|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (14:24), Konuya Son Cevap : 13 Şubat 2014 (03:00). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Ağustos 2007, 14:24 | Mesaj No:1 |
A.ş.k A.ş.k Aşka Dair: Aşık sevgilisinin kapısını çalar... tak tak tak... -Kim o? -Ben. Sevgili cevap verir: -Burası tek kişilik,açamam. Aşık çaresiz döner gider. Aradan bir zaman geçer yine sevgilisinin kapısına varır.(Artık aşık aşk acısıyla olgunlaşmıştır.) tak tak tak... -Kim o? -SEN. Haydi,gel içeri.... Aşk sevgilide yok olmak,onda fena bulmaktır bir başka deyişle. Aşkta iki kişi yoktur. "Leyla değilim yar! Lakin çağırırsan gelirim.Sana yalan halde gelemem,gelmem, toplarım özümü yalın halde gelirim.Kapına geldiğimde "Kim o?" dersen "Sensin efendim" derim.Ben olmam kapında sen olur gelirim."Gel" desen yola yük olmam,yol olur gelirim. Aşk yerine göre yol olur yürünür,yerine göre itaat edip uyulur. Bazen ateş olup yakar, bazen deniz olup boğar. Sultan olup ülke yönetir, şarap olup sarhoş eder | |
Konu Sahibi TufeyL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ebul vefa hz.'nin duası | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2448 | 19 Mart 2009 15:03 |
Cennet kapısını açan dua | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2435 | 19 Mart 2009 15:02 |
Gel sana dünyanın misalini göstereyim | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Ağlama_Karanfil | 1 | 2215 | 19 Mart 2009 14:58 |
BabaanneMaceraları | Fıkralar-Hikayeler | Kara Kartal | 2 | 2090 | 18 Mart 2009 00:02 |
Evlilik aşkı öldürür derler.YaLaN.. | Evlilik-Nikah Konuları | Mihrinaz | 5 | 2035 | 17 Mart 2009 22:43 |
22 Ağustos 2007, 14:25 | Mesaj No:2 |
Cvp: A.ş.k <<Leyla'yı İncitirsin<< Bir gün Mecnun hasta olup yatağa düşer. Tedavî için bir doktor çağırırlar. Doktor "Damardan kan almak gerek'" diyerek Mecnun' un kolunu bağlar. Tam iğneyi batıracağı sırada Mecnun bağırır; "-Ey doktor, bırak! Ücretini al ve git. Bu hastalıktan öleyim, zararı yok. Vazgeç kan almaktan. " Doktor Mecnun'a "-Sen çöllerde kükremiş arslanlardan korkmuyorsun da koluna bir iğne batmasından mı korkuyorsun?" diye sorar. Mecnun'un cevabı şu olur; "-Ben neşterden korkmuyorum. Benim vücudum, varlığım Leyla ile doludur. Korkarım ki benim kolumu yararken Leyla'yı incitirsin, işte ben bundan korkuyorum." | |
23 Ağustos 2007, 00:30 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: A.ş.k AŞK; Hz.İbrahim in ateşe atıldığı zaman ki teslimiyettir, Hz.Eyyub un hastalığa karşı sabrıdır, zaferidir, Hz.Davud un sesidir, eliyle demire şekil vermesidir, Hz.Musa nın kızıldenizi ikiye bölen asasıdır Hz.İsa nın kokusunu bile hissettiği Son Peygamber i müjdelemesidir Hz.Muhammed in ALLAH a olan teslimiyetidir Hz.Muhammed söylüyorsa doğrudur diyen Hz.Ebubekr in sadakatidir Hz.Ömer in adaleti bile hayran bırakan adilliğidir Hz.Osman ın şeytanı bile utandıran hayasıdır, edebidir Hz.Ali nin cesaretidir, ilmidir Hz.Hüseyin in haksızlığa karşı yürümesidir, şehadetidir Hz.Yunus un cenneti istemeyip ALLAH a "Bana Seni gerek Seni" demesidir Çöllere düşen Mecnun un gözlerinin dağlanmasıdır Bülbülün güle ötüşü, ölen sahibin başında bekleyen attır Ezan-ı Muhammed-i okununca felaha, kurtuluşa, namaza koşmaktır Kur'an-ı Kerim okununca anlamasan bile onu kalbinde hissetmektir Gönülden gelen bir Kelime-i Şehadettir ALLAH ve Rasulunun adı anılınca göz yaşı dökmektir İSLAM ı doya doya yaşamaktır. Aşk; Sadece kuru bi sevgi yada sonu belli bir macera hevesi değildir, CANAN la bir CAN olmaktır, ALLAH için sevmektir. |