|
Konu Kimliği: Konu Sahibi aslıı,Açılış Tarihi: 26 Aralık 2011 (18:57), Konuya Son Cevap : 26 Aralık 2011 (23:42). Konuya 24 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Aralık 2011, 22:39 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: mürşid... mürşidi kamil.... EVLİYÂNIN YARDIMI[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ŞEYH EFENDİ- Abdülkadir Geylânî hazretleri bir şiirlerinde buyururlar ki: ................................... “Müridim ister doğuda olsun ister batıda ..................................... Hangi yerde olsa da yetişirim imdada” BAYINDIR- Bu, çok sayıda âyete açıkça aykırıdır. Allah Teâlâ şöyle buyurur: أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ أَئِلَهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِيلًا مَا تَذَكَّرُونَ (62) 62- Darda kalmış kişi dua ettiği zaman onun yardımına kim yetişiyor da sıkıntıyı gideriyor ve sizi yeryüzünün hakimleri yapıyor? Allah ile beraber başka bir tanrı mı var? Ne kadar az düşünüyorsunuz.“ (Neml 27/62) Güç yetirilemeyen konularda Allah’tan başkasından yardım istenir, o da yardıma koşarsa artık kim Allah’a sığınma ihtiyacı duyar? ŞEYH EFENDİ - Sen Abdülkadir Geylani’ye inanmıyorsan seninle konuşacağımız bir şey yoktur. BAYINDIR - Abdülkadir Geylani'ye inanmak imanın şartlarından değildir ama Kur’an'a inanmak imanın şartlarındandır. Bana göre bu zatlarla ilgili bilgilerin çoğu uydurmadır. Yukarıdaki şiir o uydurmalardan biridir. Allah’ın Peygamberi için milyonlarca hadis uyduranlar Abdülkadir Geylani için, Mevlânâ için, İmam Rabbânî için niye bir şeyler uydurmasınlar ki? Ama Abdülkadir Geylani’nin kendisi gelip bu sözü söylese, bir bildiği vardır, demez tereddütsüz reddederiz. Çünkü biz ahirette Abdülkâdir Geylani’den değil, Kur‘an’dan hesaba çekileceğiz. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] - Bu bölümdeki iddialar Mahmut USTAOSMANOĞLU (Mahmut Efendi) ve ekibi ile yaptığımız görüşmede ortaya atılmıştır.
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
26 Aralık 2011, 22:46 | Mesaj No:12 |
10 Nisan 2008 | Cevap: mürşid... mürşidi kamil....
Değerli kardeşim Süleymaniye vakfı yayınlarından çıkmış olan Kuran ışığında tarikatcılığa bakış kitabında Abdulaziz bayındır ve ismail ağa cemaati liderlerinde Mahmut ustaosmanoğlu ve heyeti arasında yapılan tartışmalar ve cevaplar var Kuran ışığında bakış açısı bu kitabı sizden rica etsem temin edebilirmisiniz yada size kitabın tüm paylaşımlarının mevcut olduğu bir link vereyim bakın ...Kişiler ile işim olmaz bunu belirteyim hata yapan kim olursa olsun eleştiririm bu bazda kimse kudsiyete sahip değildir Üstad Saide Kurdi sizin deyiminiz ile Bediüzzaman bu lafzı Kurana aykırı gördüğüm için kullanmam çünkü Bedi Allah'ın yüce isimlerinden biri olup beşere lakap yada sıfat olarak kullanılamaz ...Üstad Saide Kurdinin onurlu duruşu zalime boyun eğmeyişi Küfre rıza göstermeyişi Bu uğurda ömrünü zindanlarda geçirmesi İmanının delilidir lakin Kitapları hususunda eleştirilerim çok fazladır asla tasvip etmem yanlışı Risalelerin bugün Kurandan üst tutulur derecede tutulması ne tür bir islam anlayışı yada Kuran dahi tüm dillere çevrilirken Risalelerin muhtevası bozulur safsatası ile çevrilmemesi ve insanların onları anlamadan okuması hangi mantığa uygun...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
26 Aralık 2011, 22:47 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: mürşid... mürşidi kamil.... Alıntı:
| |
26 Aralık 2011, 22:57 | Mesaj No:14 |
14 Aralık 2011 | Cevap: mürşid... mürşidi kamil....
daha öncede söyledim yapılan araştırmaya göre 20 kadar hatası bulunmuş lakin bunun bediüzzamandan kaynaklı hatalar degil vefatında sonra talebelerinin yaptıgı yanlışlar olarak nitelendirilmiştir ve kurandan üstün tutulmasına gelince evet bunu yapan bi çok insan var ama sorumlusu bediüzzaman degildir.yanlışını tasdip etmeyişiniz takdire şayan lakin siz said nursiyi hedef alıyosunuz buhariyi hedef alıyosunuz hz osmanı hedef alıyonuz vs sen küfre rıza göstermeyen fakat risalede yanlışı oldugunu diyosun yanlış kitaba ayittir degiştiren kimse ona aittir o veliye ait degildir biride çıkıyo geliyo bu risaledeki sözler şirktir diyo diyoda diyo işte neyse güzel kardeşim allaha emanet olunuz
|
26 Aralık 2011, 22:59 | Mesaj No:15 |
10 Nisan 2008 | Cevap: mürşid... mürşidi kamil....
Aslı bacım Abdulkadir geylani veya başka birine inanma İmanın şartlarından mı? Allah bizleri falanca neden inanmadın falancanın sözünü neden tasdik etmedin diyemi hesaba çekecek yoksa Kuran'danmı Allah ve resulüne uymaktanmı .... Bak değerli kardeşim ordaki ayete göre cevap verirmisiniz?
26 Aralık 2011, 23:03 | Mesaj No:16 | |
10 Nisan 2008 | Cevap: mürşid... mürşidi kamil.... Alıntı:
Değerli kardeşim hiçbir kimse putum olamaz saygı duyarım ama putlaştırmam... Osman hususunda şahsı ile sorunum yok Emevi zalimlerine sağladığı rant gelir kapısı ve saltanat kapılarını sonuna kadar açması yanlış icraatleri ile işim var hakikatleri söylemekten de asla çekinmem bu sahabe de olsa söylerim kimsenin kudsiyeti dokunulmazlığı yoktur...Şiada var olan 12 imam masumiyeti ne kadar dengesiz bir inanç ise Sünnideki sahabe kudsiyetide aynı şekilde dengesiz bir inançtır ...Değerli kardeşim Allah aşkına ölüden medet uman bir anlayış hangi dinin ürünü bunu bana açıklarmısınız ?
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) | |
26 Aralık 2011, 23:05 | Mesaj No:17 |
10 Nisan 2008 | Cevap: mürşid... mürşidi kamil.... 6- ŞEYHİN MANEVİ YARDIMI (Himmeti) Himmet Arapça’da bir işi yapmaya azmetme ve güçlü bir kararlılık içinde olma anlamlarına gelir. Türkçe’de ruhânî ve manevi yardım, kayırma ve lütuf anlamlarında kullanılır. Tarikatta bu kelime, şeyhin manevi yardımı anlamında kullanılır. Onun, müritlerine olağan dışı yollarla yardım ettiğine ve bazı sıkıntıları giderdiğine inanılır. MÜRİT- Sen şeyhin himmetini de mi kabul etmiyorsun? İster inan, ister inanma, şeyhimin himmeti sayesinde her yerde işlerim gayet iyi gidiyor. Ben bunu görüyor ve yaşıyorum. BAYINDIR- Şeyhin himmeti derken onun size özel ilgi göstermesini kastetmiyorsunuz her halde. Kastınız onun manevi yardımıdır, değil mi? MÜRİT- Doğru. Mesela hacca gittiğimde Arafat'tan inerken şeyhimin himmetini gördüm. Halbuki, o Türkiye'deydi. Arafat'tan o kadar kolay indim ki, şeytanı da taşladıktan sonra sabahın sekizinde otelde idim. BAYINDIR- Niye Allah’ın yardımı değil de "Şeyhinin himmeti”? MÜRİT- Şeyhimin Allah katındaki değerinden dolayı Allah onun müritlerine yardım ediyor. BAYINDIR- Hep aynı cevaplar. Peki ya saat sekizden önce otele gelenlere kim himmet etti? Bu konuda çok âyet geçti ama biraz da şu âyetler üzerinde düşünelim: قُلْ ادْعُوا الَّذِينَ زَعَمْتُمْ مِنْ دُونِهِ فَلَا يَمْلِكُونَ كَشْفَ الضُّرِّ عَنكُمْ وَلَا تَحْوِيلًا (56) أُوْلَئِكَ الَّذِينَ يَدْعُونَ يَبْتَغُونَ إِلَى رَبِّهِمْ الْوَسِيلَةَ أَيُّهُمْ أَقْرَبُ وَيَرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَيَخَافُونَ عَذَابَهُ إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ كَانَ مَحْذُورًا (57) 56- De ki, Allah’ın dışında kuruntusunu ettiklerinizi çağırın bakalım; onlar, sıkıntınızı ne gidermeye, ne de bir başka tarafa çevirmeye güç yetirebilirler. 57- Çağırıp durdukları bu şeyler de Rablerine hangisi daha yakın diye vesile ararlar, rahmetini umar, azabından korkarlar. Çünkü Rabbinin azabı cidden korkunçtur.” (İsrâ 17/56-57) Siz şeyhinizin ahirette size şefaat edeceğine de inanıyorsunuz. Eğer şeyhler müritlerini hem dünyada hem de ahirette kurtarabilirlerse onlar için şeyhlerini memnun etmek her şeyden önemli olur. Artık Allah’a yalvarma gereği ortadan kalkar. Bu batıl bir yoldur. Eğer hak yola gelmezseniz sonunuzun çok kötü olacağından endişe ederim.
26 Aralık 2011, 23:07 | Mesaj No:18 | |
| |
26 Aralık 2011, 23:08 | Mesaj No:19 |
10 Nisan 2008 | Cevap: mürşid... mürşidi kamil.... 7- YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE DUA MÜRİT- Bazı büyük zatların yüzü suyu hürmetine duamızı kabul etmesini Allah’tan istemiyor muyuz? “Ya Rabbi Hz. Muhammed hakkı için veya evliya-i kiram, şehitler ve salihler hürmetine duamı kabul et.” diye yalvarmıyor muyuz? BAYINDIR - Evet, böyle dua edenler vardır. Bunlar Süleyman Çelebi’nin mevlidi gibi kitaplarda da yer alır. Ama böyle dua olmaz. Bu konuda Hanefî alimlerden İbn Eb’il-İzz şöyle diyor: “Kişinin, Allah’tan başkasını duasının kabulüne sebep kılması ve onunla tevessülde bulunması caiz değildir... O şöyle demek ister, “Falanca senin salih kullarından olduğu için duamı kabul eyle.” Onun Allah‘ın salih kulu olmasıyla berikinin duası arasında ne ilgi, ne bağlantı olabilir? Bu, duada taşkınlık yapmaktır. Allah Teâlâ şöyle buyurur: ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعًا وَخُفْيَةً إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ (55) 55- Rabbinize için için ve yalvararak dua edin. O, taşkınlık yapanları gerçekten sevmez.”(Araf 7/55) Bu ve benzeri dualar, sonradan uydurulmuştur. Böyle bir dua ne Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemden, ne sahabeden, ne tabiînden, ne de imamların birinden aktarılmıştır. Allah hepsinden razı olsun. Bu, ancak cahillerin ve bazı tarikatçıların yazdığı tılsımlarda bulunabilir.”
26 Aralık 2011, 23:12 | Mesaj No:20 | |
| |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |