Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi

Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi:  08 Nisan 2009 (10:05), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2010 (10:49). Konuya 13 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07 Mart 2010, 20:16   Mesaj No:11
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:103
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart RE: CENNET CEHENNEM SU ANDA VARMIDIR ?

Mevlüt hocam Allah c.c. razi olsun çok önemli bir konuya değinmişsiniz ..Geçenlerde tarikat ehli olan bir tanıdıkla muhabbet ediyoruz konu kıyamet alametlerine geldi şeyhin birinin sohbetini anlatıyor deccalin , bir adada bağlı olduğunu kalın zincirlerle tutulduğunu zamanı gelince bu zincirlerin Hak tarafından kopartılacağını dile getirdi şaşkınlıkla dinledim yorum yapmadım kafam dağıldı böyle bir şey olabilirmi ? İnanmadım gerçeği söylemek gerekirse ama koca bir cemaat aynı şeylere inanıyorlar ve bu inandıkları konuyu 2 3 defa toplu alanda açıklamaya gayret ediyorlar ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Mart 2010, 00:07   Mesaj No:12
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart RE: CENNET CEHENNEM SU ANDA VARMIDIR ?

Mevlüt hocam Allah c.c. razı olsun çok önemli bir konuya değinmişsiniz ..Geçenlerde tarikat ehli olan bir tanıdıkla muhabbet ediyoruz konu kıyamet alametlerine geldi şeyhin birinin sohbetini anlatıyor deccalin , bir adada bağlı olduğunu kalın zincirlerle tutulduğunu zamanı gelince bu zincirlerin Hak tarafından kopartılacağını dile getirdi şaşkınlıkla dinledim yorum yapmadım kafam dağıldı böyle bir şey olabilirmi ? İnanmadım gerçeği söylemek gerekirse ama koca bir cemaat aynı şeylere inanıyorlar ve bu inandıkları konuyu 2 3 defa toplu alanda açıklamaya gayret ediyorlar ...


Dua Dilencisi Ablam.Öncelikle soruya net cevap verebilmek için Deccal ve Ahir zaman inancına Tüm inanışlar bazında bakmak lazım:

Deccal kelime anlamı ile baktığımızda Ahir zaman’da farklı inançlara göre Mesih ve Mehdi denen olguların ikinci kez yeryüzüne intikal etmesinden önce vukuu bulacak olan Zulüm Sömürü Katliam vb olayların yaygınlaşmasını sağlayacak olan Beşeri güce verilen isimdir. Bana göre İslam dinine en büyük zararı veren Deccal olarak isimlendirebileceğimiz fikir şahıs vs 1900 ile 2000 yıllar arasında Zuhur etmiştir Ümmeti Muhammed arasına serpmiş olduğu Nifak tohumları halen izini sürdürmektedir !!



Deccal, ahir zamanda farklı inançlara göre Mesih'in veya Mehdi'nin ikinci kez yeryüzüne gelmesinden önce insanlığı kötülüğe ve imansızlığa yönelteceğine inanılan hükümdar.

Hadislere göre: Deccal kıyamete yakın bir zamanda gelmesine inanılan Mesih'in dünyaya zuhurundan önce insanları kötü yola ve imansızlığa çağıran, tüm fitnelere verilen isimdir .

Sonra Mehdi Deccal'ı aramaya koyulur. Hadise göre Mehdi Mesihle beraber Deccali yenecek kişidir. Mehdi Deccal'ın yanına varır.Deccal ona kendisine iman etmesini söyler. Fakat Mehdi kabul etmez. Deccal dev bir kılıçla mehdiyi ortadan ikiye keser ve iki parçasını çok uzak ayrı iki noktaya gönderir.

Sonra bu parçaları çağırır ve birleştirir ve tekrar iman edip etmediğini sorar. Mehdi gene iman etmez bu sefer Deccal Mehdi'yi boğazlamak ister ama Allah’u Teala mehdinin boğazına bakırdan çok sert bir halka koyar ve Deccal onu boğamaz. Sonra İsa Şam'daki Ümeyye Camii'nin minaresine iner ve daha sonra deccali yener ve insanlığı islama davet görevine başlar.
Eski Ahit ve Yeni Ahit'de benzer bir varlıktan bahsedilmektedir:

Şimdi bu bilgilere KURAN gözü ile bakalım :

Benim inancımda Allah’ın İslamında Mehdi diye bir inanç yoktur .Şia Kendi İmamlarından yaşayıp kaybolduğuna inandığı sahibuzzaman olarak nitelediği kişiye Mehdi İsmini verir ve Şia şu an hali hazırda her asırda MEHDİ ordusu diye bir orduyu hazır bekletmektedir. Sünni vb diğer kesimler de aynı şekilde Mehdiyet İnancını benimserler hatta Her Cemaat her Tarikat ve Her Üstada tabii olanlar Kendi Tabii oldukları kişileri MEHDİ ilan etmekten çekinmezler örneklerini vermek istemem çünkü bu iş belli bir kesimde değil İslamın içine bilinçli olarak sokulmuş olan bir UYUŞTURMA BEKLETME ve gayretleri kırma politikasıdır .Kurana ilişemeyen kesimler Müslümanların her zaman rehavete kapılmalarını sağlama adına KURTARICILAR bekleme inançlarını yaymışlardır.

Kısa ve Öz bir cevap vermek gerekirse MEHDİYET inancı MESİH inancı diğer tahrif olmuş din mensuplarında da mevcuttur. KURAN inancına göre Mehdi denen bir olgu yoktur HURAFE ve bir dönem işlenen zulümler neticesinde birer umut olarak Kurtarıcı bekleme inancından başka bir şey değildir . Çünkü 1400 yıl önce Allah tarafından Hatemül Enbiyanın Zuhuru ile Nasıl tüm İnsanlık esas duruşa geçip teslim olmamış ise O zaman Mehdi ile Dünyanın Adaletle dolacağını iddia edenler Mehdiyi Allah Resulünün üstünde görmektedirler. Çünkü O Mümtaz Rehber Canlı Kuran Örneği Olan MUHAMMED (s.a.a)’in Tebliği önce yaşa sonra anlat idi Bu kadar üstün bir mevkiye sahip iken çektiği çile ızdırab Zulümlere karşı insanların çoğunluğu Hakk dine İslama girmemiş iken Bir MEHDİ inancı ile Her Tarafın Adaletle dolacağını iddia etmek Mehdi denen yanlış inancı Allah Resulünün üstünde görmek olur .

Hurafe ve Bidatlerin kökeni her zaman İslam’ın özüne zarar veremeyip Kurana ilişemeyenler tarafından İslam içine serpilmiş olan uyuşturma ve Halis Dinden uzaklaştırma amaçlıdır.

Allah bizleri Hakk Din olan İslamı özü olan Kuran ve Peygamber örnekliğinden esinlenerek yaşayanlardan eylesin:
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Mart 2010, 00:30   Mesaj No:13
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:103
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart RE: CENNET CEHENNEM SU ANDA VARMIDIR ?

Amin ecmain..Allah c.c. razı olsun hocam ne güzel açıklamışsınız bunu yazıcıdan geçirip paylaşmak gerek elleriniz cennet kapıları açsın insAllah...
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Mart 2010, 10:49   Mesaj No:14
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:MescidiAksa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2830
Üyelik T.: 29 Temmuz 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:MEVLANA DİYARINDAN...
Yaş:37
Mesaj: 391
Konular: 55
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: CENNET CEHENNEM SU ANDA VARMIDIR ?

mevlüt hocam hakikaten muhteşem ve yerinde bi açıklama olamuş emeginize yüreginize saglık ALLAH sizden razı olsun inşallah (AMİN)

selametle......
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Cennet ve Cehennem YaŞuHa Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 0 07Haziran 2011 23:16
Kıyamet, Sırat, Cennet - Cehennem nuryuzlum Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 1 27 Mayıs 2009 21:00
Cennet - Cehennem Ebedimidir? Belgin Soru Cevap Arşivi 0 10 Nisan 2009 23:32
Hutbe:Cennet ve cehennem Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 22 Mart 2009 21:14
Cennet Ve Cehennem Huzurİslam Hadis-i Şerif 0 22 Kasım 2008 01:00

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.