
Konu Sahibi Emekdar Üye 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hz. Ali ile Fatıma'nın Aç Kalmaları | İslam/Dinler/Mezhepler | Emekdar Üye | 0 | 2441 | 31 Temmuz 2008 02:53 |
Seleme bin el-Ekvâ'nın Hz Peygambere Ölüm Üzerine... | Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader | Emekdar Üye | 0 | 2295 | 31 Temmuz 2008 02:52 |
Mekke, Savaşılmadan Nasıl Fethedildi? | İslam/Dinler/Mezhepler | Emekdar Üye | 0 | 2713 | 31 Temmuz 2008 02:51 |
Hz. Peygamber'in Hac Esnasındaki Hutbeleri | Hacc-Umre-Kurban | GÖKCEN_AZRA | 1 | 3051 | 31 Temmuz 2008 02:49 |
Bu Mübarek Zat kimdir ?? | Hz.Muhammed(s.a.v) | Mihrinaz | 4 | 2866 | 31 Temmuz 2008 00:27 |
15 Ağustos 2007, 02:17 | Mesaj No:2 |
Cvp: Saf... mim_nun 'umuz Allah razı olsun senden.yapabilecegimizin en iyisini yaparız insallah her zaman.:101:[*]Müslüman müslümanın kardesidir.Ona zulmetmez ve onu yalnız bırakmaz.Zulme teslim etmez. [*]Mümin mümine karşı birbirine kenetlenmiş binalar gibidir. | |
23 Aralık 2007, 14:33 | Mesaj No:3 |
Safım belli olsun! Safim belli olsun! Rivayet odur ki, nemrut, Hazreti Ibrahim peygamberi (aleyhisselâm) atese atacagi zaman herkesten atese odun tasimalarini istemis. Bundan maksadi da Hazreti Ibrahim’e (aleyhisselâm) dusman olanlarla ona taraftar olanlari tespit etmekmis. Herkes, olanca gucuyle atese odun tasirken, kucuk bir karinca agzina aldigi bir damla suyla yola koyulmus. Karincayi gorenler, nereye gittigini sorduklarinda, “Ibrahim’in atesini sondurmeye gidiyorum.” demis. Etrafindakiler karincaya alayci gozlerle bakmislar ve “Senin gucun o atese kadar yurumeye yetmez. Hem atese ulassan da alevleri gozleri bulan bu atesi senin bir damla suyun mu sondurecek?” diye sormuslar. Bahtiyar karinca hepimize ders olacak su cevabi vermis: “Bu suyun atesi sonduremeyecegini ben de biliyorum. Ama bir Allah dostuna yardim etmenin, boyle bir zamanda safini belli etmenin serefi bana yetmez mi?” _________________ | |
23 Aralık 2007, 19:37 | Mesaj No:4 |
Cvp: Safım belli olsun! Buna benzer bir hikaye daha vardır.Karınca hacca gitmek için hazırlanmaya başlar. Bunu görenler ama sen acizsin nasıl gideceksin deyince karınca: ''Olun hiç olmasa yolunda ölürüm.''
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
23 Aralık 2007, 20:07 | Mesaj No:5 |
Cvp: Safım belli olsun! y a aslında ne ibretliktir ama bu kıssa... ___şu an islam için verdiğin fedakarlıklara değer mi ? ___bu dünyayı sen mi kurtarıcan ? __bir sana mı müslümanlık kaldı ? diyenlere verilecek ne güzel bir cevaptır........ rabbim basiret ve teyakkuz alıcılarımızı her an işlete de şeytanın sağdan yaklaşıp da bizleri dürtüklemesine dahi fırsat verdirmiye.. dürtse bile ona aldanacak pabucu bıraktırtmaya.. ا مين | |
09 Ekim 2023, 19:36 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |