|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AYSENUR YILDIZ,Açılış Tarihi: 20 Ocak 2013 (22:11), Konuya Son Cevap : 18 Ağustos 2014 (20:46). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Ocak 2013, 22:11 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13259 Üyelik T.:
26 Ocak 2011 | Arkadaşım Dinle! Sana Söylüyorum/ Ayşenur Yıldız Arkadaşım Dinle! Sana Söylüyorum/ Ayşenur Yıldız Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: (Hak dinden çıkan) insan, zararı faydasından daha yakın olana tapar. Taptığı şey ne fena dosttur, ne kötü arkadaştır! (Hac Suresi,13.ayet) Demişlerdir ki; insanlar dört sınıftır: 1. Tamamen tatlıdır. Kendisine hiç doyum olmaz. 2. Acıdır. Hiçbir şey yenilmez. 3. Kendisinde eksiklik vardır. Böyle bir kimse senden almadan önce sen ondan al! 4. Kendisinde burukluk vardır. Sen bundan ancak ihtiyaç zamanında faydalan! Câfer-i Sâdık (r.a) demiştir ki: Şu beş grupla arkadaşlık yapma: 1. Yalancı ile arkadaşlık yapma! Çünkü sen daima aldana bilirsin. O serap gibidir. Uzağı sana yaklaştırır. Yakını dasenden uzaklaştırır. 2. Ahmakla arkadaşlık yapma! Çünkü ahmakla hiçbir yere varamazsın. O sana fayda vermeyi istediği halde zarar verir. 3. Cimri ile arkadaşlık yapma! Çünkü o, senin en fazla muhtaç olduğun şeyi senden esirger. 4. Korkak ile arkadaşlık yapma! Çünkü o, seni ele verir ve şiddet anında kaçar. 5. Fâsıkla arkadaşlık yapma! Zira o seni bir çiğnem yemek veya daha azma fedâ edebilir! Bunun üzerine Câfer-i Sâdık’a şöyle soruldu: ‘Bir lokma ekmekten daha azından neyi kasdediyorsun? Şöyle cevap verdi: ‘Yemeğe tamah edip arkadaşını feda eder. Sonra onu da elde etmez!’ Ahmed b. Hanbel (r.a) şöyle der: ‘Beni belâya kendisinden utanmadığım bir kimsenin arkadaşlığı sürükler’. Duyduysan ona göre hareket et arkadaşım… [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Konu Sahibi AYSENUR YILDIZ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eş Seçimi:Bir Oyun Değil,Ebedi Hayat | Makale ve Köşe Yazıları | efsane-07 | 4 | 2683 | 16 Nisan 2015 22:51 |
Allah'ın Selamı/ Tesettür Emri /Ayşenur Yıldız | Makale ve Köşe Yazıları | Esma_Nur | 2 | 2471 | 09 Nisan 2015 22:21 |
Cenetten Bir Parça/ Tesettür/Ayşenur Yıldız | Makale ve Köşe Yazıları | su damlası | 3 | 2482 | 02 Nisan 2015 22:48 |
Kahraman İlk Müslüman Kadın/Ayşenur Yıldız | Makale ve Köşe Yazıları | AYSENUR YILDIZ | 0 | 1779 | 26 Mart 2015 22:46 |
Peygamber Bahçesinin Gülü/Ayşenur Yıldız | Makale ve Köşe Yazıları | AYSENUR YILDIZ | 5 | 2129 | 19 Mart 2015 21:23 |
21 Ocak 2013, 13:09 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 21263 Üyelik T.:
02 Kasım 2012 | Cevap: Arkadaşım Dinle! Sana Söylüyorum “İyi insanla arkadaşlık eden, güzel koku satıcısının yanında duran kimse gibidir. Güzel koku satan, her durumda yararlıdır; ya ondan koku satın alırsın ya da o kendisi sana ikram eder. Yani onun yanında bulunduğun sürece, güzel kokudan yararlanmışolursun. Kötü arkadaşise körük çeken kimseye benzer. Ya körükten çıkan kıvılcım orada bulunanın elbisesini yakar ya da en azından körüğün kokusu onun üzerine siner.” (Buhârî, “Zebâih”, 31; Müslim, “Birr”, 146; Ebû Dâvûd, “Edeb”, 16) |
09 Nisan 2013, 23:59 | Mesaj No:3 |
Cevap: Arkadaşım Dinle! Sana Söylüyorum/ Ayşenur Yıldız
Bu onemlı ogutlerı hayat felsefelerımızden bırı yapmamız gerekıyor.Butur karakterıstlık ozellılklerın olup olmadıgını anlamadan hıc kımse ıcın "arkadasım,dostum"dememek lazım. "Bana dostunu söyle sana kım olduğunu soyleyeyım"cumlesıde benım ıcın herzaman büyük önem taşımıştır.
| |
18 Ağustos 2014, 20:46 | Mesaj No:5 |
Cevap: Arkadaşım Dinle! Sana Söylüyorum/ Ayşenur Yıldız
Demişler ki: İnsanoğlu dediğin şey nedir ki? Eti yenmez, derisi giyilmez... Bir tatlı sözünden ve bir güler yüzünden başka nesi var?
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |