|
Konu Kimliği: Konu Sahibi CaferTayar,Açılış Tarihi: 26 Mayıs 2008 (01:06), Konuya Son Cevap : 15 Mayıs 2018 (22:08). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Mayıs 2008, 01:06 | Mesaj No:1 |
Uyan Artık Türkiye' m... Uyan Artık Türkiye' m... Dolaşırken deryada, ben mahzunum, sen mahzun Şimdi kaldım nehrimde, çocuklar gibi yoksun Ürperen kanadımla, artık mazim ağlıyor Küllenen ateşimi, günahlarım dağlıyor İçimdeki gazalar, yandıkça harlıyordu Üstüme doğan güneş, bir başka parlıyordu O zamanlar kopardık, Tanrı Dağları`ndan biz Hiç yorgun düşmemiştik, kader ağlarından biz Atam asırlar boyu, gazalarda yaşadı Karanlığı terketti, ziyalarda yaşadı Bir ziyaydı ki yanan, İslâm`ın ışığıydı Fethe koşan atamın, değişmez mantığıydı Bu kapıdan girmiştik, vatan denilen cana Fatihalar yolladık, o yüce Alparslan`a Malazgirt ovasında, nice canlar kükreşti Can denen Anadolu, bu tarihte Türkleşti Ey Anadolu`m, sensin! Koç yiğitler yatağı Yükselmişti devletim, Söğüt, onun otağı Devletimin temeli, tekbirlerle atıldı Yarenlerle erenler, gazalara katıldı Çıktığında kınından, aşkla yalınkılınçlar Tükenmedi içinde, düşmanınaydı hınçlar Fetihlerle bu zaman, bir bir öğütülürken Seher vakti Bursa`ya, ulaşılmıştı hemen Bursa, ey yeşil Bursa! Sen, İstanbul öncesi Sen bil ki Osman Han`ın, içindeki gözdesi Söğüt`teki ilk huzme, ışıdı Osman Bey`le Devletimin güneşi, parladı Orhan Bey`le Söğüt, Domaniç derken, ilk hedefti İnegöl Kanunîyle olmuştu, Akdeniz, Türk`e bir göl İşaret verdi Osman, en büyük hedef: Bursa! " Ah! " demişti içinden, İstanbul benim olsa Hedefini bulmadan rahmetlere karıştı Orhan Bey zamanında, nilüferlerim açtı Uyanırken talihim, rüyam yeşile döndü İçimdeki elemim, Bursa fethiyle söndü Murat Han ki devletin, üçüncü sultanıydı Söğüt`teki halkanın, bir başka nişanıydı Leventlerim vuruştu, Murat`la Kosova`da Tanıdı beni âlem, dağ,bayır ve ovada Tutuşunca Kosova, can verdi Murat Han`ım Benim de onlar gibi, cennet olsun mekânım Devletimin talihi, Yıldırım`a kalmıştı Öyle gözü pekti ki, fetihlere dalmıştı Milletimin kalbine, alevlerden düştü kor Bu Ankara çok yaman, Timur`la savaşmak zor İki cihangir devlet, Ankara`da buluştu Bu amansız savaşta, yanık kalpler oluştu Ankara, ey Ankara! Düşürdün beni dara Uğramıştı devletim, kem gözlerle nazara Yıldırım Han`dan sonra, Çelebi`ler taht kurdu Bir dönem Osmanlı`nın, ışıklı bahtı durdu Birliğe düzen veren, Çelebi Mehmet Han`dı Şanı yüce milletim, zaferlerle uyandı Yârâb! Vurunca mehter, savrulurdu naralar Tarihe şan veriyor, zaferlerle gazalar Çelebi`den sonra ki, gelmişti Sultan Murat Edince içten dua, oluşmuştu bir murat Öyle bir sultandı ki, Varna`da destan yazdı O, Türk`ün talihine, çizilmez ferman yazdı Göçtüğünde dünyadan, bir oğul bırakmıştı Öyle bir oğuldu ki, çağ, çağlara akmıştı Dersini aldığında manevî sultanlardan Çok farklı düşünmüştü, geçmişteki hanlardan O, peygamber müjdesi: Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul`da tarihi tarih yapan bu sultan Karadan Marmara`ya, çektiriler çekildi Fetih olana kadar, ne çileler çekildi Çekilen çilelerde, sayısız gaza vardı Onlar deryada bile, yüreklere sığardı Fatih`imdi o benim, açtı bir bir seferler Gazalarda ardından, koşuyordu neferler Köhneleşmiş Bizans`tan, almıştık İstanbul`u Şu an benim yüreğim, fetihlerimle dolu Rabbine kavuşunca, Bayezit`ti gelen Han Yavuz`du tarihime, altın sayfalar açan Onlardı Ridaniye, Memlûk, Mısır, Çaldıran Öyle bir Yavuz`du ki, düşmanı bile hayran Muhteşem Süleyman ki, dayandı Viyana`ya Devletim büyüğünce, yaslandı Avrupa`ya Kader: " Yürüyün! " dedi, yürüyün arşa kadar Volkanlaşan yüreğe, bu umman nasıl sığar? Zamanlarım karardı, şu dünyamız küçüldü Büzülünce fetihler, şevklerimiz çözüldü Devletim üç kıtada, yaşarken dolu dolu Son vatan parçası kaldı, ismiydi: Anadolu! Bir zamanlar atam, yüzerlerken deryada Şekillendi mefkûrem, şimdi başka hülyada Önce Çanakkale`ydi, sonra İzmir`di durak Mustafa Kemal`imdi, beni millet yapacak Tarih sayfalarını, yüreğimde açmışım Mısralarda onları, yüreklere saçmışım Ey çaresiz milletim! Titre ve dön kendine Türk`ün yürek gücünü, âleme anlat yine Hani Emre`m Yunus`tu, hep dillerde gezerdi Görüp gönlüyle bizi, ummanlarda sezerdi Mevlânâ " Aşk! Aşk! " diye, kalbi dile gelmişti Koklayınca cenneti, gönlü güle gelmişti Ey neslim! An mazini, dönmeyesin şaşkına Kendine gel ne olur, bu fetihler aşkına Vatanın sevgisiyle dolu olan yürekler Şimdi artık sizlerden, yeni kıvılcım bekler Korlanan kıvılcımla, tutuşasın ey neslim! Olmayasın namerde, sen kolaylıkla teslim Şimdi aldan bu bayrak, senden bir rüzgâr bekler Ümidi solan halkım, yeniden bahar bekler Kalk tarihim ayağa, sayfandaki güllerle! Talihin kör anında, UYAN ARTIK TÜRKİYE ! | |
Konu Sahibi CaferTayar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hacet kapısın tıklarken | Şiirler ve Şairler | CaferTayar | 0 | 2018 | 13 Eylül 2008 11:34 |
geçmiş zaman aynası | Şiirler ve Şairler | CaferTayar | 0 | 2133 | 13 Eylül 2008 11:29 |
Cuma Günü Selevat Getirmenin Önemi: | Dua Bölümü | Seyyid | 1 | 2483 | 12 Eylül 2008 12:39 |
rahmet katrelerinde bir cuma soluğunda dua | Dua Bölümü | CaferTayar | 0 | 2357 | 12 Eylül 2008 12:31 |
Hayat ve kulluğumuz açısından Ramazan | Cuma-Bayram-Kandiller | CaferTayar | 0 | 2035 | 06 Eylül 2008 13:07 |
26 Mayıs 2008, 10:06 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Uyan Artık Türkiye' m... Mevlânâ " Aşk! Aşk! " diye, kalbi dile gelmişti Koklayınca cenneti, gönlü güle gelmişti Ey neslim! An mazini, dönmeyesin şaşkına Kendine gel ne olur, bu fetihler aşkına amin.. amin.. amin.. uyan artık Türkiye m uyannnn !! _______ ecrin bence bu şiir üstadımıza ait değil |
26 Mayıs 2008, 17:18 | Mesaj No:4 |
Cvp: Uyan Artık Türkiye' m...
evet haklısınız bana ait değil lakin çok anlamlı bulduğumdan medineye taşıdım | |
26 Mayıs 2008, 17:20 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Uyan Artık Türkiye' m...
bak üstadım artık sizi tanıyoruz dilinizden anlıyoruz ... ne mutlu bizlere.. bizleri böylesi güzel,manidar şiirlerle buluşturduğunuz için Allah razı olsun sizden.. şiiri yazanında foruma taşıyanında yüreğine sağlık |
15 Mayıs 2018, 22:08 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Gel ki görkemli birlik birlikte gerçekleşsin Gel ki Anadolu’da huzur rüzgârı essin Gel ki leş kargaları korksun, sesini kessin Mazlum canından bıktı, uyan artık Türkiye! . Her yerde şafak söktü, uyan artık Türkiye!
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |