|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 10 Nisan 2009 (10:35), Konuya Son Cevap : 04 Mayıs 2021 (17:38). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Nisan 2009, 10:35 | Mesaj No:1 |
Teravih namazı için niyet nasıl yapılır her rekatta yapılması gerekir mi? Teravih namazı için niyet nasıl yapılır her rekatta yapılması gerekir mi? Teravih namazına niyet her rekatta yapılır mı Hanefi fukahâsi, “Teravihin her dört rekatı için niyet etmek gerekir mi?” sualinin cevabında ihtilaf etmiştir İbn-i Abidin bu meseleyle ilgili ihtilafi ve müftâbih kavli söyle izah etmiştir: “Hülâsa’da ‘Sahih olan kavle göre, her dört rekatta niyet etmek şarttır Çünkü her dört rekât başlı başına bir namazdır’ cevabi verilmiştir Haniye’de ise, ‘Esah kavle göre şart değildir Zira bütün teravih bir namaz mesabesindedir Tatarhaniye’de de böyledir’ denilmektedir Zahirine bakılırsa, hilaf niyetin aslıyla ilgilidir Bana kalırsa, sahih olan kavil birincidir Çünkü teravih kılan kimse selâm vermekle hakikaten namazdan çıkmıştır Binaenaleyh yeniden namaza girmek için mutlaka niyet lazımdır”(Ibn-i Abidin- Reddü’l Muhtar, C: 3, Sh: 90 vd) Bildiğiniz gibi namaza dil ile niyet etmek şart değildir Namaz kılacağını bilmek de niyettir Bu nedenle Teravih namaıznda veya diğer naamzlarda kılınan namazın ne olduğunu bilmek, niyet demektir SİE | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2879 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3623 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3268 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7713 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7210 | 02 Ekim 2012 21:16 |
04 Mayıs 2021, 11:24 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
TERAVİH NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR? Bu yıl teravih namazının evde kılınabileceği tavsiye edildiğinden dolayı teravih namazına niyet edilmesi gerekmektedir Tek başına teravih namazı kılmak için "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazımı kılmaya" diyerek namaza başlayabilirsiniz. Eğer cemaat yapılıyorsa "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazı kılmaya uydum hazır olan imama" şeklinde niyet etmelisiniz. İki rekatta bir selam vererek ya da dört rekatta bir selam vererek teravih namazı kılınabilir. TERAVİH NAMAZI TEK NİYET İLE KILINABİLİR Mİ? Teravih namazına başlarken niyet ettikten sonra her selam verişte yeniden niyet etmenin şart olup olmadığı konusunda Hanefî âlimleri farklı görüşlere sahiptir. Tercih edilen görüşe göre teravih namazı bir bütün olduğundan her iki veya dört rekâtta selam verdikten sonra yeniden niyet etme zorunluluğu bulunmamaktadır. (İbn Nüceym, el-Bahr, I, 294; el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 130). (Diyanet) |
04 Mayıs 2021, 17:38 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 |
Niyet ettim Allah rızası için teravih namazımı kılmaya" döndüm kıbleye uydum kurana diyerek niyet ediyorum Eğer cemaat yapılıyorsa "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazı kılmaya döndüm kıbleye uydum hazır olan imama" diyorum.bu niyeti dedem öğretmişti
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |