|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Minam,Açılış Tarihi: 09 Eylül 2008 (21:21), Konuya Son Cevap : 14 Ocak 2024 (19:19). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Eylül 2008, 21:21 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2893 Üyelik T.:
03 Ağustos 2008 | Gecenin İçinden Geçerken ... Gecenin İçinden Geçerken ... Hayret ki gece yazılır hep şarkılar ve hep gece yaşanır hayatlar; gece yapılır gözyaşı ile tevbeler, ıslatılır seccadeler.Bir gece vakti yaşanan hayatlar sahibini yaralar sadece.Herkesin gece olabildiği tek şey, hiç kimse olmaktır.Ve hiçkimsenin, gecenin içinde hiçbir hükmü yoktur. Hükümsüz insanlar geçer gecenin içinden,sabaha dek.Kimileri bir sokak lambasının fersiz ışığında arar kendilerini kimileri solgun ve titrek bir mumun alevinde yititirir benliklerini.Kimileri için hayat henüz vardır,kimileri içinse sonsuz bir kaygıdır o.Bir bebek için boşluğa fırlatılan çığlıktır gece,bir ölü için mezardaki sığlıktır,iki hece.Bir yıldız sağanağının altında yaşansa da çoğu zaman,tek bir yıldızınız bile olmaz size kalan.Bin yıldız geçer de başınızın üzerinden, bir yıldızdır sevdalağındığınız.Sevda olur yıldızın adı da, sizsinizdir yine geceye arta kalan. Bir rüyadır hiç olmadığı kadar gerçek.Hem geçmiş vardır içinde, hem de gelecek.An'dır,geçmişi ve geleceği bir çırpıda silecek... Sancıdır gece, bilinmeyene gebe.Bıçaktır gece yüreğinizde,istemesenizde.Yalnızlıktır gece fildişi kulesinde. Eski bir dostun eskimeyen sesinde saklı kalan hüzündür.Saklı kalan aslında, geceden hep gizlediğin yüzündür. Savaştı,gece,orduları olmayan.Yüzlerce ölü vardır içinizde ve bir o kadar öldüremediklerinizle kendi kavganızdır gece, kendi sevdanızdır da...Ya da ikisinin ortasında,yoğun bir bilmece.Kimi zaman yıldızdır dostunuz, kimi zaman ay, ama kırgınsınızdır hep güneşe. Gül ile bülbülün hikayesinde, gülün adı, bülbülün kanıdır gece. Ve aynı hikayede gece, ilham olur aşka düşen biçare gece. Leyl'dir, gece, kelimelerin en karanlığıdır.Leyle olur gece, sebebi mecnunluğundandır. Yusufun gözleridir gece,Züleyha'ya.Yusuf'un sözleridir gece,Züleyha' ya. Züleyha bir ince sızıdır ki, aynı gecelerde, yazgısı düşer ay yüzlü Yusufa. Yazıdır gece, semaya yazılan, kaderdir gece alna kazınan Bir sırdır gece kulağa fısıldanan, bir yardır gece omzuna yaslanılan. Kelebeğin kanadında naif doku, gülün bağrında yaralı koku, bülbülün sesinde hüzünlü buğudur gece. Eylülün ortasında vurulan aşklar gibi, ağlatır gece.Garip bir sonbahar bestesi bırakır da ellerine, yanaklarında süzülen birkaç damla yaş kalır geriye. İki dudağının arasında fısıltı, iki sevdanın arasında yanılgıdır gece. Yare yazılan name, yardan gelen nağme ve ümitsiz bir baş eğmedir gece. Bir sözdür ki telaffuzu yoktur.Bir közdür gece ki, yaktığı yer çoktur. Duaya açılan ellerde yalvarıştır gece. Bir kalemdir gece,yazdığı harf adedince, acı düşer suratine. Bir kağıttır gece, kalem üzerinden geçtiği sürece, yıldız olur gözlerinde. Gece benim... Ben geceyim... İzin ver ey sevgili!Geceni içinden, gül kokulu yıldızlar toğlayıp yüreğine serpeyim... Gece benim... Ben geceyim... İzin ver ey sevgili!.. Gece benim, ben geceyim.Gecenin içinden geçerken, içinden gece geçen yine benim... alıntıdır.. |
Konu Sahibi Minam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hutbe:İyiliği Emretmek ve Kötülükten Sakındırmak | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | nurşen35 | 1 | 2827 | 25 Mart 2014 19:25 |
Hutbe:Asr-ı Saadetten Kardeşlik Örnekleri | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | Minam | 0 | 2112 | 24 Mart 2014 20:03 |
TAVUKLU YILDIZ ŞEHRİYE SALATASI /medineweb mutfağı | Salatalar | mehmet akif2 | 4 | 2417 | 24 Mart 2014 19:40 |
Niyetlerimiz Hâlis Olsun... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Beytül Ahzan | 1 | 2411 | 12 Mart 2014 21:41 |
Diyanet İlmihali 1. Cilt soru cevap... | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | Mihrinaz | 6 | 7272 | 10 Mart 2014 21:04 |
09 Eylül 2008, 21:49 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 2893 Üyelik T.:
03 Ağustos 2008 | Cvp: Gecenin İçinden Geçerken ...
[quote=cisminatik] minam... ne güzel üslup ile yazılmış bi yazı.. ecmain olsun inşAllah. beğendiğinize sevindim... |
10 Eylül 2008, 00:51 | Mesaj No:5 |
Cvp: Gecenin İçinden Geçerken ...
Uyudu uyandı kör karanlıklar Hasreti sabaha vur'du bu gece Rüzgarlar hıçkırdı sustu çığlıklar Ay bakıp geceye dur'du bu gece Gece yalnızları ümit çaresi Vuslat'ı karanlık sar'dı bu gece Ölümü örterken şevkât perdesi Derdini içinden yor'du bu gece Geceler suskundu öksüz çaresiz Hicrân'ı gönlümü yardı bu gece Zannettim geceler olur yâresiz Gördümki esrar'ı zâr'dı bu gece Kara gözlerinde hüzün ağladı Gözlerinde kan'ı var'dı bu gece Şimşekler tutuştu kader bağladı Gönlünde sevdası zor'du bu gece Geçmedi vakitler gelmedi sabah Gece yalnızlığı yâr'dı bu gece Gecenin aşkını bilmedi sabah Uyandı derdini sor'du bu gece Geceler saklayın gözyaşlarımı Aşılmaz bir kale sur'du bu gece Bir sana söyledim eyvah'larımı Sır'larım sine'mi vur'du bu gece Geceyi dinlerken yaktım yasımı Aldı yüreğimi ger'di bu gece Yok etti bir anda can elmasımı Küllerimi yere serdi bu gece Tutuştu bir anda alevde gece Gök yarıldı Âlem nâr'dı bu gece Çözüldü çözülmez gizli bilmece İki yaralı can var'dı bu gece Sabaha vurulmuş gece ezelden Aşkının önünde ser'di bu gece Geçtim gönlümdeki sahte güzelden Hicrân'ı gönlümde der'di bu gece Gece gözyaşını döktü sessizce Ağladı ağladı zor'du bu gece Var mı bizden başka dedi gizlice Gördüm ki yüreği hâr'dı bu gece Bir gece ağladı bir ben ağladım Yaşlarımız derdi ver'di bu gece Bir geceye birde bana ağladım Tutuştu yüreğim kor'du bu gece Gecenin derdini yazdı şiirler Gece leylasını gör'dü bu gece Kalemin gözyaşı oldu heceler Bülbülüm sırrına er'di bu gece | |
10 Eylül 2008, 01:54 | Mesaj No:6 |
Cvp: Gecenin İçinden Geçerken ... Bir hüzün var içinde sakladığın anlamak zor seni ey gece belki bir kuşun kanatlarında sakladın sırlarını Anlamak zor seni ey gece Nice aşıkların yari oldun ey gece Buluştu Kul Rabbiyle sende tenhaca nice üveysler bilaller var sende Anlamak kavramak ne zor seni ey gece | |
18 Mayıs 2009, 20:26 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | RE: Gecenin İçinden Geçerken ...
Gece Gece, kadınlarla yıldızları güzel gösterir Byron Gece, neye gebeyse onu doğurur Mevlana Gece, sevgilinin endamını olduğundan daha güzel, düşmanını daha kuvvetli, derdini daha büyük, sevincini daha küçük gösterir Mikszath Geceler sonsuz değildir Albert Camus Gecenin uzunluğunu hastalar bilir Sadi Gündüz kandilini hazırlamayan, gece karanlığa razı demektir Cenap Şehabettin Gece midir insani hüzünlendiren,yoksa insan midir hüzünlenmek için geceyi bekleyen?
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
06Haziran 2021, 01:12 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Yazıdır gece, semaya yazılan, kaderdir gece alna kazınan Bir sırdır gece kulağa fısıldanan, bir yardır gece omzuna yaslanılan.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
14 Ocak 2024, 19:19 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Kara gözlerinde hüzün ağladı Gözlerinde kan'ı var'dı bu gece Şimşekler tutuştu kader bağladı Gönlünde sevdası zor'du bu gece
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |