|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ayel,Açılış Tarihi: 26 Ağustos 2007 (20:52), Konuya Son Cevap : 26 Ağustos 2007 (20:52). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Ağustos 2007, 20:52 | Mesaj No:1 |
anne.... anne.... Sevgili Anneciğim Anne olarak yaşayacağım bu ilk ANNELER GÜNÜN de mektuplarımın en zorunu yazıyorum sana. İlk bunu söylemek istedim. Çünkü bunca yıldır anne olmanın ne demek olduğunu bilmeden seni anlamaya, senin engin şefkatine ifadeler sunmaya çalıştım. Meğer ne kadar kifayetsizmiş tüm cümlelerim. Buymuş demek anne olmak. Evladının gözlerinde kaybolmak, mis kokulu tenini koklamaya doyamamak, hiç beklentisiz sevmek, kendinden evvel can parçanı düşünmek, onu her şeyden üstlerde tutmak, evladınla birlikte hayatını sona erdirip, kalan tüm ömrünü ona bağışlamak. Her ilkinde yanında olmak, yön vermek, yol göstermek..Buymuş anne olmak.... Senin mükemmelliklerini saymaya kalksam hiçbir şekilde başaramayacağımı artık biliyorum. Bu yüzden mektubumda deyinmeyeceğim bunlara. Ne desem yetersiz kalacak. Bu mektup senden özür mektubu olacak birazda. Seni üzdüğüm günler için Seni merakta bıraktığım günler için Seni ağlattığım günler için Seni uykusuz bıraktığım geceler için Sana yeterince sarılamadığım için Sana kimi zaman asi davrandığım için Seni acımasız eleştirdiğim dönemlerim için Senle daha fazla birliktelik yaşayamadığım için Ve yapamadığım, yetemediğim, anlayamadığım, fark edemediğim nice hareketim için binlerce kere özür diliyorum senden. Affet beni anneciğim Ödeyemeyeceğim haklarına helalik istiyorum. Helal eyle anacığım haklarını bana, ne olur.... Bana ve oğluma.... Senelerce seni yoran ben, daha yetmezmiş gibi birde oğluma analık yapmamda sana sığındım. Bırakmadın beni. Dertlerim bitmedi değil mi.. Bir rahat edemedin değil mi.... Ruhen ve bedenen belki de en çok istirahati hak ettiğin bu yaşında torununu verdim kucağına. Onu da derin şefkatinle sardın, en özenli şekilde bakımını üstlendin. Senin elinin değdiği her şey en güzel, Senin varlığınla nurlanan evimizin sıcağı en güzel Senin bakışın, duruşun, dokunuşun, ağlayışın, tavırların en güzel.... Annelerin en güzeli sen, ananelerin en güzeli yine sen. Senin bastığı toprağı göze sürme diye çekmeden cennete girmek mümkün mü? Senin duanı almadan iki yakamızın bir araya gelmesi mümkün mü? Senin hakkını ödeyebilmek hiç mümkün mü? Öperim dokunmaya kıyamadığım o pamuk ellerinden Öperim yaşlarla hep ıslak olan gül yanaklarından Öperim şefkat dolu hüzünlü gözlerinden Seni çok seviyorum annecim Ömrün uzun, bereketli, sağlıklı ve mutlu olsun inşallah Kızın Rana | |
Konu Sahibi ayel 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
sağ tarafa yatmak... | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | Tuba_ | 2 | 3129 | 11 Eylül 2007 01:59 |
Allah'a teslimcilik.... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Kara Kartal | 2 | 2200 | 07 Eylül 2007 00:53 |
Nefis | Muhtelif Konular | su damlası | 5 | 1969 | 30 Ağustos 2007 18:57 |
Debbağ | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Kara Kartal | 4 | 2234 | 30 Ağustos 2007 18:49 |
elif... | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 1 | 1807 | 26 Ağustos 2007 21:02 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |