|
Konu Kimliği: Konu Sahibi _bülbül_,Açılış Tarihi: 21 Ocak 2008 (22:05), Konuya Son Cevap : 24 Nisan 2008 (23:47). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Ocak 2008, 22:05 | Mesaj No:1 |
ahh ölüm ahh ölüm acılar acı değilmiş ayrılıklar ayrılık... toprağın altına girince anladım elimden bir şey gelmiyor artık. beğenilmek için giyindim,kuşandım insan içinde gayrete geldim,yalnızken üşendim bitişik mezarımındakinin kefeni yırtık o cenneti seyrediyor ben cehennemi... herkes bana boyun eğerdi ayaklarım toprağı titretir başım buluta değerdi yumuşak yataklar sardı beni hep sıcak kucaklar... nerde makam sahibi var onu tanırdım kendimi önemli biri sanırdım bana herşeyi verenden,herşeyi kıskanırdım burası öyle bir yerki: sıfatlar servetler bela oluyor münker nekir"in kaşları çatık geri dönmek istiyorum,geri dönmek elimden bir şey gelmiyor artık... vallahi benden şanslıdır karadan "su" diye zıplayan balık defterim soldan verildi elimden bir şey gelmiyor artık... yılları on yılları su gibi harcadım bilebilseydim ahh... saniyenin nabzını tutardı yoksulun ayaklarına kapanır alimin eşiğinde yatardım... rabbin kim? dediler dilim dolaştı, taş taş üstünde bırakmazdım dünyada son pişmanlık,son hıçkırık elimden birşey gelmiyor artık... omuzları üzerinde getirenler, mezarımın başında oturanlar gitti işte, koynunda uyuduğumun muhabbeti okşayarak büyüttüğümün hasreti bitti işte... orada ormanlarım,bahçelerim vardı hani burda ağacım, eyy kapımdan eli boş dönenler: zebaniler bekliyor yüzü asık, duanıza şiddetle muhtacım , elimden bir şey gelmiyor artık... acılar acı değilmiş, ayrılıklar ayrılık... son nefesten sonra anladım, elimden birşey gelmiyor artık.... | |
Konu Sahibi _bülbül_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Adem olmaktır tek hevesim | Şiirler ve Şairler | Kara Kartal | 4 | 2771 | 22 Mayıs 2010 11:27 |
Dostlarımız........ | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | su damlası | 4 | 2376 | 09 Mayıs 2010 10:35 |
İsmailce kurban olabilmek | Hacc-Umre-Kurban | kurtmehmet | 3 | 3140 | 21 Kasım 2009 20:58 |
Ömür seccadesini gönül dergahına serenlere...... | Makale ve Köşe Yazıları | _bülbül_ | 2 | 2382 | 12 Kasım 2009 21:52 |
çarpık çağ..... | Şiirler ve Şairler | _bülbül_ | 2 | 2080 | 12 Kasım 2009 21:43 |
21 Ocak 2008, 23:22 | Mesaj No:3 |
Cvp: ahh ölüm Bazıları ölüm, ölüm dediğin nedir ki; der, bilmezlerki ölüm dünyadaki herşeyden daha gerçek. Bazıları ölümden çok korkar ve bir gün daha geçince acı sona bir gün daha yaklaştıklarını düzünürler. Bazıları ölümü vuslat olarak görürler. iskilipli Atıf hoca gibi darağacı önünde kuruludur ancak yine de susar. Hasretin bir an önce bitmesini SEVGİLİYE kavuşmayı isterler. Rabbim cümlemizin ölüm gününü vuslat günü eylesin. amin | |
22 Ocak 2008, 00:09 | Mesaj No:4 |
Cvp: ahh ölüm "Lezzetleri acılaştıran ve yıkan ölümü çokça hatırlayın." (Hadis-i Şerif) Sayenizde ölümü bir kez daha hatırladık.Allah razı ola...
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
24 Nisan 2008, 23:39 | Mesaj No:5 |
Cvp: ahh ölüm
Ansizin bir sey oldu bana. issiz bir sessizlik oldu. gözlerim kapali sanki. hareket etmiyorum. konusmuyorum. suskunum. zifiri bir karanlik alabildigine. zindan karasindan daha kara. katran rengi mi desem? tarifsiz bir karanlik... Nasilda hemen duyuldu? ...(!) örtülmüs üstüme beyaz bir kefen. mor güllerin o tatli rengini almis dudaklarim, suskun. tenim sanki gecelerdeki ay gibi! Akisleniyor evrenin sevgilisi cobanyildizi,nin muhtesem rengi her yerimde! ve herkes agliyor bana,basimda. öyle an ki o an... sanki figanlar her makamda besteleniyor deste deste hüzün kederli yüzlerde. kötülüklerim unutulmus o an, herkes iyiliklerimden bahsediyor. bütün gözler oluk oluk akiyor... 'oysa ben aglamaya utanirdim! ' simdi bana agliyor bu millet. aglama demek istiyorum,diyemiyorum... ...yikaniyorum ...el üstündeyim yaratildigim mis gibi topragin icindeyim. üstümde cayir,cimen ve otlar! gelecek icin gidenlerdenim simdi! ... | |
24 Nisan 2008, 23:41 | Mesaj No:6 |
Cvp: ahh ölüm
KIZIMIN HAYKIRIŞI Öldü deme Öldü deme doktor O kapinin arkasinda, umutlarim, yarinlarim var Bu sevdayi yasatabilmek için, ne kahirlar çektik Yilmadik, usanmadık Ben o kapinin arkasinda ki mecnunun leylasıyım Birinci yakiniyim. Düslerim var, bes seneye sigdiramadigim. Yanginlarim var, güz yagmurlarinin söndüremedigi, Yeminim var Yeminim var doktor Bir nefes, bir nabiz, Umut ver Umut ver doktor Görmüyor de gözü olayim. Duymuyor de kulagi olayim. Yürümüyor de ayagi olayim. Bitkisel hayatta de, Sokta de, Hafizasini kaybetti de, Kan de, Canini ver de, Ama öldü deme Nereye gidiyorsun? Yüzüme bak Yüzüme bak doktor Gördüm; Gözlerinde yas var dudaklarinda titriyor. Anladim Anladim doktor Aç kapıyı Süleymanım beni bekliyor | |
24 Nisan 2008, 23:47 | Mesaj No:7 |
Cvp: ahh ölüm Ölüm gelinceEy Azrail, gözlerim fersiz, sözlerim yersiz, Ecelim gelir gelmez, yakaladın habersiz Keşke birkaç yıl önce, bir haber gönderseydin, Rüyalarıma falan bir kez giriverseydin. Mal mülk sevdası ile dünyadan kopamadım, Çok özür diliyorum, hazırlık yapamadım Alamadım yanıma para pul, ne de bavul, Uyudum horul horul, ne zil duydum, ne davul Yaşım yetmiş olsa da, kanım hep fıkır fıkır, Bu cümbüşlü âlemi, gönlüm nasıl bırakır? Derler de inanmazdım, yaş yetmişse iş bitmiş, Anlamadım bunca yıl nasıl da geçip gitmiş Lütfen birazcık bekle, sana yalvarıyorum, Eceli tehir için, bir çare arıyorum Yıkıldı hep düşlerim, yarım kaldı işlerim, Altından olacaktı, şu protez dişlerim. Seneler sonra ancak, voleyi vurabildim, Hortumlar sayesinde, ayakta durabildim Gayet ucuza sattım, şerefin kilosunu Ancak böyle kazandım, şu uçak filosunu. Çocuklarımın hepsi, birer vampir yarasa, Ölmemi bekliyorlar konmak için mirasa Arkamdan dökülecek, iki damla gözyaşı Dikilecek belki de, yaldızlı mezar taşı. Katafalka koyarak cenazem kokutulur Kırkıncı günü diye mevlitler okutulur. Musikiyle karışık, bir ilahi aryası Mevlit bitince başlar, dedikodu furyası. Düzenbaz kodamanlar, köşeleri döndüler, Bir yoksuldan indiler, ötekine bindiler İrtica yobaz diye yaygara tutturdular, Dine afyon diyerek, bizlere yutturdular Düzenin kuklaları ekranlara çıktılar, İlâhiyat adına, dinimizi yıktılar Âlim zalim karıştı, renkler hiç seçilmiyor, Her yer mezhepsiz dolu; zındıktan geçilmiyor Bu cinnet kervanına, nice prof katıldı, Ne vicdanlar satıldı, din sokağa atıldı Dünyayı gezdim ama daha hacca gitmedim, Alnım secde görmedi, hiç ibadet etmedim Dinden habersiz nefsim, olmadı hiç terbiye, Haram falan dinlemez; tutturur hep ver diye. Çok gafil yakalandım, hazırlığım hiç yoktu Dini öcü bilirdim, camiye karnım toktu Ecel gelip çatınca, katiyen beklemiyor, Vade dolunca artık, saniye eklemiyor. İşte bunlar boş geçen, bir ömrün hikâyesi, İbret alanlar için, pişmanlığın son sesi | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |