|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İqra,Açılış Tarihi: 14 Aralık 2011 (23:24), Konuya Son Cevap : 25 Aralık 2011 (15:10). Konuya 11 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Aralık 2011, 23:24 | Mesaj No:1 |
Kuddisu Sırrıhu ne demek.? Kuddisu Sırrıhu ne demek.? Selamün aleyküm. Tasavvufta kullanılan birçok deyimden yada sözden biri olan,ve her evliya denen zata söylenen bu sözün anlamı ve gerekliliği nedendir? Neden sürekli "Kaddasallhu Sırrıhü" denir.? | |
Konu Sahibi İqra 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Din ve devlet ilişkisi | Serbest Kürsü | Nisanur UŞMA | 6 | 2478 | 18 Şubat 2012 22:21 |
Meal okumayı “moda” olarak görenlere | Makale ve Köşe Yazıları | ferhat Tuna | 9 | 2268 | 17 Şubat 2012 23:23 |
Bir ömür böyle geçti | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | su damlası | 1 | 1935 | 27 Ocak 2012 17:18 |
Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi | Soru Cevap Arşivi | bilinmez | 6 | 3655 | 27 Aralık 2011 22:51 |
Alparslan kuytul: Bu pazar bir kere açılır | Muhtelif Konular | İqra | 0 | 2013 | 26 Aralık 2011 20:25 |
14 Aralık 2011, 23:49 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 15138 Üyelik T.:
08 Aralık 2011 | Cevap: Kuddisu Sırrıhu ne demek.?
(k.s.) :kuddise sırruh ya da kaddesallahu sırruhu diye okunur manası;( k.s.) Kuddise sirruhu: Allah onun sırrını mukaddes etsin, demektir. Veliler için kullanılır. Kuddİse : "Mübarek, kudsi ve mukaddes olsun." anlamına gelen bir kelimedir. Sırrı ve hakikatı aziz ve şerefli olsun anlamında bir hürmet ifadesidir Alimler örfünde, Sahabeye, Radıyallahü Anh, Allah ondan razı olsun; Tâbiîn ve Tebe-i Tâbiîne, Rahimehullah, Allah rahmet eylesin; onlardan sonrakilere, Gaferehullah, Allah affetsin; ve Evliyaya, Kuddise Sırruhu denilir. kardeşim netten buldum paylaşmak istedim
__________________ @@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@ |
15 Aralık 2011, 13:32 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: Kuddisu Sırrıhu ne demek.? İyi güzelde Bu zatlarda bilinmeyen sır nasıl bir sırdırki nebiler bundan haber vermemiş ve bizleride haberdar etmemiştir. Ben şuna iman etmişim in ve cin varlıklar bu dünyada ihtiyaç duydukları tüm bilgiler eksiksiz net ve açık bir şekilde kendilerine bildirilmiştir. İnsan hayatına dair ve Allah'a kulluğun nasıl olması gerektiği ile ilgili tüm bilgiler in ve cin kullarının anlayabilecekleri seviyeye indirgenerek açıklanmıştır. Bundan sonra kim,bende sır vardır, keramet vardır, kalp gözü vardır, banada vahiy geliyor, yada ben Allah arafından seçildim mehdiyim gibi safsatalarla oraya çıkıyorsa bu durum ancak sahibini bu dinin dışına iter.. Bizlere düşen bu tarz hurafe şeyleri kökünden red edip halis bir şekilde Allah'a iman etmemizdir... Bundan yıllar önce şöyle bir yazı okumuştum Mahmut efendi diye bilinen zat (Mahmut usta Osmanoğlu) şunu yazmıştı.. "Ben rüyamda peygamber efendimizi gördüm bana Mahmut oğlum kalk bir tefsir yaz bende kalktım yazdım. Bu yazmış olduğum tefsir tamamıyla hz. Muhammed (sav) kontürülünde yazılmıştır. İşte sır dedikleri zihniyet bu.... Allah'a emanet olunuz
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
15 Aralık 2011, 14:30 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Kuddisu Sırrıhu ne demek.? İLİM İLE HİKMET İLE KİMSE ERMEZ BU SIRRA.[yunus emre] Sayın başeditör sizinde anlayamadığınız şeye bak,peygamberlere rabbimiz İLİM VE HİKMETİ[ALLAHIN HÜKMETME YETKİSİ] ni verdiğini beyan etmiş kuranın bir çok ayetinde,peygamberler bu SIRRA ulaşmamış ve anlamaışlar sen ve müslümanlar mı anlayacaksınız.. Müslümanlar bu sır mı,vır mı neyse ondan beriler ve Allaha sığınırlar bu tür mesnetsiz Allaha atılan iftiralar dan... |
15 Aralık 2011, 17:35 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: Kuddisu Sırrıhu ne demek.?
güzel kardeşim senin ne dediğini anlamedım işin doğrusu
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
15 Aralık 2011, 19:45 | Mesaj No:7 | |
Cevap: Kuddisu Sırrıhu ne demek.? Alıntı:
Tasavvuf ehli zaatların eserlerini gözden geçirdiğimizde yazdırılma motifine rastlıyoruz maalesef. Tasavvufun sapkın liderleri,sözlerinin ve yazdıklarının etkili olabilmesi için kendilerine eserlerinin yazdırıldığını,Allah tarafından görevlendirildiklerini ifade ederler. Bu hal, İbni Arabiden,Ustaosmanoğluna,Mevlanadan Said Nursiye devam edimiş gelmiş, bundan sonrada böyle devam edecektir. Tasavvufi mantıkta Veli makamı,Nebi makamından üstündür. Nebiler yani Peygamberler Cebrail aracılığıyle vahiy alır, Veliler ise direk olarak Allah'tan ilham alırlar. Bütün sırların ve gizemlerin kendilerinde saklı olduğunu,yeryüzünde Allah adına tasarrufa sahip olduklarını iddia ederler. | ||
15 Aralık 2011, 19:57 | Mesaj No:8 | |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Kuddisu Sırrıhu ne demek.? Alıntı:
renklendirdiğim kısımdaki düşünce ile museylemetul kezzap düşüncesi arasında fark varmı ?
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |
15 Aralık 2011, 20:23 | Mesaj No:9 | |
Cevap: Kuddisu Sırrıhu ne demek.? Alıntı:
Müseylime Peygamberimiz(sav) ve sahabe varlığında orataya çıktı. Bunların gibi uçuk kaçık iddiaları yoktu. Tasarruf hakkından bahsetmiyor,Allahın işini yeryüzünde görüyorum demiyordu. Günümzdekilerin neler dediğini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Sitede dolaşırken bir konu gördüm,"Allahamı Kul olacağız Şeyhleremi" diye. Gerçekten abartı yok,hatta eksiklik var anlatılanlarda. | ||
16 Aralık 2011, 17:04 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Kuddisu Sırrıhu ne demek.? |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |