|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Allahın kulu_,Açılış Tarihi: 21 Nisan 2017 (20:14), Konuya Son Cevap : 21 Nisan 2017 (21:50). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Nisan 2017, 20:14 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Kayseri Yağlaması/medineweb mutfağı Kayseri Yağlaması/medineweb mutfağı Malzeme Listesi Yarım kg az yağlı kıyma 2 orta boy kuru soğan 4-5 adet sivri biber 3-4 adet domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, kimyon Hamur için: 1 paket instant maya Un, su, tuz Yemeğin Yapılışı Adım1 Öncelikle hamuru hazırlıyoruz. Karıştırma kabına unu alıyoruz (yaklaşık yarım kg kadar) ortasını havuz şeklinde açıyoruz su, tuz ve mayayı ekliyoruz yavaş yavaş karıştırmaya başlıyoruz hamuru kıvama gelene kadar un ve su ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz. Adım2 Tencereye kıymayı alıyoruz biraz sıvı yağ ile kavuruyoruz soğanları ince ince kıyıp kıymaya ekliyoruz biberleri de çok ince şekilde doğrayıp ekliyoruz biraz kavurduktan sonra salçayı ve kabukları soyulup ince doğranmış domatesleri ekliyoruz. Kavrulan iç harcımıza biraz su ekleyip baharatlarını da ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Adım3 Hamur iyice mayalandıktan sonra küçük bezelere ayırıyoruz ve çok ince olmayacak şekilde açıyoruz geniş bir tavada alt üst pişiriyoruz. Daha sonra geniş bir servis tabağına sırayla olacak şekilde önce lavaşı sonra da bir kepçe kadar iç harcını döküyoruz kaşık yardımıyla her tarafına eşit şekilde yayıyoruz(kenarlarını ıslatmayın)bu şekilde kat kat diziyoruz dilerseniz en üst kata yoğurt da dökebilirsiniz üçgen şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun;)
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? | Hafta'nın Konusu | gün ışığı | 8 | 1568 | 26 Ağustos 2019 00:20 |
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 3 | 1615 | 23 Ocak 2019 20:40 |
Sayı ve Temyiz soruları | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 0 | 3066 | 23 Ocak 2019 20:09 |
Arapça 3 dersleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 0 | 1201 | 03 Ocak 2019 13:34 |
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 2 | 1631 | 03 Ocak 2019 12:56 |
21 Nisan 2017, 21:50 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Üçgen kesilerek servis ediliyor,dürüm gibi yaparak, lahmancun gibide olabilir o şekilde yenilecekmiş gibi geldiydi bana.. Kayseri yöreside bir başka güzel mutfaklarımızdan..Emeğine sağlık Allhın kulu.Pratik bir tarif deneyebiliriz.ewet000
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Bugün Kayseri peşpeşe sallandı | Kara Kartal | Gündem/ Manşetler | 0 | 07 Mart 2023 20:07 |
KEŞKEK /medineweb mutfağı | aslıı | Makarna ve Pilavlar | 7 | 21 Şubat 2017 23:27 |
Karışık Kış Turşusu- Medineweb Mutfağı | Mihrinaz | Turşular | 4 | 14 Ekim 2016 19:13 |
Kayseri Hunat hatun Kültür ve Sanat Merkezi…/Mustafa Cilasun | Mustafa CİLASUN | Makale ve Köşe Yazıları | 0 | 27 Temmuz 2013 15:05 |
Türkiye'nin en büyük ilik nakli merkezi Kayseri | Belgin | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 0 | 06 Mart 2009 09:45 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|