|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi: 22 Ekim 2007 (11:18), Konuya Son Cevap : 27 Şubat 2008 (12:22). Konuya 22 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Ekim 2007, 11:18 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Bilenler Cevaplasın... Bilenler Cevaplasın... Sorumuz şu: Bir hanım sünnet olmasına rağmen, , eşinin sakal bırakmasını istemiyorsa, ve sakal bırakmamasını rica ediyorsa, erkek sünnettir diyerek , illaki sakal bırakmakta inat etmek hakkına sahipmidir? Aynı konuyu şalvar vs. olarak da irdeleyip, bu minvalde bakarak cevap verebilirsiniz.. Teşekkürler NOT: Tartışmaya açıktır.... |
Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı | Kur'ân-ı Kerim Genel | Medineweb | 1 | 2931 | 01 Ocak 2013 16:58 |
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj | Anket'ler-Röportaj'lar | EyMeN&TaLhA | 1 | 2782 | 02 Kasım 2010 01:14 |
Ebuzerr / (Ali Şeriati) | Ashab-Kiram(r.a) | Mihrinaz | 5 | 4983 | 16 Temmuz 2010 01:33 |
BAKMAK YETMEZ.... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Mihrinaz | 4 | 2244 | 24 Nisan 2010 15:15 |
İN'SANLARDAN... | Serbest Kürsü | Beytül Ahzan | 3 | 2275 | 02 Mart 2010 22:27 |
22 Ekim 2007, 11:33 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cvp: Bilenler Cevaplasın...
Bizler peygamberimizin sünnetini uygulamakla sorumluyuz. Onun bütün hayatı, konuşmaları, tavırları, hareketleri bizim için kaynaktır. Ama ben sakal bırakmakta bir erkeğin inat etmesini pek doğru bulmuyorum. |
22 Ekim 2007, 13:58 | Mesaj No:5 |
Cvp: Bilenler Cevaplasın...
BU KONUDA EFNDİMİZ NE DİYOR: 1.ALLAH'a ortak koşanlara muhalefet ediniz, sakalı bol bırakınız bıyığı kısaltınız." (Buhari K. Libas BI'fail-lihâ C. Sağir 1/13) 2.Bıyıkları son derece kesin (makasla) , sakalları bırakın" Buhari, Libas:63 3.Bıyıkları kesin,sakalları salın, Mecusilere (ateşperest) muhalefetedin (Müslim) Benin HANIM NE diyor: "bey bey kes şu sakalları ne bu hal! kesmezsen anamın evine giderim ona göre. ya ben ya kılların. tercihini yap!" Şimdi ey müslüman topluluk size soralım, Eşimi mı dinleyeyim Efendimizi mi (s.a.v)? bir de dip NOT: "Sünnetimden dönen benden değildir." Buhari, Müslim -- bir de sitem: o nasıl bir saliha bayandır ki peygamber sünnetini kocasında görmeye tahammül edemesin. | |
22 Ekim 2007, 14:34 | Mesaj No:6 |
Ecrine cevap:Abdullah b. ömer ra. Hz Peygamber Efendimiz (sav) Müşriklere muhalefet ediniz,sakalı bırakınız,bıyıkları kısaltınız.2. Hadis, bıyıklarınızı kısaltınız sakalı bırakınız. kaynak(müttefekkun aleyh) buhari ve müslimin ittifak ettikleri hadisler. -fıkıh kaynaklar:Abdulkadir Geylani (Ğunyetun Dalibin) - Pr.Dr.Ahmet Serbaşı(islam fıkhı 8 cilt sorulu cevaplı( | |
22 Ekim 2007, 21:11 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cvp: Bilenler Cevaplasın... Alıntı:
evet yağmur lutanik ne güzel sormuş o nasıl bir bayanı geçtikkk """saliha bayandır""" diye bende soruyorumm ??? :( ne günlere kaldık Ya Rabbbimmmm, Sen sonumuzu hayırlı EYLEE..amin..
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) | |
22 Ekim 2007, 21:16 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Cvp: Bilenler Cevaplasın...
Peki eşlerin birbirlerini her konuda memnun etmesi sünnet değilmidir ? Yani kadın begenmiyorsa eşini o şekilde, mutsuz ise, eşinin tertemiz, sakalsız, pak görünmesini istiyorsa, gerçekten de adama yakışmıyorsa ve bu sürekli huzursuz ediyorsa hanımı o zaman ne olacak ?? |
22 Ekim 2007, 23:26 | Mesaj No:9 |
yağmur laflarına dikkat etmeye çağırıyorum seni. ne demek "tertemiz, sakalsız, pak görmek istiyorsa"? sakal bırakmak pasaklı olmak, pis olmak mıdır? sakallı insan pis insan mıdır? geçen günlerde de sıryani hocayı savunacağım diye "şeyh falan değildir" gibi bir ibare kullanmıştın zor tuttum kendimi. sanki şeyh olmak suçmuş ya da kötü bir şeymiş gibi. Allah affetsin seni. | |
23 Ekim 2007, 10:48 | Mesaj No:10 |
Yağmur hanın sizi hakkaniyete davet ediyorum: Sakalı birine sakalını kes böyle daha yakışıklı olursun felan; bişe unutuyorsun, önemli olan insanın iç güzelliği, Peygamber Efendimizin (sav)sünnetini yerine getiren birine siz yardımcı olmanız lazım.Sizin gibi bir saliha kadına da o yakışır. selametle.
| |
Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir) | |