|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seyit_Onbaşı,Açılış Tarihi: 16 Eylül 2022 (15:14), Konuya Son Cevap : 16 Eylül 2022 (15:14). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Eylül 2022, 15:14 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 62659 Üyelik T.:
07 Ağustos 2022 | Kuşçubaşı Eşref Bey Kuşçubaşı Eşref Bey KUŞÇUBAŞI EŞREF BEY 1873-1964 Kuşçubaşı Eşref Bey Kuvay-ı Milliye Kumandanlarındandır. Bulgar ordularının İstanbul önlerine Veliefendi'ye geldiği günlerde 300 kişilik kuvvetiyle çete savaşları yaparak onları mağlup etmiş çok kısa bir zaman içinde Edirne'yi de Bulgarlardan kurtarmıştır. Daha sonra 31 ağustos 1913 tarihinde Gümülcine'yi ve bir gün sonra da İskeçe'yi düşman işgalinden kurtarmıştır. Kendisine dönemin hükümet yetkililerince Batı Trakya'yı terketmeleri söylenince debüyük bir kararlılıkla ve sevinçle cevaben "Garbi Trakya Hükümeti Müstakilesini" ilan etmiştir. Ancak bu devletin ömrü İstanbul Hükümetinin hataları nedeniyle sadece 53 gün sürebilmiştir. Devletin bayrağı ay yıldızlı yeşilbeyaz ve siyah renklerden oluşuyordu ve ayyıldız Türklüğüyeşil İslamiyetisiyah matemibeyaz ise girişilen mücadeleden yüz akıyla çıkılmış olmayı temsil ediyordu. Kuşçubaşı Eşref Beyİstanbul önlerine kadar gelen Bulgar ordusuna karşı harekete geçmeden öncehararetli bir tartışmadan sonra Enver Paşa'ya şunları söylemiştir. -Biz Trablusgarp'ta mücadeleye başladığımız zaman vaziyet daha mı çok ümitliydi? Emin olunuz Bulgarlar ağır bir baskınımıza tahammül edecek durumda değildirler. Siz bana imkan verinben seçkin kıtalarımla yine akınlar yapayım. Düşmanın ardına sarkayım. Debeyelim. O bizi nasıl 24 günde yarım milyonu aşan ordumuzla gafil avlayıp buralara kadar sürdü isebiz de onun içinde bulunduğu buhrandan ve müttefikleriyle boğuşmasından faydalanarak aynı taktikle hareket edelim. Edirne'yi kurtarmak ümidi ciddi olarak bir belirirsebütün memleket ayağa kalkarmucizeler birbirini kovalar. Eğer ben muvaffak olamazsamgayri mesul bir adamım. Çeteler Umumi Kumandanıyım. Hükümet ilzam etmem. Beni KOVARHAPSEDER HATTA ASARSINIZ. ZATEN BÖYLE ACİZ YAŞAMAK YERİNE ... İşte Türk Kurtuluş savası Kuşçubaşı Eşref Bey gibi kumandanlar ve vatanperverlikte ondan aşağı yanları olmayan Mehmetçikler sayesinde kazanılmıştır. Ruhları şadmakamları cennet olsun.
__________________ İSLAMİYET |
Konu Sahibi Seyit_Onbaşı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Yüreğime Selam Söyle - Güldeste | Gönülden Dökülen Nağmeler | Seyit_Onbaşı | 0 | 387 | 16 Eylül 2022 16:10 |
Bir Kadın | Serbest Kürsü | Seyit_Onbaşı | 0 | 254 | 16 Eylül 2022 16:09 |
Metin Sertoğlu Oğlu Erdim'e Kavuştu | Bunları Biliyor muydunuz? | Seyit_Onbaşı | 0 | 330 | 16 Eylül 2022 16:08 |
Türk Taksi Şöförü İsveç’te Kahraman Oldu | Bunları Biliyor muydunuz? | Seyit_Onbaşı | 0 | 265 | 16 Eylül 2022 16:07 |
Bir Kadın - Necip Fazıl Kısakürek | Gönülden Dökülen Nağmeler | Seyit_Onbaşı | 0 | 282 | 16 Eylül 2022 16:03 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |