|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 26 Eylül 2022 (15:52), Konuya Son Cevap : 26 Eylül 2022 (19:18). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Eylül 2022, 15:52 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Fasulye Turşusu Fasulye Turşusu Malzemeleri 2 kg yeşil fasulye 1 su bardağı üzüm sirkesi 3 baş sarımsak 8 bardak içme suyu 2 tane cam kavanoz 3 yemek kaşığı kaya tuzu Yapılışı Fasulyeler yıkanır, temizlenir. Büyük boy tencereye yarısına yakın su doldurulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığı zaman fasulyeler azar azar tencereye atılır. Fasulyeleri içine attıktan sonra, su kaynamaya başladığı zaman 3 dakika içinde tutulur. Benim fasulyelerim iri ve etli olduğu için bu süre iyi geldi. Siz de kendi fasulyenizin yapısına göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz. Fasulye çok az haşlanmış oluyor bu sürede. Daha fazla pişerse çok çabuk olgunlaşır turşumuz ve erir. Ben 2 kg fasulyeyi dörde bölerek sıcak suya attım. Çıkarılan fasulyeler geniş bir tepsiye çıkartılır ve soğumaya bırakılır. Sarımsaklar temizlenir. Benim sarımsaklarım çok iriydi. O nedenle küçük parçalara böldüm. 2 Tane kavanoz hazırladım. Siz isterseniz bir büyük kavanoza koyabilirsiniz. Kavanozun dibine birkaç sarımsak dizilir. Üzerine fasulye ve aralarına sarımsak koymak üzere kavanoz doldurulur ağzına kadar. Kavanozların içine içme suyu doldurarak ne kadar su aldığı hesaplanır. Tekrar bir kabın içine o su boşaltılır. 3 Yemek kaşığı kaya tuzu, 1. 5 su bardağı sirke suyun içine karıştırılır. Ama tavsiyem tuzu sıcak su ile eritmeniz. Daha çabuk eriyor böylece. Kavanozun içine boşaltılır. Ağzı sıkıca kapatılır. Serin bir yere kaldırılır. Öneriler: Arada kontrol etmeyi, tuz oranına bakmayı unutmayın derim. Turşularımızın hepsi için geçerli bu. Sebzeler tuzu içine çektikçe tuzu azalabilir. Tuz takviyesi gerekebilir. Fasulye seçerken etli fasulye olmasına dikkat edilmeli. ....Afiyetle...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 278 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 2896 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 177 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 214 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 212 | 16 Mart 2024 15:39 |
26 Eylül 2022, 18:41 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Toprağım turşuları kurmuş sağlıkla yiyin inşallah
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
26 Eylül 2022, 19:18 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Hep beraber inşaAllah toprağım . Turşu zamanı yapalım , agız tadıyla Rabbim yemeyi nasip etsin cümlemize..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Tava Turşusu | su damlası | Turşular | 0 | 22 Ekim 2022 23:58 |
Kaşık Turşusu) Tarifi | su damlası | Turşular | 0 | 08 Ekim 2022 09:29 |
Mor Soğan Turşusu | su damlası | Turşular | 0 | 26 Eylül 2022 15:46 |
Bamya Turşusu Tarifi | su damlası | Turşular | 4 | 25 Eylül 2022 10:18 |
Karışık Kış Turşusu- Medineweb Mutfağı | Mihrinaz | Turşular | 4 | 14 Ekim 2016 19:13 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|