|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 24 Eylül 2019 (14:55), Konuya Son Cevap : 20 Eylül 2021 (00:08). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Eylül 2019, 14:55 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Kırmızı Biberli Domatesli Salça Sosu Kırmızı Biberli Domatesli Salça Sosu Malzemeler 4 kg domates 2 kg kırmızı biber 15 diş sarımsak Yarım çay bardağı sirke 2 yemek kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 kesme şeker Hazırlanışı 1. Sosumuzun içerisinde biberlerin kabuğu olmaması için öncelikle kabuklarını soymayı tercih ediyorum. 2. Bunun için biberleri bol suda yıkadıktan sonra fırın kabına sıralayın, fırının ızgara kısmını 180-200 derecede çalıştırın ve biberlerin ara sıra çevirerek pişirin. 3. Kabuklar kolayca soyulabilecek kıvama geldiğinde fırından çıkartarak soğumasını bekleyin. Biberlerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. (Dilerseniz öncesinde çekirdeklerini ayiklayip òyle fırınlayabilirsiniz) 4. Domatesleri soyarak, küp küp doğrayın. 5. Sarimsaklar, kırmızı biber, tuz ve sirkeyi, şekerleri ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya bırakın. 6. Arasıra karıştırarak suyu çekilip kıvam alıncaya kadar yaklaşık 1-5 – 2 saat kadar kaynatın. 7. Piştikten sonra blender ile ezin. İyice pişmiş oldukları için kolayca püre haline gelecektir. 8. Vakit kaybetmeden sterilize edilmiş kavanozlara doldurup, temiz bir bez ile kavanozun ağız kısmını silin ve kapakları sıkıca kapatın. 9. Kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletin. 10. Domates sosunuz hazır. NOT : 📍Salça gibi her yemeğe kullanabileceğiniz lezzetli bir sostur. 📍Domates çorbası, ketçap, dip sos, makarna, pizza vs. her alanda kulanbilirsiniz 📍Kavanozu açtıktan sonra içine ceviz veya fındık ekleyip baharatlar ve zeytinyağlı ile karıştırıp harika bir kahvaltilik elde edebilirsiniz. 📍Tarifi başka güzel tarafi; aynı malzemeleri kullanıp biberi hiç kozlemeden direk domatesle beraber pişirip aynı şekilde sos elde edebilir, dilediğiniz baharati kullanabilirsiniz (karabiber pul biber, acı yeşil biber) Şifa Olsun medineweb ailesi...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ÖSYM 2025 Sınav Takvimi | ÖSYM'den Duyurular | Mihrinaz | 0 | 10 | 14 Kasım 2024 11:14 |
Hazmedemiyoruz! | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 7 | 69 | 13 Kasım 2024 15:52 |
Kadın İstihdamı | İslamda Kadın ve Erkek | Mihrinaz | 6 | 97 | 11 Kasım 2024 09:33 |
Yeriniz Kişiliğiniz | Kişisel Gelişim ve Psikoloji | Vasat | 25 | 348 | 09 Kasım 2024 23:49 |
Şerefi Gemilerin Sırtında | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 62 | 02 Kasım 2024 20:04 |
24 Eylül 2019, 17:01 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Baş editim piyasada kavanoz kapağı kalmamış senin sosların sayesindemi acep ))
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
24 Eylül 2019, 19:32 | Mesaj No:3 | |
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Hemen pratik bilgi vereyim size; Eski kapaklarinizi atmayın. Çok biliyor her sene yeni kapak alın diyenler.)) Eski kapakları kavanoza kapatirken ters yönde "tak tak " yada "tık tık " diye iki tur çevirin ardindan saat yününde sikıca kapama işlemini yapin.. İki Ters bi düz.. Makbergulu patentli denenmiş uygulanmış pratik ekonomik bir yöntem..Allah razi olsun bacıcanim..Kendisi paylasımciliga devam ediyor etmesine de şu ayfonunu forumla uyumlu hale getiremedi hala Geçen yıl bu şekilde kullanmıştım. Bu senede kapaklara kıran girince baya kârlı çıktım diyebilirimYeniler ayrıca çok aldatıcı. Tutmuyor kapaklar dönüp duruyor. En iyisi bu yöntem atmayın kapakları deneyin soslariewet000
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
24 Eylül 2019, 21:05 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Eski kapakları yeniden kullanmak için kaynatıp kullanmakda iyi bir çözüm editim ..Tavsiye ederim.. Türk kadını atmaz ,çare bulur 😍
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
24 Ağustos 2021, 20:23 | Mesaj No:5 |
15 Kasım 2011 |
Bu tarif bu sene de geçerlidir herhalde[emoji28] Tarife bakmadan birsey yapamıyorum. Ben nasıl "göz karari" mirası birakicam kızlarima çok yazık[emoji1] Ciddi ciddi tarife ölçülere bakmaya geldim. İyiki paylaşmışim [emoji56][emoji51][emoji28]
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
20 Eylül 2021, 00:08 | Mesaj No:6 | |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Alıntı:
Yapanlara kolay gelsin şimdi tam zamanı Afiyetle inşaAllah...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |