|
Konu Kimliği: Konu Sahibi CaferTayar,Açılış Tarihi: 27 Eylül 2007 (16:03), Konuya Son Cevap : 27 Eylül 2007 (16:03). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Eylül 2007, 16:03 | Mesaj No:1 |
ENFÜS VE AFAK ENFÜS VE AFAK Kendi sılamın mekanları viran bu dem. Zulmün ateşiyle yanarak enkaza dönen mekanların nerede? Yağmur ve rüzgar sonrasında kara bulutlarla gölgelenmişler. Sabrın özünde ilmin neden ve niçini olmamış olsa idi, bu çığlıksız çığlıklara sesli, sesli ağlayablirdim. Bizmiydik o en ihtişamlı zamanların mütevazi insanları gönüllere rengarenk gül dikerek, gülistanlar eyleyen bizmiydik? Gözü yaşlı masum bebeklere, dul ve yetimlere yardım eden, komşularına emin müstesna bir kimlik arz edenler bizmiydik? Duaların gönülsüzleştiği, ilmin unutulduğu, muhabbetin özü tamamen yerle bir olduğu bu demde belalar, musibetler, çetin bir imtihandan geçirirken hepimizi... hala uyumakta, hala gafletteyiz. Enfüste ve afakta özlenen insan varlığının şifresini çözemediğimizden, acılı ve kederli bir hayata talip olduk ta, ayn şifresindeki öz çözülemedi. Örnek şu ki: afakta ülke genelinde gayri adil haksızlıklar insanları isyan noktasına getirirken. Enfüste fert, birey olarak isyan eden biz ise nefsin her tür ameliyatı mübah gören bu kimliği ile, Allaha isyan ederken, nasıl olurda şikayet ederiz diye düşünüyorum. Bir an yeniden o ayetin izdüşümünde bakıyorum afak: Türkiye, afak: Cumhuriyet, afak: Cumhurbaşkanı, afak: Başbakan, afak: hükümet, afak: hazine, afak: ticaret, afak: sermaye, afak: (deyim yerindeyse) şimdilerde rant, rantiye. Ya enfüs? Enfüs: insan, enfüs: iman, enfüs: akıl, enfüs: amel, enfüs: ibadet, enfüs: işte o, kaçımız onun hazzına erebildik? Kaçımız can-ı gönülden dua edebildik? Kaçımız nefse karşı azim bir gayret gösterebiliyoruz? Afak: Allah emrine rıza gösterebilmek. Afak: mazlumlara adil davranmakmı? Afak: bela ve musibetlerden ibret alırmı? Ne dersiniz! Enfüste ve afakta imtihan olan bizler, şu an ne haldeyiz? abdullah mehmet cemaloğlu... GÖNÜLDOSTU | |
Konu Sahibi CaferTayar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hacet kapısın tıklarken | Şiirler ve Şairler | CaferTayar | 0 | 2061 | 13 Eylül 2008 11:34 |
geçmiş zaman aynası | Şiirler ve Şairler | CaferTayar | 0 | 2153 | 13 Eylül 2008 11:29 |
Cuma Günü Selevat Getirmenin Önemi: | Dua Bölümü | Seyyid | 1 | 2514 | 12 Eylül 2008 12:39 |
rahmet katrelerinde bir cuma soluğunda dua | Dua Bölümü | CaferTayar | 0 | 2385 | 12 Eylül 2008 12:31 |
Hayat ve kulluğumuz açısından Ramazan | Üç Aylar / Kandiller | CaferTayar | 0 | 2080 | 06 Eylül 2008 13:07 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |