|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EbdA,Açılış Tarihi: 31 Ocak 2011 (11:50), Konuya Son Cevap : 25 Ocak 2021 (20:57). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
31 Ocak 2011, 11:50 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 458 Üyelik T.:
23 Ekim 2007 | İnşallah mı Umarım mı? İnşallah mı Umarım mı? Bir defasında dilimde sık sık umarım kullanır olmuştum ondan sonra düşündüm nedir umarım diye? Umarımı kullandıkça inşallahı daha az kullanıyordum ayrıca televizyon programlarında da farkettim ki hep inşallah yerine umarım kullanılıyormuş. Umarım; istiyorum, umuyorum, istediğim bu gibi manalarına gelirken, inşallah; Allah isterse bende istiyorum, Allah'ın dilediği olur gibi anlamlara geliyor. Umarım'da insanın istediği ön plana çıkarken, inşallah'ta Allah'ın dilemesi önplana çıkmaktadır. Allah dilemedikçe insan dileyemez, yani herşey Allah'ın dilemesi ile olur. İnsan istek ile Allah'ın kapısını çalar, Allah insanın istediği bu durum için, ya aynısını kabul eder, ya insan için hayırlısını diler ve ona hayırlı olanı verir yada bu isteğin kişi için hayırlı olmadığını bilir ve ona vermez. Aslında inşallah demek bir duadır, bir yalvarıştır, kendini aciz bilme ve Alemlerin yaratıcısına sığınmadır. Umarım demek ise bir başkaldırıştır Allah'a. Benim isteğim (haşa) Allah'ın isteğinden önce gelir demektir. Umarım demek inşallah'ı dillerden sökmek için uydurulmuş bir propagandadır ve gizli bir şirktir kişinin kendisini tanrı zannettiği bir düşüncedir. Umarım kelimesini kullanan herkesin yukarıdaki düşünceleri savunduğunu söyleyemeyiz tabi. Bazı insanlar bunun içeriğini bilmeden kullanıyorlar bu durumda bunların sorumlu olduğunu düşünemeyiz fakat böyle kişileri bu tehlike için uyarmak gerekir yalnız, bu kelimeyi içeriğini bilerek kullanan bu durumdam sorumludur. İnşallah'ı dillerden söküp atmak için uydurulduğunu söylemiştik. Tvlerin inşallah yerine sık sık umarımı kullanmaları bunun en büyük delildir. Ayrıca bununla yetinmeyen inşallah düşmanlarının birinin inşallah demesinin ardından “inşallahı maşallahı yok bu işin ya olacak ya olacak” demesi onların inşallaha ne kadar da nefret duyduklarını görmemiz açısından yeterlidir. İnşallahı maşallahı yok demek (haşa) “Allah istese de istemese de olacak” demektir bunun ne çirkin bir söz olduğu açıktır. Yapmamız gereken şey her durumda Yüce Yaratıcıyı hatırlamak, onun dilemesi olmadan hiçbirşeyin olamayacağını unutmamaktır. Bunun için sık sık inşallah kelimesini kullanmalıyız. Bilmeliyiz ki inşallahsız müslüman olmaz. İnşallahsız hayat, Allahsız hayata kapı açar. İnşallah ile yoğrulmuş bir dile sahip olmamız duasıyla. EbdA |
Konu Sahibi EbdA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Zandan Kaçınmak | İlmihal Bölümü | dua dilencisi | 1 | 1989 | 19 Kasım 2011 14:50 |
Irkçılık Nedir Haklı Bir Dava Olabilir mi? | Soru Cevap Arşivi | Tuğrul Paşa | 8 | 2481 | 11 Eylül 2011 12:19 |
Mişli Zaman ama Halen Geçmemiş! | Makale ve Köşe Yazıları | talibetün | 3 | 2069 | 07 Şubat 2011 02:02 |
İnşallah mı Umarım mı? | Makale ve Köşe Yazıları | Esma_Nur | 5 | 2903 | 31 Ocak 2011 11:50 |
Mezhepsizlik Niçin Dinsizliğe Götürür? - Ebubekir... | Bilgi Dağarcığı | Yitiksevda | 34 | 13484 | 23 Ekim 2010 20:42 |
31 Ocak 2011, 17:39 | Mesaj No:2 |
Cevap: İnşallah mı Umarım mı?
insallahi genelde islami hassasiyetleri olmayanlar kullanir . ateistler mesela .
| |
31 Ocak 2011, 21:05 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 10886 Üyelik T.:
04 Ekim 2009 | Cevap: İnşallah mı Umarım mı? Allah dilemedikçe insan dileyemez, yani herşey Allah'ın dilemesi ile olur. Bu fikir beyanınıza samimiyetimle katılıyorum...İnşallah ile yoğrulmuş bir dile sahip olmamız duasıyla...(Aminnnn) mevlam kalbimizden zikrini dilimizden ismini eksiltmesin..Rabbim razı olsun sizden çok güzel bir konuya değinmişsiniz büyük bir şevkle okudum..
__________________ Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Çizgilerini Tasir Suretim... İste Bu Yüzdendir İçten İçe Döküntülerim... |
31 Ocak 2011, 22:12 | Mesaj No:4 | ||
Durumu: Medine No : 458 Üyelik T.:
23 Ekim 2007 | Cevap: İnşallah mı Umarım mı? Alıntı:
Alıntı:
| ||
24 Ocak 2021, 10:42 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | وَلَا تَقُولَنَّ لِشَا۬يْءٍ اِنّ۪ي فَاعِلٌ ذٰلِكَ غَداًۙ ﴿٢٣﴾ اِلَّٓا اَنْ يَشَٓاءَ اللّٰهُۘ “Allah'ın dilemesine bağlamadıkça (inşallah demedikçe) hiçbir şey için ‘Bunu yarın yapacağım.’ deme.” (Kehf, 18/23-24.)
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
25 Ocak 2021, 20:57 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Ne kadar güzeldir teslimiyet, inşallah, Allah izin verirse , demek alimide cahilide kullanır ve insana inanılmaz bir rahatlık verir
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |