|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Rüşdü hidayet,Açılış Tarihi: 03 Ekim 2009 (23:40), Konuya Son Cevap : 16 Kasım 2023 (15:23). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Ekim 2009, 23:40 | Mesaj No:1 |
YüReK Esintileri... YüReK Esintileri... Siz gidin ben gelmiyorum.. Ne ardınızdan gelecek kadar sizin dünyanıza aitim ne de beni ardınızda bıraktığınızda aklınız ve ruhunuz bende esir kalacak.. Bakmayın insanın topraktan yaratıldı dendiğine.. Demirden, taştan, plastikten yaratıldı sanki insan.. Hayatımıza henüz plastik girmemişken toprak yüzlü, yağmur kanlı ve ALLAH kokuluydu insanlar.. Bir gün plastik icat oldu ve plastikleşti bedenler, kalpler, duygular ve alışkanlıklar.. İşte bu yüzden silindi yeryüzünden aşk ve merhamet. Siz gidin, ben gelmiyorum.. (AHMET SAVAŞ) .................................................. .................................................. .. Hastalıktan ötürü gözleri kapanmış olan bir adam, halk şairi Seyrani'ye, "Bende dünyayı görecek göz mü kaldı?" diye şikayette bulununca, söz eri Seyrani, "Hiç üzülme dostum, zaten dünyada da bakılacak surat kalmadı" demiş .................................................. .................................................. .. Hep suç bende değil Beni yakıp yakan bir nazar vardır O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır Sakın kader deme Kaderin üstünde bir kader vardır Ne yapsalar boş Göklerden gelen bir karar vardır Sezai Karakoç .................................................. .................................................. .. El...vereni var; alanı var.Kimisi karıştırır; kimisi düzeltir. Duaya duranı var; bedduaya duranı... Yumruk olanı var; baş okşayanı... Her işe koşanı var; her işten kaçanı... "Hep bana!" diyeni var; al sana diyeni... Elleriniz hangi ellerden? Hayırlı bir kişinin eli olmaktır her elin istediği; ama... sahibi "el" olup gidince... eller ne yapsın! .................................................. .................................................. .. Şikayetim, Senden! değil Ya Rab, Şikayetim, Sensizliğime... Şikayetim, keyfiliğime Şikayetim, boş vermişliğime... Şikayetim, halime(ahvalime) Şikayetim, "kendimden" Sana dır... Şikayetim: Hak etmediğim onca nimetini vermenin, (merhametinin) altında ezilmişliğimdir... Vazifesini eksik yapan hizmetlinin Sultan' ına olan utancıdır... ~~ Kalbin atıyorken, Zihnin duyuyorken. Yol yakınken Zaman varken.. Dur....! Derin bir nefes al, sadece ciğerlerin değil; Kalbinde dolsun temiz havayla... Ardından hiç durma ve "Estağfurullah ve Elhamdülillah" de... Sonra tekrar... Sonra tekrar... Sonra tekrar... | |
Konu Sahibi Rüşdü hidayet 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gül Yüzlüler Gazeli | Şiirler ve Şairler | kurtmehmet | 1 | 1807 | 04 Ekim 2009 23:18 |
YüReK Esintileri... | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 5 | 2673 | 03 Ekim 2009 23:40 |
Mizah | Serbest Kürsü | Yitiksevda | 1 | 1582 | 02 Ekim 2009 14:07 |
Gözyaşlarını Sevmek | Makale ve Köşe Yazıları | su damlası | 5 | 2082 | 01 Ekim 2009 19:49 |
Barbaros bulvarında olmuş bir olay...:))) | Fıkralar-Hikayeler | KuM TaNeSi | 16 | 7481 | 30 Eylül 2009 15:31 |
03 Ekim 2009, 23:43 | Mesaj No:2 |
RE: YüReK Esintileri... Gövdeler, varsa gönülden alır cevherini. Yürek olmazsa bilekler çekemez hançerini. Kahramansız yaşamak kahrına mahkûmdurlar Kaybedenler ALLAH’ını, Peygamber’ini... | |
04 Ekim 2009, 23:03 | Mesaj No:4 |
RE: YüReK Esintileri... AVUCUNUZDAKİ KELEBEK Bir genç kız bilge adamı şaşırtmak istiyor. İki elinin arasına bir kelebek koyacak ve bilge adama, 'avucumun içinde bir kelebekvar, canlı mı ölümü?' diye soracak. Ölü derse kelebeği salıverecek, canlı derse avucunu bastırıp kelebeği öldürecek, bilge adam her ne derse tersini ispat etmiş olacak. Kız kapalı tuttuğu ellerini bilgeye doğru uzatıyor: 'Avucumun içinde bir kelebek var: Canlı mı, ölümü?' Bilge adam cevap vermeden önce uzun uzun kızın gözlerinin içine bakıyor ve cevap veriyor: 'Canlı da olması, ölü de olması senin ellerinde kızım, senin ellerinde'... Ahmet Şerif İzgören/ Avucunuzdaki Kelebek .................................................. ............................................... “İnsanlar ikiye ayrılırlar: Başkalar için yaşayanlar, başkaları sayesinde yaşayanlar. Sorun olanlar, çözüm olanlar... Ümit kıranlar, ümit verenler... Dert üretenler, deva üretenler... Şikayet edenler, çare bulanlar... Aynı havayı soluyan, aynı sıkıntıyı yaşayan, aynı sevince ortak olan iki insandan biri dert küpü olur çıkar, diğeri deva küpü. Biri şikayet üretir, öbürü çare. Biri yük olur, öbürü yük taşır. İç dünyalarında düğümlenir bütün iş.. Afâki âlemden kopup gelen her mâlûmat, her olay, her keyifiyet, bizim ruh dünyamızı, zihniyet dünyamızı, gönül iklimimizi nasıl ve neye göre biçimlendirip işlettiğimize göre dönüşür, değişir. Ağaç olmalı her insan... Ağaç gibi olabilmeli her mü’min. Müslüman müslümana kötülük etmemeli... Kötü ortamı mazeret belleyip dönüşmemeli... Bilakis, dönüştürmeli. Ağaçlardan ders almalı. Karbondioksit aldığı ortamlardan bile oksijen üretmeli... Ve ağaçlar misali, birbirine bakmalı, birbirine destek olmalı... Orman olmalı...” Metin Karabaşoğlu .................................................. ............................................... | |
05 Ekim 2009, 17:46 | Mesaj No:5 |
RE: YüReK Esintileri... Hz. Lokman: “Ey oğul! Dünya derin bir denizdir, pek çok insan onda boğuldu. -Gemin takva -Yükün iman, -Halin tevekkül olsun. Umulur ki kurtulursun .................................................. ............................................... Göz nereye bakar, gönül oraya akar Gönül nereye akar, ayak oraya koşar! | |
16 Kasım 2023, 15:23 | Mesaj No:6 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Bakmayın insanın topraktan yaratıldı dendiğine.. Demirden, taştan, plastikten yaratıldı sanki insan.. Hayatımıza henüz plastik girmemişken toprak yüzlü, yağmur kanlı ve ALLAH kokuluydu insanlar.. Bir gün plastik icat oldu ve plastikleşti bedenler, kalpler, duygular ve alışkanlıklar.. İşte bu yüzden silindi yeryüzünden aşk ve merhamet.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |