|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 23 Mart 2009 (10:16), Konuya Son Cevap : 23 Mart 2009 (10:16). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Mart 2009, 10:16 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | Hz.Ömere Faruk Denmesinin Sebebi Hz.Ömere Faruk Denmesinin Sebebi Bir münâfık ile bir yehûdî, bir husûsda anlaşamadı Yehûdî da'vâyı hâlletmek için, Sultân-ı Enbiyâ hazretlerinin meclis-i şerîflerine gelmek istedi Münâfık da yehûdîlerin re'îsi Ka'b bin Eşrefe gitmek istedi Sonunda, Resûlullahın 'sav' katına geldiler Da'vâyı yehûdîye hükm buyurdular Münâfık o hükme râzı olmayıp, hazret-i Ömerin 'ra' huzûruna da'vâyı halletmesi için geldiler Yehûdî, mâcerâ ve da'vâyı hazret-i Resûlullahın huzûruna varıp, Resûlullah hazretlerinin kendisine hükm eylediğini, münâfıkın ise buna râzı olmadığını anlatdı Hazret-i Ömer 'ra' o münâfıkdan, anlaşmazlığı süâl buyurdular ki, - Bu yehûdînin anlatdığı gibi midir Münâfık, - Evet, öyledir Ammâ ben Peygamberin hükmüne râzı olmayıp, geldim ki, sen hükm edesin, dedi Hazret-i Ömer 'radıyallahü teâlâ anh' buyurdu: - Siz yerinizde durunuz Gelip, sizin için hükm edeceğim Varıp, evlerinden kılıncını aldı Geldi ve münâfıkın boynunu vurdu Buyurdu ki: - Allah(cc)ü teâlânın ve Resûlünün hükmüne râzı olmıyan kimseye ben böyle hükm eylerim O vakt, Cebrâîl aleyhissalâtü vesselâm âyet ile gelip, hazret-i Ömere 'ra' hak ile bâtıl arasını ayırt etdi demek olan Fârûk lakabı verildi] Âyet-i kerîme budur: (Şu kimseleri görmezmisin, sana ve senden öncekilere indirilen kitâblara inandıklarını zan ederler Muhâkeme olunmak için tâgûta gitmek isterler)
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |
Konu Sahibi KuM TaNeSi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
41.Haftanın Misafiri Belgin | Hafta'nın Misafiri | Belgin | 37 | 14812 | 04 Ekim 2009 16:49 |
Neden Su içmeliyiz(46 sebep) | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | su damlası | 6 | 3607 | 04 Ekim 2009 12:50 |
Yokluğuna Alıştırma... | Şiirler ve Şairler | KARAKÖSE | 1 | 2988 | 04 Ekim 2009 12:45 |
Kırgınım Sana /medineweb | Şiirler ve Şairler | su damlası | 8 | 3245 | 02 Ekim 2009 19:49 |
google amcam düzeltir işi bilir herşeyi =) | Resim/Karikatür | Esma_Nur | 2 | 2737 | 02 Ekim 2009 11:25 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |