|
Konu Kimliği: Konu Sahibi umut628,Açılış Tarihi: 03 Eylül 2014 (22:45), Konuya Son Cevap : 05 Eylül 2014 (00:36). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Eylül 2014, 22:45 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 24048 Üyelik T.:
01 Ocak 2013 | “Ve Celle Senaük” İfadesi “Ve Celle Senaük” İfadesi Yıllarca Kur`an öğretimi adı altında kurslar düzenlendi. Kurslara ilk ezbereletilen “sübhaneke” adı verilen dua oldu. İçinde geçen bir ifadenin ise yalnız cenaze namazlarında okunması gerektiği anlatıldı. Günümüz eğitiminde de MEB İlköğretim 4. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabının 32. sayfasında Sübhaneke Duası ve Anlamı ana hatlarıyla verilmiş olup, “Ve teala ceddük=Senin şanın herşeyden üstündür” cümlesinden sonra “ve celle senaük=senin övgün yücedir” cümlesine (Yalnızca cenaze namazında okunur) ibaresi eklenmiştir. Allah`ın özelliklerini ifade eden “şanın yücedir” ile “övgün yücedir” kavramları arasında ne fark var ki biri özellikle cenaze namazında okunuyor? Bu cümlenin cenaze ile bağlantısı nasıl kurulur? Aklını kullanan öğrenciye nasıl açıklanır? Ey büyükler! çocuğunuz size sorsa ne cevap verirsiniz?
__________________ O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır; O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır. |
Konu Sahibi umut628 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ego - uşaklar ve efendiler! | Şiirler ve Şairler | umut628 | 0 | 2225 | 29 Ekim 2014 20:49 |
Sobadaki Hikmet | Serbest Kürsü | Allahın kulu_ | 5 | 2278 | 28 Ekim 2014 22:35 |
Insanlık için bir göz yaşı | Gönülden Dökülen Nağmeler | Kara Kartal | 4 | 2234 | 28 Ekim 2014 22:02 |
Din, savaş ve zulüm… | Serbest Kürsü | umut628 | 0 | 1938 | 02 Ekim 2014 23:11 |
Ey Allah'ın Kulları! Düşman Olun. Acımayın... | Serbest Kürsü | Allahın kulu_ | 1 | 2303 | 01 Ekim 2014 22:06 |
04 Eylül 2014, 19:01 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 44651 Üyelik T.:
03 Temmuz 2014 | Cevap: “Ve Celle Senaük” İfadesi
düşündürücü .. ALLAH razı olsun ..
__________________ Rabbim.. namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla... |
04 Eylül 2014, 23:18 | Mesaj No:3 | ||
Cevap: “Ve Celle Senaük” İfadesi Alıntı:
Alıntı:
Öldükten sonra insanın dili susar. Allahın şanının yüce olduğunu cenaze namazını kılanlar söyler. Ayrıca Allahın övgüsünün yüce olduğu söylenir. Çünkü O'nu hakkıyla övmekten aciziz. Onu hakkıyla övmek hususunda ölü gibiyiz. Ama rahmet O'nun, övgü O'nun. Biz ne kadar O'nu översek övelim, O kendini övdüğü gibidir. Deriz ki; Allahım, Senin kendini övgün karşısında bizler ölü gibiyiz. Seni hakkıyla övmekten aciziz. Sen kendini övdüğün gibisin. Bilmiyorum derdim. Ve eklerdim: Sen namazlarında da oku...düşünceli000
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |||
05 Eylül 2014, 00:36 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 24048 Üyelik T.:
01 Ocak 2013 | Cevap: “Ve Celle Senaük” İfadesi
Ali hocam; ben yıllar önce dikkatimi çektiği için müftümüze sormuştum sünnet olduğu için demişti Çocuklara vecelle senaük-ü ayırmadan öğretiyorum ve bu kısmın sadece cenazede okunur şeklinde akıllarında kalmasını istemiyorum. cami cemaati ise vakit namazında vecelle senaük okunursa sanki namazları bozulacakmış gibi öğrenmiş bu konuda okumama hususunda gayet dikkatli cenaze namazında da diğer namazlarda da evvela subhaneke okunmakta. ama bazı hocalar cenaze namazını kısaca tarif ettikten sonra vecelle senaükü unutmayalım lütfen! diye cemaati uyarırlar nedense? sanki okumadığında cenaze namazları olmayacak gibi anlamaktalar
__________________ O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır; O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |