|
Konu Kimliği: Konu Sahibi _bülbül_,Açılış Tarihi: 10 Nisan 2009 (20:52), Konuya Son Cevap : 10 Nisan 2009 (20:52). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Nisan 2009, 20:52 | Mesaj No:1 |
Hızır aleyhisselamın farklı insan kılıklarına girdiği söyleniyor. Bu doğru mudur? Hızır aleyhisselamın farklı insan kılıklarına girdiği söyleniyor. Bu doğru mudur? Hızır aleyhisselamın farklı insan kılıklarına girdiği söyleniyor Bu doğru mudur? - Hızır aleyhisselamın farklı insan kılıklarına girdiği doğrudur Örneğin Riyah b Ubeyde anlatıyor: Bir gün Ömer b Abdulaziz, namaz için mescide giderken, yaşlı bir adamın koluna girip onunla birlikte yürüyor olduğunu gördüm İçimden bu yaşlının ne kadar nezaketsiz olduğunu düşündüm Namazdan sonra kendisine o yaşlının kim olduğunu sordum “Sen onu gördün mü?” diye sordu “Evet!” deyince, “Anlaşılan sen Salih bir insansın O benim kardeşim Hıdır/Hızır idi Benim yakında bu ümmetin başına geçeceğimi ve adaletle hükmedeceğimi bildirmek üzere bana gelmişti” diye ekledi Zehebî, bu haberin sağlam kaynaklı olduğunu vurgulamıştır (bk Tarihu’l- İslam, Ayın maddesi) - Hz Hızır’ın çocuk kılığına girmesi de mümkündür Fakat, -şu anda- böyle bir olayın gerçekleştiğine dair bir bilgiye sahip değiliz - Cumhura/alimlerin büyük çoğunluğuna göre, Hz Hızır hala hayattadır (bk İbn Kesir, en-Nihaye, 1/328-şamil) | |
Konu Sahibi _bülbül_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Adem olmaktır tek hevesim | Şiirler ve Şairler | Kara Kartal | 4 | 2736 | 22 Mayıs 2010 11:27 |
Dostlarımız........ | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | su damlası | 4 | 2360 | 09 Mayıs 2010 10:35 |
İsmailce kurban olabilmek | Hacc-Umre-Kurban | kurtmehmet | 3 | 3114 | 21 Kasım 2009 20:58 |
Ömür seccadesini gönül dergahına serenlere...... | Makale ve Köşe Yazıları | _bülbül_ | 2 | 2335 | 12 Kasım 2009 21:52 |
çarpık çağ..... | Şiirler ve Şairler | _bülbül_ | 2 | 2061 | 12 Kasım 2009 21:43 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |