|
Konu Kimliği: Konu Sahibi muhsin iyi,Açılış Tarihi: 04 Temmuz 2012 (10:10), Konuya Son Cevap : 15 Ekim 2015 (11:30). Konuya 63 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Temmuz 2012, 11:48 | Mesaj No:51 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır
Konu çok uzamaya başladı gibi.Herkesin kendine göre bir fikri var, herkes kendi penceresinden olaya bakıyor.Pencereler farklı olduğu için algılar da farklı olmaktadır. Birbirimizi / birbirinizi kırmaya gerek yoktur. Olay münazaradan daha çok cedelleşmeye doğru yol alıyor ki konuyu bıçak gibi kesmek daha hayırlı olur. İhtilaf edilen konularda ayrışmadan ziyade ittifak edilen konularda yani asgari müşterekler üzerinde birleşelim. Zamanla bugün karşı çıktığımız bazı şeyleri kabul etmek zorunda kalabiliriz. Kişinin niyeti samimi, halis olsun Allah o kişiyi inş. kendi yoluna iletir.Tartışma uzuyorsa bırakmak daha hayırlıdır. And olsun ki, Biz bu Kuran'da insanlara türlü türlü misali gösterip açıkladık. İnsanın en çok yaptığı iş TARTIŞMADIR.18/Kehf-54
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
07 Temmuz 2012, 11:50 | Mesaj No:52 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır Sayın hönül yukarda altı çizili meale istinaden doktora giderseniz şirk ehlisiniz, çalışırsanız şirk ehlisiniz birisinde en kçük yardım dahi isteseniz şirk ehlisiniz sadece Allahtan c.c. isteyeceksiniz eğer bu dediklerimi yapmayıpta sadece Allahtan c.c. istiyorsanız ayaklarınızı öperim , yok bunlara iltica ediyorsanız sizde tasavvuf erbabı gibi araya vesile koyuyorsunuz ki adı doktor olsun , avukat olsun , işveren olsun sizde şirk ehlisiniz kardeşim ..... Konuıyu sapıtmakta üstünüze yok size o kadar yazı yazdık hangisinde Mürşidimizin adı gecti eğer ona tapıyor olsaydık her daim onun adını zikretmezmiydik hönül, kimsenin kimseye taptığı yok tapılacak varlık bellidir. Siz kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz , inanmadığınız bir olayı doğrulamak uğruna nefsinize yeniliyorsunuz sadece, bakın bir iki sıra önceki yazımda sofileri eleştirdim çünki bunu hakk ediyorlar biz hakkı kouşuruz yanlışa yanlış deriz .... Ayet diyip duruyorsunuz Tevbe 119 ayet değilmi ....? Lütfen kendi doğrularınız yüzünden etrafınıza zehir saçmayın kardeşim , islam öfke , tekfir ve inat dini değildir biraz kalbi yumuşatmak lazım .... vesselam [/QUOTE] Vermiş olduğunuz örnekler çok sığ bir düşünce ve anlatım kaale dahi alınmayacak kadar basiretsizce örneklendirilmiş beşeri sıfatların gerekleri ile ibadi uygulamaları ayıramadığınız aşikar... Esedullah kardeş isim zikredip etmemeniz çok önemli değil izlemiş olduğunuz yol ve aracılar bellidir Tevbe 119 Ayeti kerimesinde Sadıkları kendiniz ile Allah arasında aracı yapma emri varmı? Ayeti anlamayacak kadar kıt akıllı değilim Hac 78 ayeti kerimede sizin delil olarak aldığınız Bağlama kimin içindir Sımsıkı bağlanılması gereken Şeyhlermi Efendilermi Allah'mı zehir saçmak aslında Kur'anı Mehcur bırakmaktır Kur'an ayetlerini Yahudileşenler gibi Kırparak kendini haklı çıkarma gayesidir sayın Esedullah kardeş Kur'an'da geçen Ribat Rabitu ve benzeri Ayetlerin bugün halihazırda var olan Rabıta Uygulaması ile alakası yoktur bunu neden anlamak istemiyorsunuz. Benim senin doğrun olamaz Tek doğru vardır Oda Allah'ın vaaz ettiği doğrulardır onun kaynağıda bellidir Kendim çalıp kendim oynuyormuşum İnanabilmem için inanç kriterlerine uyması lazım eğer uymuyor ise elbette reddetmem gerekiyor Esedullah kardeş boşver siz ve sizin mantığınızdakilere ne sunsam boş ve anlamsız kalıyor Allah herşeyi gören işiten bilendir Kimin ne dava uğrunda olduğunu kimin Şirkte olduğunu olmadığını en iyi bilendir bu basiretsizce ele alınmış Şirk dininin icatı konu benim için bitmiştir şahsıma laf gelmedikçe cevap vermeyi dahi düşünmüyorum...Kur'ana şaşı bakan doğruyu göremez uzatmaya gerek görmüyorum siz Rabıtanız ile meşkul olun benim meşgul olacağım Kuran ve Sünnet yeterlidir....
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
07 Temmuz 2012, 12:22 | Mesaj No:53 | |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır Alıntı:
| |
07 Temmuz 2012, 13:02 | Mesaj No:54 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır
FECR abi,bu tür konular kimsenin kişiliğine hakaret etmeden gündem edilmesi gereken konulardır,her insan inancında serbesttir. Bu konuları kesip bi kenara bırakınca hal olacaksa ve metod buysa bırakalım ama gerçekten kesip bırakalım mı,,,13 yıllık rasulullahın zihinlerle tanıştırdığı hakkı 13 günde anlatıp 13 dakkada keserekte bu iş olmaz,tekrar diyorum bu konular kişiliğe saldırı olmadan konuşulması her iki taraf içinde yararlıdır...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
07 Temmuz 2012, 13:16 | Mesaj No:55 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır
Bizim demek istediğimiz de zaten budur. 13 yıllık yapılan stratejiyi biz 13 dakikada yapmaya çalışıyoruz. 13 yıllık yapılan tebliği yapmadan 13 dakikada tekfir ediyoruz. Bazı konular zamanla kendiliğinden rayına girer. Su mecrasında akıp gider. Suyun önündeki taşlar baktınız kalkmıyor, arkadan kuvvetli bir su gelir o taşı da alıp gider. Bilmem anlatabildim mi?
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
07 Temmuz 2012, 13:43 | Mesaj No:56 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır
İslamın emrettiği önerdiği tebliğ doğruyu hakkı ortaya koymaktır.Kuran ve sünnetten anladığınızı,muteber alimlerin görüşüde dikkate alınarak,asr süresinin mesajı ortaya çıkacaktır; 1-insanların husranda olduğu 2-iman ve salih amel edenlerin istisna olduğu 3-hakkı tavsiye edenlerin istisna olduğu 4-sabrı tavsiye edenlerin istisna olduğu bu dört madde aslında kuranın özetidir. Asıl konuya gelecek olursak, tasavuf alimlerinin bile,rabıtanın bir dayanağını kuran ve sünnette bulamadıklarını itiraf etmektedir.bu bir çeşit tasavuf fantazisi olduğunu söylemektedirler.aksini iddia da edemiyorlar. kaynağı kuran ve sünnet olmayan,bu kaynaklardan beslenmeyen her düşünce,her fikir,her ideoloji beşeridir.ve beşeri her düşünce laçkalaşamaya mahkumdur. rabıtanın bir iyi niyet eseri olarak ortaya atıldığından kuşku duymuyorum.cahil muridin salih yaşamasını sağlamak,alimle irtibatını kesmemek olarak algılanmalıdır. zamanla bu çeşitli ehil olmayanlar tarafından laçkalaştırılmıştır.bu irtibatın ruhani de olabileceğini,mürşidin ölmesi halinde bile devam edeceğini,hatta öyle bir noktaya getirilmiştir ki,murit murşidsiz özel yaşantısı bile olamayacığını,hanımıyla olan ilişkisi dahil murşidin tasaruf hakkı vardırı bile gülünç savunmaların ortaya atıldığını muşahade edilmektedir. muvahidcilerin bu noktada sert tepki göstermesi gayet normaldır.çünkü kuranla hemhal olan herkes bilir ki,bu tür bağ,rabıtanın şirke kapı açtığı aşikardır. bize düşen fecr hocanın tavsiyesine uymak.rencide etmeden,muhatabını aşağılamadan,kırmadan dökmeden hakkı ortaya atmak geri çekilmektir.aksi takdirde bu tebliğ değil,verimsiz anlamsız amaçsız bir munakaşa olur ki,kehf 54 bunu yasaklamaktadır. bence bu laçkalaşamaların en büyük zararı islama gelmektedir.islamı laçkalaştırmak kimsenin haddi değil,lakin bilinçsiz bilgisiz insanların bir ömür saplantısı olabilmektedir. bir örnek vereyım ; malumunuz yaz kuran kursları gerek diyanet gerek özel cemaatlerin uyguladığı güzel bir eğitim seferberliğidir.imam hatip son sınıfa geçen bir kızımı,tecvit kıraat ve ezberlerine çeki düzen verilmesi amacıyla,özel bir cemaatin yatılı kursuna verdim bir ay önce. hafta sonu dinlenmesi için eve getirdim.sabah namazına kaldırdığımda,kızım adeta delirmiş gibi fırladı yataktan,aklını oynattı sandım. bunun sebebini kurcaladım biraz.meğer kızıma şunu aşılamışlar ; "ölmüş olan hoca efendi her an dolaşıyor,ruhu hep yanınızda,sakın yatarken gece kıyafeti giymeyın.tesettüre uygun uyuyun.başörtünüz açılmasın.hanginize çarparsa artık siz düşünün!" demişler. söylermisiniz Allah aşkına bumu islam? çocukları gülyabanilerle korkutarakmı dindar yapacaksınız? o çocuğun psikolojini bozarak,delirterekmi muttaki edeceksiniz? temel eğitim için gönderdiğimiz çocukların beyinlerine hurafe yalan doldurmak içinmi ? kızımı gönderdiğime pişman oldum.ve göndermeyı düşünmüyorum artık.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
09 Temmuz 2012, 12:06 | Mesaj No:57 | |
Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır Alıntı:
"şeytan ortaklığında ihmal var ey günahkar Kulum. cüpeli ortaklığında domuzluk var,ey domuz kulum." der. tercih senin muhsin iyi! | ||
09 Temmuz 2012, 12:57 | Mesaj No:58 |
Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır Sana bakıyorum da ibret alıyorum. Bir insan durduk yerde neden kendisini mahkum ediyor? Neden şeytanla Cübbeli Ahmet hocaya ortaklıkta ısrar ediyorsun, Cübbeli Ahmet hocaya ortak olacağıma şeytana ortak olurum gibi iddialı sözler edip de kaderinle oynuyorsun? Kim seni Cübbeli Ahmet Hocaya ortaklığa zorluyor. Halbuki yapman gereken ağzından çıkan sözden Allah'ta af dilemen, pişman olmaktır. Belki bu yolla kendi ellerinle örmeye çalıştığın kötü kaderin düzelebilir.
| |
09 Temmuz 2012, 15:07 | Mesaj No:59 |
Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır
Tasavvuf karşıtlarının konuyu hep burda tutmalarının akıllarının nerde olduklarını gösteriyor.Konu kapandı gitti hala aynı yerde takılı kalmışlar.Gerçek olmayan şeyi gerçekmiş gibi dayatıyorlar.Pes doğrusu Muhsin kardeşim bunlara cevap vermeyin herkes anlayacağını anladı.
| |
09 Temmuz 2012, 17:20 | Mesaj No:60 |
Durumu: Medine No : 17525 Üyelik T.:
23 Mart 2012 | Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır seviyesizlik hat safhada.. insan bu kadar mı basiretsiz, seviyesiz, ciddiyetsiz olur.. acınacak haldesiniz...hayır000
|
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |