|
Konu Kimliği: Konu Sahibi YASEMİN ATAMAN,Açılış Tarihi: 16 Aralık 2011 (23:18), Konuya Son Cevap : 19 Aralık 2011 (16:51). Konuya 25 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Aralık 2011, 23:18 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 11916 Üyelik T.:
02 Mart 2010 | Hüküm Allah'ındır Hüküm Allah'ındır [DM]xn1dl2_hukum-allah-yndyr_shortfilms[/DM] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ |
Konu Sahibi YASEMİN ATAMAN 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Evrensel Tesbihat | Makale ve Köşe Yazıları | Yitiksevda | 1 | 2327 | 02 Nisan 2012 15:43 |
Kur'an'ın Tâviz ve Uzlaşmaya Bakışı | Allah(c.c) | YASEMİN ATAMAN | 0 | 2183 | 14 Mart 2012 01:18 |
Tevhid Penceresinden Günümüz ve İnsanımız | Tevhid Ve Şirk Konuları | YASEMİN ATAMAN | 0 | 1891 | 14 Mart 2012 01:09 |
Müslümanın müslümanlaşması | Muhtelif Konular | mahsun | 2 | 2248 | 14 Mart 2012 01:06 |
Dünyevileşmek. | Videolar/Slaytlar | Beytül Ahzan | 4 | 2315 | 10 Mart 2012 01:44 |
16 Aralık 2011, 23:21 | Mesaj No:2 |
02 Mart 2010 | Cevap: Hüküm Allah'ındır Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bulunan Taşlıçay Köyü İlköğretim Okulu’nun 6 ve 7. sınıflarında okuyan başörtülü 3 öğrenci yaklaşık 2 aydır okula alınmıyor.
__________________ |
16 Aralık 2011, 23:23 | Mesaj No:3 |
02 Mart 2010 | Cevap: Hüküm Allah'ındır 02/10/2011 Osmaniye’de daha önce de okula başörtüleriyle gitmek isteyen öğrenciler çeşitli engellerle karşılaşmışlardı. Okulların açıldığı ilk günlerde Yavuz Selim ve Yalım Erez ilköğretim okullarında öğrenciler başörtüsüyle okula alınmamış, veli ve öğrencilerin uğraşları sonucu okul yönetimleri yaklaşık iki haftadan beri öğrencilere müdahale etmiyordu. Ancak 29.09.11 tarihinde Yavuz Selim İlköğretim okulunda okuyan Hümeyra Katar, İrem Katar ve Sedanur Uçar adlı öğrenciler her zamanki gibi okula başörtüsüyle geldiklerinde okul kapısında bekleyen polisler tarafından okula girişleri engellendi. Yine Yalım Erez İlköğretim okulunda okuyan Ayşe Özdil okul yönetimi tarafından okula alınmayarak eğitim hakkı engellendi. Konuyla ilgili görüştüğümüz öğrenci velileri olaya tepki göstererek ‘Öğrencilerimizin eğitim hakkı hukuksuz bir şekilde engelleniyor ve bize milli eğitim bakanlığının okullara göndermiş olduğu genelge gerekçe olarak gösteriliyor.’ ifadelerini kullandılar.
__________________ |
16 Aralık 2011, 23:23 | Mesaj No:4 |
02 Mart 2010 | Cevap: Hüküm Allah'ındır [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] | 19/09/2011 Osmaniye’de okula başörtüsüyle gitmek isteyen kız öğrenciler okul müdürünün 28 şubatı aratmayan uygulamalarıyla karşılaştılar.
__________________ |
16 Aralık 2011, 23:25 | Mesaj No:5 |
02 Mart 2010 | Cevap: Hüküm Allah'ındır "Darbeci Baro" namıyla bilinen İstanbul Barosu, başörtüsü düşmanlığına devam ediyor.
__________________ |
16 Aralık 2011, 23:26 | Mesaj No:6 |
02 Mart 2010 | Cevap: Hüküm Allah'ındır İstanbul’daki ilköğretim okullarındaki başörtülü kız öğrencilere yönelik yasakçı uygulama devam ediyor. Okulların açılmasının üzerinden haftalar geçmesine rağmen İstanbul’da bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu, Mehmet Cingil İlköğretim Okulu ve Atışalanı İlköğretim Okulu’na giden başörtülü öğrenciler derslere alınmıyor. Başörtülü kız öğrencileri derslere almayan okul yöneticileri 1982 darbe Anayasası’nı gerekçe gösteriyorlar.
__________________ |
16 Aralık 2011, 23:29 | Mesaj No:7 |
02 Mart 2010 | Cevap: Hüküm Allah'ındır 07/10/2011 ODTÜ, Ankara, Dicle, Erciyes ve Kocaeli gibi üniversitelerde fakülte, bölüm ya da öğretim görevlisi düzeyinde başörtüsü yasağı sorunu yaşanırken, Hacettepe Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler adına yayınlanan bildiride yasağın ne boyutta olduğu gözler önüne serildi. Bazı bölümlerde yasağın katı bir şekilde uygulandığı, öğrencilerin dersliklerden çıkarıldığı bildirilen açıklamada ayrıca öğretim görevlilerinin öğrencilere karşı ayrımcı bir tutum takındığına dikkat çekildi. Bir bölüm başkanının başörtülü öğrencilere dönük ““Mikrop gibi ürüyor musunuz siz?!” şeklindeki hakaretinin de aktarıldığı bildiri, “Her gün ama her gün okul kapılarında, kıyılarda köşelerde egemen ideolojinin faşist baskılarıyla peruk, şapka takmaya; başörtüsünü çıkartmaya zorlanıyoruz. Bunlara rağmen hâlâ bizi mustazaf değil müstekbir olarak gören arkadaşlar tarafından da sloganlarla, afişlerle, sözlü saldırılarla yıldırılmaya, bazen de egemen yapının bizlere bir hediyesi(!) olarak aydınlatılmaya çalışılıyoruz.” ifadeleriyle son buldu.
__________________ |
16 Aralık 2011, 23:31 | Mesaj No:8 |
02 Mart 2010 | Cevap: Hüküm Allah'ındır Konya'da Başörtüsü Zulmü Konya'da ilköğretim öğrencisi, yasal bir engel olmadığı halde başörtülü olduğu için okula alınmadı. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Merkez Karatay ilçesinde bulunan Yusuf İzzettin Horasanlı ilköğretim okulu 7/C sınıfı öğrencisi olan Zeynep Ödemiş başörtüsü taktığı gerekçesiyle okula alınmadı. Okul Müdürü Süleyman Şahin, kız çocuğunu başörtülü olarak okula almamakta haklı olduğunu yönetmeliğin ve mevzuatın bunu emrettiğini iddia ederek kendini savundu. Başörtülü olduğu için okula alınmayan ilköğretim öğrencisi Zeynep Ödemiş, “Başörtüsü Allahın emridir kesinlikle vazgeçmem ve takmaya devam edeceğim.”dedi Kendisine baskı yapıldığını ifade eden Ödemiş, hocalarının kendisine, “Yaptığın saçma, böyle yaparak kendi geleceğini tehlikeye atıyorsun.”dediklerini ifade etti. Zeynep’in babası Halit Ödemiş ise, “Kızım Allahın emri olan başörtüsünü taktığı için mağdur ediliyor, ben kızımın okumasını hepsinden çok istiyorum.” dedi. Okul müdürü ile görüştüğünü ifade eden Ödemiş, okul müdüründen kızını okula almadığına dair belge istediğini; ancak söz konusu belgenin kendisine verilmediğini belirtti. Eğitim haklarını kimsenin ellerinden alamayacağını ifade eden Halit Ödemiş, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. İLKHA
__________________ |
16 Aralık 2011, 23:33 | Mesaj No:9 |
02 Mart 2010 | Cevap: Hüküm Allah'ındır
Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesinde 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrenciler, bu yıl da okul yönetimleri tarafından okula alınmadılar. Hilvan'da Başörtüsü Zulmü Devam Ediyor Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesinde 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrenciler, bu yıl da okul yönetimleri tarafından okula alınmadılar. ŞANLIURFA - Hilvan'da başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrencilere geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okul idarecileri tarafından engel çıkarıldı. Velileri ile birlikte okula gelen öğrenciler, okul yönetimleri tarafından baskıya maruz bırakılıp mağdur edildi. Cumhuriyet İlköğretim Okulunda okumakta olan 6.sınıf öğrencisi Susa Beyazçiçek ve 7.sınıf öğrencisi Büşra Karataş'ın okul yönetimi tarafından sınıflarına alınmadıkları öne sürüldü. Öğrenci velileri, Esat Beyazçiçek ve Ömer Karataş; sabah okula giden çocuklarının sınıf öğretmenleri tarafından sınıfa alınmamaları nedeniyle okula geldiklerini söyledi. Veliler, Okul müdürü Ersin Yay'la yaptıkları görüşme neticesinde çocuklarının sınıfa alındığını ancak iki ders gördükten sonra kendilerine gelen telefonla kızlarının sınıftan çıkarıldığını öğrendiklerini ifade etti. Kendisiyle görüşmek istediğimiz okul müdürü Ersin Yay ise, okulun giriş kapısını kapattırdı ve sorularımızı cevapsız bıraktı. Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulunda da, başörtülü kız öğrencileri sınıflarına alınmadı. 5. sınıfta okumakta olan Ayşegül Altun ve 6. sınıfta okumakta olan Gülsüm Atmaca adlı kız öğrencilerin yaşadığı mağduriyet üzerine okula gelen velilerinin ısrarlarına rağmen öğrenciler sınıfa alınmayıp, psikolojik baskıya maruz bırakıldılar. Öğrenci velileri Mevlüt Atmaca ve Halef Altun sabah çocuklarının okula geldiklerini ancak okul yönetimi tarafından sınıflarından çıkartıldığını söylediler. Okul müdürü M. Şakir Seçme ile yaptıkları görüşmede okul müdürünün öğrencileri başörtülü okula alamayacağını söylediğini belirttiler. Atmaca, "Kendisine sekiz yıllık zorunlu eğitim ve öğretim hakkını kimsenin engelleyemeyeceğini söylememize rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından arandığını, başörtülü kızların okula alınmayacağına dair emir aldığını, bu nedenle kızları okula alamayacağını söyledi" dedi. Okul müdürü muhabirlerimizin görüşme talebine ise olumsuz cevap verip hakaretlerde bulundu. Öte yandan edindiğimiz bilgiye göre Hilvan'da yeni açılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda 5 kız öğrenci, Mustafa Kemal ilköğretim Okulunda 9 kız öğrenci, Hilvan ilköğretim okulunda ise 4 kız öğrenci başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmadılar. (M. Can Yardımcı - İLKHA)
__________________ |
16 Aralık 2011, 23:37 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Hüküm Allah'ındır
Doğru haber gazetesinin son sayısında ilkokula giden çocuklardan biri cumhurbaşkana mektub yazmış ama ne mektub,Allah ın hükmüne çağırmış,mektub yaısını bulamıyorum yayınlıyacaktımda....içerik olarak muhteşem bi mektub tu ve gündem etmek lazım aslında bu tür rabbani eylemleri.......
|
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |