|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ADEM KARAELİ,Açılış Tarihi: 17 Nisan 2011 (17:05), Konuya Son Cevap : 17 Nisan 2011 (17:05). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Nisan 2011, 17:05 | Mesaj No:1 |
''Aşk Hali'' ''Aşk Hali'' Sabahın serinliğine güneş vurmuşken henüz,Uykulu bakan gözlerime inat yazıyorum. Her 5 dakikada bir şekerlemenin tadına varamazken,masum bir çocuk tavrıyla içimi gülümsetiyor,ışıl ışıl eden huzurumu yüklenip, kendimi bir türkünün tınılarında buluyorum; Bak içime gör beni Tut elimden yak beni İstemezsen bu aşkı Otur baştan yaz beni diye yükseldi radyodan bu türkü canımın sol tarafına nakşederken,duygu duvarları örüp etrafını hüzünle kaplıyorum.Aşkın hallerini düşünüp, Kendimi kalemimin aşk yazan tarafına bırakıyorum Hallerimin en güzel hali aşk; Aşkın ateşten tek farkı vardır.Ateş deririyi yakar aşk kalbi.Aslında yanmanın ta kendisidir,ayırmaz hiç kimseyi,aşkın binbir türlü hali vardır. ... O'(c.c) na olan susuzluğumuzu giderebileceğimizi sandığımız susuzluk hali Gül'ün (s.a.v) kördüğüm olma hali Yönünü bulma,yönelmektir aşk,girdiği ebediyet kapısında ışığı arayıp bulma hali Acize değil Rabbe duyulan sevgidir katre katre Kalbin mabetinden kaçıp ışık hüzmeleri içinde ebediyete kanat çırpma hali Leyla ile Mecnun'un ta kendisi Züleyha'nın öğrenirken Yusuf'un direniş hali Aşk Üstadlara uyma halidir; Aşk ayılmak bilmeyen bir sarhoşluktur (Abdulkadir Geylani Hz leri) Aşk davaya benzer;cefa çekmek şahide,şahidin yoksa davayı kazanamazsınki (Mevlana Hz leri) Biz bu dünyaya üç harfin mahrecini çıkarmaya geldik*Ayın,Şın,Kaf=Aşk (Şehit Bayram Öztürk) Evliyayı,alimi irfan sahibi etme halidir aşk Gözlerden akıp düştüğü yeri yakmaktır. Aşk kalbin en güzlü,aklın en savunmasız hali yani aklın avare,kalbin yüksek vasıf halidir Dünyayı görmeme,duymama halidir aşk Diye düşünüp yazarken gözlerimdeki doluluğun farkına henüz vardım,etrafımdakilere göz misafiri oldumki onlarda bu adam sabahın 7 sinde niye ağlıyor der gibi tuhaf bakışlarını kaçırmıyorlardı üzerimden,sessizliğimi bozmayıp tekrar kendi dünyama geri daldım,ben sadece aşk olan dünyada vardım. Hallerin en güzeli aşk hali ile kalınız inş 16/04/2011 07:05 Adem Karaeli | |
Konu Sahibi ADEM KARAELİ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
''Aşk Hali'' | Makale ve Köşe Yazıları | ADEM KARAELİ | 0 | 1775 | 17 Nisan 2011 17:05 |
'Ne fazla' 'Ne eksik' | Şiirler ve Şairler | ADEM KARAELİ | 0 | 1894 | 17 Nisan 2011 17:01 |
Hangi dille anlatsam seni ya Ali (kerremallahu... | Şiirler ve Şairler | ADEM KARAELİ | 0 | 1654 | 16 Ocak 2011 19:36 |
Yar Yaradan Rahmetinle Sar Yaradan | Şiirler ve Şairler | su damlası | 2 | 2528 | 14 Ocak 2011 22:57 |
Özlem Türküsü | Şiirler ve Şairler | ADEM KARAELİ | 0 | 1633 | 19 Aralık 2010 20:38 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |