|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 29 Kasım 2012 (21:37), Konuya Son Cevap : 03 Aralık 2012 (00:34). Konuya 51 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Kasım 2012, 16:02 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... tartışmalarda olması gereknde budur.Saygı çerçevesini aşmadan.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
30 Kasım 2012, 16:30 | Mesaj No:22 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı:
Allah Rasulu Fatihadan sonra "amin " demiş mi? Rivayetlere göre demiş. Allah, Peygamberinin "amin " demesine mudahale etmiş mi?. Hayır O zaman biz de peygamber dediği içi "amin " dememiz gerekmez mi?. Tabi ki gerekir. Yahudi ve Hristiyanlıkta da kullanılıyor diye bizim kullanmamamız mı gerekir?. Tabi ki hayır. Bu konuda Mevdudi'nin araştırması vardı ama şimdi bulamadım, bulunca aktarıyım inş.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
30 Kasım 2012, 16:37 | Mesaj No:23 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı:
neymiş,İNŞAALLAH,ile AMİN aynı manadaymış,tercihini AMİNDEN yapmak lazım,Amin bu durumda inşaallahtan daha efdal bu savunmayı yapanlaar göre... Rasulullah olsaydı ki farazi bi örnek,bu şekildeki düşünceye rağmen inanın bu AMİNİ YASAKLARDI...Çünkü Allahın rasulune göre,inşaallah,AMİNDEN DAHA EFDAL,BEN KURANDAKİ RASULDEN BUNU ANLIYORUM...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
30 Kasım 2012, 16:53 | Mesaj No:24 |
19 Ocak 2009 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... 1000 kusur senelik rivayetlere inanmıyorsun da 100 yıl önce yazılmış ve Batılı Müşteşriklerin yazdığı kitaba mı inanıyorsun?
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
30 Kasım 2012, 17:02 | Mesaj No:25 | |
27Haziran 2011 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı:
Abi adamların haklarını yemiyelim,,ha bu arada müşteşirklere ADAM diyebiliriz demi ,kimse kızmaz herhalde,
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
30 Kasım 2012, 17:05 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... sen onlarını hakkını yeme ama bizde müfessirlerin,alimlerin vs hakkını yedirmeyiz.
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
30 Kasım 2012, 17:05 | Mesaj No:27 |
19 Ocak 2009 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...
Haklarını yeme ama İslam alimlerinin hakkını da yeme
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
30 Kasım 2012, 17:31 | Mesaj No:28 | |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı:
..tabiki inşallah aminden daha eftal olablr aksi söylenmedi ki krdşm.. amin le inşallahı kıyaslmk ta nerden çıktı şimdi; çokk şükür ki inşallahıda , maşallahıda , amini de dilimizden eksik etmiyrz elhamdülillah .. konu yu neerden nereye çekiysnz farkında mısnzz krdş .. Resulullah olsaydı ve bu tartştğmz konlrı görseydi utanrdık dğl mi
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." | |
30 Kasım 2012, 18:39 | Mesaj No:29 |
27Haziran 2011 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Abi islam alimerinin hangisi müşteşriklerden önce,kuranın kelime fihristini yapmış,adamların çalışmalarının arasında yanlışlar olduğu gibi doğrularda var ve ben islam alimlerininde doğrularını alıp yanlışlarını hep eleştirmişimdir,müslümanda olması gerekende bu değilmidir...yani islam alimlerinide baş üstünde tutanlardanım,ama kalkıp,uçuk kaçık uydurma,gaybi,veya ölmüşlerden,fenafillah olmuşuz safasatasını savunanlarında islam alimi olarak görmedim görmüyorumda,bunlarıda burda defalarca yazdık ve çizdik sebeblerini ,AYRICA İSLAM ALİMLERİNİN TIRNAĞIANA BİLE MÜŞTEŞİRKLERİ DEĞİŞMEM,RAHAT OLUN YANİ, İnşallah ile amin kıyaslanmamış diğen arkadaşlar,inşaallahın yerine AMİN,AMİNİN YERİNE İNŞAALLAHDA GEÇER VE BU KELİMELER BİRBİRLERİNİN ANLAMINDANDIR DİYEN Bİ ÇOK AÇIKLAMA VAR,veya siz bu açıklamaları okumadınız herhalde...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
30 Kasım 2012, 22:37 | Mesaj No:30 | |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı:
size göre bizim kaynaklarımız tahrife ugramıs .)) size göre bizim hayatımız bidatlerle dolu .)) size göre bizler dini bilmeyen cahil kesimiz .)) size göre sizin görüsünüzün dısındaki hersey tekfir edilmeli .)) size göre sizin dogrunuz var baskada dogru yok .)) size göre sizin inanmadıgınıza kimse inanmasın .)) size göre ..... size göre ..... kısacası siz bize şunu söyleyin bizde ugrasmayı bırakalım. " Ben Kuran dısında hicbir kaynak tanımam, kitabımda varsa vardır yoksa yoktur. sünnetler hadisler benim icin ölcü olamaz cünkü dogruluguna inanmıyorum" insallah ile amin aynı manada mantıgını siz nereden cıkardınız .)) yazılanları tarafsız okursanız daha akıllıca yaklasacagınız kanaatindeyim. insallah yerine amin demek daha makbuldur savunuculugunu yapan kim .) kendiniz yorumlayıp kendiniz inanıyorsunuz. Allah razı olsun Fecr Hoca gayet hos bir acıklama yapmıs. Peygamberin müdahale etmedigi birseye siz hangi yetkiyle müdahilsiniz .) Yalnız şöyle bir ayrıntı vardı dimi, siz bunada inanmıyordunuz.
__________________ Bismillah diyerek... | |
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |