|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nuryuzlum,Açılış Tarihi: 22 Mart 2009 (15:46), Konuya Son Cevap : 22 Mart 2009 (15:46). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Mart 2009, 15:46 | Mesaj No:1 |
Tevhidin ve Hamdin Fazileti Tevhidin ve Hamdin Fazileti KELİME-İ TEVHİDİN FAZİLETİ 4- Ebu Hureyre ve Ebu Said el Hudri (radıyellahu anhuma) dan rivayetle (şahitlil ederek) şöyle demişlerdir: Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: Kul, -lâ ilâhe illellâhu vallâhu ekber- dediği zaman, aziz ve celil olan Allahu teâlâ buyurur: Kulum doğru söyledi, benden başka ilah yok, ben Allahım, en büyük benim. Kul, -lâ ilâhe illellâhu vahdehu- dediği zaman, Allahu teâlâ buyurur: Kulum doğru söyledi, benden başka ilah yok, tek olduğum halde. Kul -lâ ilâhe illellâhu vahdehu lâ şerike lehu- dediği zaman, Allahu teâlâ buyurur: kulum doğru söyledi, benden başka ilah yok, benim hiçbir ortağım yok. Kul –lâ ilâhe illellâh lehul mülkü ve le-hul hamdu- dediği zaman, Allahu teâlâ buyurur: Kulum doğru söyledi, benden başka ilah yok, mülk benimdir hamd bana aittir. Kul -lâ ilâhe illellâh ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâhi- dediği zaman, Allahu teâlâ buyurur: Kulum doğru söyledi, benden başka ilah yok, güç kuvvet ancak benim (yardımımla) dır. Ebu İshak (r.a) der ki: Sonra, bundan daha parlak (net) bir şey söyledi de ben onu anlamadım. Ebu Cafer’e dedim ki; Ne dedi? Dedi ki: “Her kim bu zikirlerle ölüm anında rızıklandırılırsa, ateş ona dokunmaz.” (İbni Mace, cilt 2, sahf:219) HAMD EDENLERİN FAZİLETİ 5- Abdullah ibni Ömer (radıyellehu anhuma) dan rivayetle Resu-lullah sallallahu aleyhi ve sellem kendilerine haber verdi ki, Allahu teâlâ’nın kullarından bir kul şöyle dedi: “Ya Rabbi! Zat’ının celaline, saltanatının yüceliğine layık olduğu şekilde Hamd senin içindir.” İki melek zorlandı, onu (sevabını) nasıl yazacaklarını bileme diler. Semaya yükseldiler ve dediler ki: Ey Rabbimiz! Muhakkak senin bir kulun, bir söz söyledi ki nasıl yazacağımızı bilemiyoruz. Allahu azze ve celle –kulunun dediğini bildiği halde- buyurdu: Kulum ne dedi? Melekler: Ya Rabbi! Şöyle dedi: “Ya Rabbi! Zat’ının celaline, saltanatının yüceliğine layık olduğu şekilde Hamd senin içindir.” Allahu azze ve celle, iki meleğe buyurdu: Kulumun dediği gibi onu yazın, taki bana kavuşunca onunla kulumu mükafatlan dırayım. (Nese-i cilt 2, sahf: 22 | |
Konu Sahibi nuryuzlum 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Röportaj: Namık Kemal ZEYBEK | Anket'ler-Röportaj'lar | namzet davadar | 4 | 3031 | 29 Ağustos 2009 18:07 |
TÜRKİYE GERÇEĞİNİ YAVAŞ YAVAŞ ANLAYACAĞIZ ... | İslami Haberler | kurtmehmet | 1 | 2075 | 27 Ağustos 2009 23:28 |
Sadaka-i Fıtır | Oruç-Ramazan | Kara Kartal | 3 | 2276 | 24 Ağustos 2009 02:51 |
Oruçlunun Ağız Kokusu! | Oruç-Ramazan | nuryuzlum | 0 | 2213 | 24 Ağustos 2009 02:46 |
Oruçlarda Niyet! | Oruç-Ramazan | nuryuzlum | 0 | 1773 | 24 Ağustos 2009 02:44 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |