|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 31 Ağustos 2019 (10:19), Konuya Son Cevap : 24 Kasım 2022 (22:17). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
31 Ağustos 2019, 10:19 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | NE İDİK NE OLDUK ? NE İDİK NE OLDUK ? NE İDİK NE OLDUK? • Evden ayrılırken geride kalanlara “Allaha ısmarladık”, “Allah'a emanet olun” derdik, şimdi “haydi ben kaçtım”, “bay bay”, “hadi öptüm!” der olduk… • İşe gidenlere "Allah işini rast getirsin”, derdik, şimdi “bol kazançlar!” der olduk • Şaşırdığımızda “Sübhânallah” derdik şimdi “vaaavvv” der olduk. • Sevindiğimizde “Elhamdülillah” derdik şimdi “olleeeyyy” der olduk. • Başımıza bir musibet geldiğinde “Allah'ın dediği olur!”, “innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn [biz Allah'tan geldik, yine O'na döneceğiz] derdik şimdi "hay aksi!, "bu da nereden çıktı!”, “bittim!”, “mahvoldum!” der olduk. • Bize iyilik yapana “Allah razı olsun”, “Allah ne muradın varsa versin!” diye dua ederdik, şimdi “sağol!” diyoruz. • Bir işle uğraşanlara “Allah kolaylık versin!” derdik, şimdi “kolay gelsin!” der olduk. • Yeni evlenenlere “Allah bir yastıkta kocatsın!” derdik, şimdi “mutluluklar!” der olduk. • Sınava girecek olanlara “Allah zihin açıklığı versin!” diye dua edilirdi, şimdilerde “başarılar!” deniliyor. • Geleceğe dair planlar yapılırken “inşallah”, “Allah izin verirse”, “Allah kısmet ederse” derdik, şimdilerde sanki gelecek bizim elimizdeymiş gibi fütursuzca konuşur olduk veya “umarım”, “tahminim o ki” gibi ne idüğü belirsiz ifadeler kullanır olduk. • Günah işlediğini gördüğümüz kimselere “Allah ıslah etsin”, “Allah affetsin”, “Allah hidayet etsin” derdik şimdi lanet okur olduk. • Kötü bir şeyden bahsederken “Allah korusun”, “Allah esirgesin” derdik şimdilerde “kapa şu şom ağzını!” der olduk. Bu listeyi uzatmak mümkün. Sözlerimizden “Allah” sözcüğünün çekilmesi, artık mümince düşünmediğimizi, hayata Müslümanca değil seküler bir mantıkla baktığımızı ele veriyor. Sözlerimizden “Allah” kelimesinin çekilmesi, bir zaman sonra hayatımızdan da bereketin kaybolmasına yol açtı. Şimdilerde mutluluğu “Allah’tan başka şeylerde” arar olduk, ama beyhude! Ne diyelim? “Allah sonumuzu hayretsin!” ALINTI
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 83 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 117 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 97 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 113 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kur'ân-ı Kerim Genel | FECR | 0 | 153 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
02 Eylül 2019, 08:10 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Gençleri anladıkda yaşı bizim gibi kırkı çokdan geçmiş olanların bu tür sözleri kullanmaları çok enteresan geliyor bana! Bizlerin gençlere örnek olması gerekirken bazende gençlerin bize örnek olması beni sewindiriyor ne yalan söyleyim, gençler yolun başında aile kuracaklar elliye dayanmış birini değiştirmek zor.. Ağaç yaşken eğilir sözünden yola çıkarak azda olsa ümitvarım |
03 Eylül 2019, 17:03 | Mesaj No:4 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 |
O kadar güzel sözler var ki içinde Allah kelamı eksik olmayan,,, bilinçsiz bir şekilde kelimeler kullanıyoruz, bazen anlamını bilmeden,, Oysa bu sözcükleri kullansak hem mana bakımından güzel olur hem de en önemlisi içinde hep Allah kelamı, her işimizde Allah kelamı eksik olmaz,,,
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
24 Kasım 2022, 22:17 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Allah razı olsun hocam .çok değerli bi yazı olmuş ...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |