|
Konu Kimliği: Konu Sahibi kübra-y,Açılış Tarihi: 28 Mayıs 2013 (20:46), Konuya Son Cevap : 28 Mayıs 2013 (20:50). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Mayıs 2013, 20:46 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 26427 Üyelik T.:
06 Mart 2013 | zenginliğimizi unutuyoruz çoğu zaman... zenginliğimizi unutuyoruz çoğu zaman... Yırtık pırtık paltolar giymiş iki çocuk kapımı çaldılar. Eski gazeteniz var mı bayan..? Çok işim vardı. Önce hayır demek istedim, ama ayaklarına gözüm ilişince sustum. İkisinin de ayaklarında eski sandaletler vardı ve ayakları su içindeydi. İçeri girin de, size kakao yapayım dedim. Hiç konuşmuyorlardı, ıslak ayakkabıları halıda iz bırakmıştı. Kakaonun yanında reçel ekmek de hazırladım onlara. Belki dışarıdaki soğuğu unutturabilir, azıcık da olsa ısıtabilirdim minikleri. Onlar şöminenin önünde karınlarını doyururken ben de mutfağa döndüm ve yarıda bıraktığım işlerimi yapmaya koyuldum. Fakat oturma odasındaki sessizlik dikkatimi çekti bir an ve başımı uzattım içeriye. Küçük kız elindeki boş fincana bakıyordu. Erkek çocuğu bana döndü ve bayan, siz zengin misiniz diye sordu. Zengin mi....? Yok hayır diye yanıtlarken çocuğu, gözlerim bir an ayağımdaki eski terliklere kaydı. Kız elindeki fincanı tabağına dikkatle yerleştirdi ve sizin fincanlarınız ve fincan tabaklarınız takım dedi. Sesindeki açlık, karın açlığına benzemiyordu. Sonra gazetelerini alıp çıktılar dışarıdaki soğuğa. Teşekkür bile etmemişlerdi, ama buna gerek yoktu. Teşekkür etmekten daha öte bir şey yapmışlardı. Düz mavi fincanlarım ve fincan tabaklarım takımdı. Pişirdiğim patateslerin tadına baktım. Sıcacıktı patatesler, başımızı sokacak bir evimiz vardı. Bir eşim vardı ve eşimin de bir işi bunlar da fincanlarım ve fincan tabaklarım gibi bir uyum içindeydi. Sandalyeleri şöminenin önünden kaldırıp, yerlerine yerleştirdim. Çocukların sandaletlerinin çamur izleri halının üzerindeydi hala silmedim ayak izlerini. Silmeyeceğim de olur ya unutuveririm ne denli zengin olduğumu..! alıntı
__________________ İnancımız batıl değil ki, ümidimiz kırılgan olsun. . . |
Konu Sahibi kübra-y 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
iki vize okundu birisi çok dokundu :)) | Videolar/Slaytlar | kübra-y | 0 | 1446 | 28 Kasım 2013 21:00 |
zenginliğimizi unutuyoruz çoğu zaman... | Makale ve Köşe Yazıları | barışş | 1 | 1458 | 28 Mayıs 2013 20:46 |
iğne deliğinde sanat... | Resim/Karikatür | FirakunBizar | 3 | 2694 | 28 Mayıs 2013 19:53 |
Anneleeeer | İslamda Kadın ve Erkek | suhtem | 18 | 7459 | 12 Mayıs 2013 13:55 |
90larda çocuktuk | Komik Paylaşımlar | Mihrinaz | 40 | 18017 | 06 Mayıs 2013 21:01 |
28 Mayıs 2013, 20:50 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 14298 Üyelik T.:
08 Ekim 2011 | Cevap: zenginliğimizi unutuyoruz çoğu zaman...
gerçekten çok zenginiz ama
__________________ Mutlu sonlar için tek ihtiyacınız olan; inançlı bir yürek |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |