|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seyyid,Açılış Tarihi: 23 Ocak 2009 (16:56), Konuya Son Cevap : 23 Ocak 2009 (16:56). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Ocak 2009, 16:56 | Mesaj No:1 |
bir çiçek ve bir inci bir çiçek ve bir inci Bir çiçek ve bir inci arasında geçen konuşma : Bir gün parlayan, güzel kokan ve bin bir güzel renkleri olan bir çiçek, suların derinlerinde yaşayan bir inci ile karşılaşır ve konuşmaya başlarlar. Çiçek der ki : - “ Ailemiz büyüktür, güller laleler bizim aileden ve daha çok türlerimiz var, hepsinin değişik güzel kokuları ve güzel görüntüleri vardır.” Birden çiçeği üzüntü kaplar. İnci : - “ Dediklerinde ne var ? “ diye sorar. Çiçek : -“İnsanlar bize önem vermiyor, bizi kullanmak için büyütüyor, kokumuzu ve görüntümüzü kullanmak için. Güzelliklerimizi kullandıktan sonra bizleri yollara ve çöplere atıyorlar.” Sonra çiçek inciye sordu : - “Kendi hayatını anlat! Nasıl yaşıyorsun, suların derinliklerinde mi yaşıyorsun?” İnci cevap veriyor: -“Benim senin gibi güzel kokularım, renklerim olmadığı halde insanlar benim değerli olduğumu düşünür. Beni almak için her şeyi yapıyorlar. Uzun yolculuklar yapıp beni bulmak için suların derinliklerine dalıyorlar. Ve şaşırırsın ki ben ne kadar derinlerde olursam o kadar güzel ve parlak oluyorum. Değerim o zaman artıyor. Karanlık denizlerde bir kabuğun içinde yaşıyorum. Ne olursa olsun, güvenli, iffetsizlerin ve kötü ellerin uzağında olmaktan mutlu ve gururluyum. İnsanlar her zaman bana değer veriyor.” Çiçeğin ve incinin kimi simgelediğini biliyor musunuz? Düşünün…… Düşünün…… Çiçek tesettürsüz kız (Güzelliğini gösteren…) Ve inci tesettürlü kız (Güzelliğini saklayan…) :::: Duaile...... | |
Konu Sahibi Seyyid 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
bir çiçek ve bir inci | Makale ve Köşe Yazıları | Seyyid | 0 | 2226 | 23 Ocak 2009 16:56 |
Kine doymayan dünya | Makale ve Köşe Yazıları | Seyyid | 0 | 1975 | 22 Ocak 2009 19:36 |
Ağlıyorum ama filistine değil kendime kendimize | Makale ve Köşe Yazıları | Kara Kartal | 2 | 1985 | 21 Ocak 2009 16:05 |
görmek için göz şart değil | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | su damlası | 4 | 2363 | 19 Aralık 2008 16:01 |
Allahın huzurunda bir kul.. | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | ribat | 1 | 2053 | 18 Aralık 2008 01:11 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |