|
Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi: 10 Aralık 2012 (13:40), Konuya Son Cevap : 10 Aralık 2012 (13:40). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Aralık 2012, 13:40 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Ellerime toprak yakışıyor Anne Ellerime toprak yakışıyor Anne Ellerime toprak yakışıyor Anne Gecenin aralığında Mevsim gibi dayanıyorum kapına anne Dudaklarımda küskün heceler Kalemimde yorgun şiirler.. Karanlık demir atıyor düşlerime Suskun limanlarımda savaşlar çıkıyor Vazgeçiyorum artık sessizlikten Vazgeçiyorum büyümekten.. Gece biliyorum Gözlerinde yarım bıraktığım uykular Avuçlarımda on bir yaşımın hikayeleri.. Büyümek ne zor anne Hiç istemeden, hesap etmeden.. Kalbime yıllar yılı suskunluktan ağlar örmek ne zor Vazgeçtim büyümekten Vazgeçtim boğazıma dizilen ağıtları içime çekmekten.. Bu gece içimdeki denizleri dökeceğim okyanuslarına Ve avuç dolusu ağlayacağım bakışlarında Sen gökleri tut anne Sen gözlerini tut, ağlama.. Ama bırak toprağa aksın gözyaşlarım Bırak toprağa dayansın feryatlarım.. Hayat soğuyor içime anne Dağlar dört mevsim üşüyor gözlerimde.. Şehirler ısıtmıyor adamı Sevgiler sımsıcak akmıyor yüreğine Ağlama, Ben toprağı seviyorum anne.. Avuçlarım üşüyünce kalbime sarıyorum Ama kalbim üşüyünce avuçlarım yetmiyor anne.. Susuyorum yokuşlarda Yoruluyorum Dünya değil günahlar yoruyor yüreğimi Kuzuların oynaştığı yeşil meralarda sevaplar ne kolay anne Ama ayaklarım koruluğun etrafına dolanınca Ayaklarım uçurumun kenarına yanaşınca Korkuyorum anne.. Toprak kadar temiz bakışlarla Toprağa bakmak ne güzel Oysa bakışlarımı kaldırınca dünyaya Gözlerim kirleniyor anne Bakışlarım ağrıyor.. Masallarda ceylanlar gerdanlıklarından vurulurdu ya Dünya adamı gözlerinden mi vuruyor anne? Kanıyorum Ağlıyorum Durgun bakışlarımda bulutlar akıyor Başka kimim var, sana nazlanıyorum işte “Anne, bi de sen söylesen babama” der gibi Sen söylesen bi de anne Sen elçi gitsen özlemlerime.. Her gece gözlerinin değdiği yerde bekliyorum Dünyanın toprağa bulaştığı yerde.. İçimde ayrılığın saçları uzuyor İçimde alabildiğine bir deniz üşüyor İçimde ıslanmış bir serçe ağlıyor Yine de bekliyorum anne Bekledikçe her gece gözlerimden bir yıldız kayıyor.. Ahitlerime sımsıkı vefalar sarıyorum Sevdalarıma mıh gibi sadakatler çakıyorum Atların nal sesleri kulaklarıma doluyor Gözlerim dağlarda kalıyor Bekliyorum anne.. Yiğitlerin gittiği yerde bekliyorum Toprağın başladığı yerde Gözlerini özlediğim yerde.. Ağlama Dünya gözlerimden sökülüp gidiyor Ellerime toprak yakışıyor anne.. Amr beyazın üzerine kanı yakıştırınca Babası ne yapsın anne? Amr susup ardına Rabbini alınca Babası nasıl dayansın? Gözlerime iki serçe yuva kuruyor anne Toprağımda öyle kendiliğinden bir çiçek büyüyor.. Ağlama, Çocuklar yalan söylemez anne Çocuklar bilmez hiç ihaneti Gözlerimde duran on bir yaşımın hikayesi.. Umutlarını sar yeter Dualarını kat yeter Sen annemsin, şefkatin yeter.. Varsın yıkıldığımı söylesin birileri Varsın toprağı beklediğimi söylesin kimileri Sen biliyorsun ya anne Toprağı en çok geceleri sevdiğimi.. Biliyorsun ya, Herkes uykudayken umutla şafaklara girdiğimi Toprağın adını bir adım öteye bırakıp Toprağın sancısını yüreğimin limanlarına bağlayıp Tohum ektiğimi biliyorsun ya Ve su çektiğimi.. Ölümün kurşun yanı gecikse ne çıkar Ömrüm kan revan içinde toprağa dökülmez mi anne? Mevsimler alınsa ellerimden Sevdalar çok görülse yüreğime Toprak ayaklarıma değmez mi anne? Yıllar geçse ne çıkar Sevdalarımı O’na ısmarlayıp Toprağın yanında beklesem yine.. Dünyanın düşleri aramasa beni Aramasa kimsenin gözleri.. Toprak kadar temiz Toprak kadar sessiz Toprak kadar kimsesiz beklesem.. Ayakkabılarıma çöl dolsa sonra Yürüsem.. Yürüsem.. ...alıntı... |
Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
En Pratik Sağlık Bilgileri | Pratik / Faydalı Bilgiler | enderhafızım | 0 | 168 | 14 Ekim 2023 13:10 |
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... | Serbest Kürsü | su damlası | 3 | 2551 | 24 Kasım 2016 14:16 |
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2080 | 23 Kasım 2016 12:06 |
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... | İlahiler/Ezgiler | Esma_Nur | 1 | 2807 | 23 Kasım 2016 11:44 |
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2397 | 23 Kasım 2016 11:10 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |