10 Nisan 2009, 20:52
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 468 Üyelik T.:
25 Ekim 2007 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj :
1.210 Konular:
330 Beğenildi:22 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Hızır aleyhisselamın farklı insan kılıklarına girdiği söyleniyor. Bu doğru mudur? Hızır aleyhisselamın farklı insan kılıklarına girdiği söyleniyor. Bu doğru mudur?
Hızır aleyhisselamın farklı insan kılıklarına girdiği söyleniyor Bu doğru mudur?
- Hızır aleyhisselamın farklı insan kılıklarına girdiği doğrudur Örneğin Riyah b Ubeyde anlatıyor: Bir gün Ömer b Abdulaziz, namaz için mescide giderken, yaşlı bir adamın koluna girip onunla birlikte yürüyor olduğunu gördüm İçimden bu yaşlının ne kadar nezaketsiz olduğunu düşündüm Namazdan sonra kendisine o yaşlının kim olduğunu sordum “Sen onu gördün mü?” diye sordu “Evet!” deyince, “Anlaşılan sen Salih bir insansın O benim kardeşim Hıdır/Hızır idi Benim yakında bu ümmetin başına geçeceğimi ve adaletle hükmedeceğimi bildirmek üzere bana gelmişti” diye ekledi Zehebî, bu haberin sağlam kaynaklı olduğunu vurgulamıştır (bk Tarihu’l- İslam, Ayın maddesi)
- Hz Hızır’ın çocuk kılığına girmesi de mümkündür Fakat, -şu anda- böyle bir olayın gerçekleştiğine dair bir bilgiye sahip değiliz
- Cumhura/alimlerin büyük çoğunluğuna göre, Hz Hızır hala hayattadır (bk İbn Kesir, en-Nihaye, 1/328-şamil)
|
| |