|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 23 Mart 2009 (11:02), Konuya Son Cevap : 23 Mart 2009 (11:07). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Mart 2009, 11:02 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | hz. ömeri ağlatan 4 suç hz. ömeri ağlatan 4 suç Hz Ömer toplanılacak zekata muhtaç olanların listesini ister ve bir gün sonra liste hazır edilir ilginçtirki listenin en başlarındada Hz Ömer şam'a kadı olarak gönderdiği kişi bulunur bunun üzerine Hz Ömer şama gider ve ahaliden durumu sorar ey şam halkı şam'a kadı olarak gönderdiğim kişi zekata muhtaç durumdadır bunun hakkında ne diyeceksiniz Ey adaleti keskin kılıç olan halife senin gönderdiğin kadı hiç adalette kusur etmez, herkesi eşit gözetir,kararlarının sonucunda mazlum zalim değil suçlu suçsuz olur diye kadıyı överler Hz Ömer; madem bu kadar övdünüz söyleyin bakalım kusurları nelerdir -sabah şafat vaktinde değilde kuşluk vaktinde gelir -akşam olup kadılık görevi bitince kimsenin davetine icap etmez evine gider -kimseyi evine davette bulunmaz -kimsenin ikramını kabul etmez Hz Ömer Kadıyı çağırtır ve bu dört ithamı sorar cevaplar ise efendim -sabah şafak vaktinde kalkıp evin tüm ihtiyacını gideririm yoksa yaşlı anam rahatsız olduğundan zorda kalır -akşam direk evime giderimki kimin yanında görülürsem ve o kişinin davası olupta ben bakarsam sonucu hakkında insanlara kuşku düşmesin -kimseyi evime davet etmem çünkü tekbir elbisem vardır temiz olması için hergün yıkar ve üstümde giysi olmadan onların kurumasını beklerim -hediye ve benzeri şeyler kabul etmemki bunun adına rüşvet denmesin bunun üzerine mümareğin yanaklarına berrak taneler dökülür ve bir kez daha islamın ve imanın güzelliği bu olayda vücut bulur |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2481 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11221 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2698 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2311 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2739 | 07 Eylül 2009 09:26 |
23 Mart 2009, 11:07 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: hz. ömeri ağlatan 4 suç
Hz Ömer Kadıyı çağırtır ve bu dört ithamı sorar cevaplar ise efendim -sabah şafak vaktinde kalkıp evin tüm ihtiyacını gideririm yoksa yaşlı anam rahatsız olduğundan zorda kalır -akşam direk evime giderimki kimin yanında görülürsem ve o kişinin davası olupta ben bakarsam sonucu hakkında insanlara kuşku düşmesin -kimseyi evime davet etmem çünkü tekbir elbisem vardır temiz olması için hergün yıkar ve üstümde giysi olmadan onların kurumasını beklerim -hediye ve benzeri şeyler kabul etmemki bunun adına rüşvet denmesin bunun üzerine mümareğin yanaklarına berrak taneler dökülür ve bir kez daha islamın ve imanın güzelliği bu olayda vücut bulur Vay bee okurken çok etkilendim ..ellerin cennet gülleri dersin degerli kardeşim sanırım günümüzde çok az kişi vardır degilmi bu degerlere sahip olan ..Bazen çok içleniyorum o devirlerde olup bir kere sadece bir kere nefes alıp ölseydim...
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |