|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 16 Ocak 2014 (16:58), Konuya Son Cevap : 16 Ocak 2014 (22:54). Konuya 21 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Ocak 2014, 16:58 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Üstün Dökmen aileleri uyarıyor Üstün Dökmen aileleri uyarıyor Geleceğin suçlusunu yetiştirmenin 8 basit kuralı… 1. Küçükken daha, çocuğa ne isterse vermeye başla! Ki herkesin onun geçimini sağlamakla mükellef olduğuna inansın… 2. Fena sözler söylediğinde gül! Ki, kendisinin akıllı olduğuna inansın… 3. Ona düşünmeyi, beynini kullanmayı öğretme sakın! Bırak, on sekizine gelince kendisi karar versin… 4. Yerde bıraktığı her şeyi kaldır: kitaplarını, giysilerini, pabuçlarını…Onun için her şeyi sen yap! Ki sorumlulukları hep başkalarına yüklesin… 5. Onun önünde sık sık kavga et! Ki bir gün aile parçalanırsa pek de şaşırmasın… 6. Ona istediği kadar harçlık vermekten kaçınma! Asla kendi parasını kazanmanın ne demek olduğunu öğrenmesin… 7. Yiyecekmiş, içecekmiş, konformuş, tüm arzularını yerine getir! Ki istediklerini her zaman elde etmeye şartlansın… 8. Komşulara, öğretmenlere, polise, vs. karşı hep onun tarafında ol! Ki hepsine karşı önyargılarla davransın… Üstün DÖKMEN [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Sevgililer Günü | Serbest Kürsü | gün ışığı | 3 | 1514 | 15 Şubat 2019 09:19 |
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" | Kur'an Kıssaları | mehmet akif2 | 0 | 1502 | 06 Ekim 2018 21:18 |
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? | Ashab-Kiram(r.a) | mehmet akif2 | 0 | 1478 | 05 Ekim 2018 20:42 |
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( | Taziye-İlan-Selamlaşma | nurşen35 | 28 | 10122 | 05 Ekim 2018 18:00 |
TEVHİDİN DELİLLERİ | Akaid | mehmet akif2 | 5 | 1791 | 01 Ekim 2018 12:18 |
16 Ocak 2014, 17:01 | Mesaj No:2 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstün Dökmen aileleri uyarıyor
8. kuralı şimdiki anneler babalar fazlasıyla yapıyor okulda öğretmen çocuğa kızsa ya da vursa anne baba soluğu okulda alıp idarecilerle kavga ediyorlar böyle bir durumda okula gelip ilgili kişiyle çocuğumun suçu neydi de böyle oldu demesi insan gibi konuşsa daha güzel olur ya da çocuğuna neden böyle bir olayın olduğunu ne yaptığını sormak lazım |
16 Ocak 2014, 17:03 | Mesaj No:3 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Üstün Dökmen aileleri uyarıyor
oğlum yanlış birşey yaptığında kötü söz söylerse asla gülmüyorum yakın çevrem gülerse onları uyarıyorum
|
16 Ocak 2014, 17:16 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 36715 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 | Cevap: Üstün Dökmen aileleri uyarıyor |
16 Ocak 2014, 17:51 | Mesaj No:6 |
Cevap: Üstün Dökmen aileleri uyarıyor
kişisel olarak yorum yapmak istiyorum alakası yok bence , çocuğun isteklerini karşılamamak gibi bir durum karşısında çıkabilecek sonuçları düşünemiyorum bile.. kendisinde olmayan bir oyuncağı , ayakkabıyı, en basidinden bir kaleme sahip olmak için bir başkasına ait eşyaları tarafına geçirme arzusu belirecektir.ihtiyaçlar karşılanmalı yalnız tabiri caizse gözünü çıkartmamalı, (3er 5 şer tane almamak gibi) fena söz deyince ne kasdetmiş hoca anlamadım ama bazen benim tahmin etmeyeceğim sözler sarfediyor.. bir yakınımızın ölüm haberini almıştık aynı saat içinde olay mahaline ulaştık ..benim eşim ağlıyordu minnacık oğlum anne ölen senin kocan değil ki niye ağlıyorsun.. demişti .. bu bi örnek tabi v.s. v.s
| |
16 Ocak 2014, 18:08 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: Üstün Dökmen aileleri uyarıyor Alıntı:
| |
16 Ocak 2014, 18:25 | Mesaj No:8 | |
Cevap: Üstün Dökmen aileleri uyarıyor Alıntı:
üstün dökmen şunu demek istiyor aslında;çocuk büyüyene kadar ona refakat et ama onu yönetmeye çalışma.aile onun ilk eğitim yeri.ileride ne olacağı,senin onu nasıl şekillendireceğine bağlı...ilk dini eğitimi,adab ı muaşeret,ailede sekine ortamı,ailede huzur,güven,sevgi ve saygı da anahtar kelimeler... | ||
16 Ocak 2014, 18:39 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Üstün Dökmen aileleri uyarıyor
Çocukların istekleri ihtiyaçları bitmez her gün bir yenisi eklenir önemli olan dozu kaçırmamak...Çocuğa özgüveni aşılamak gerekir taki küçüklükden itibaren...Onun yapabileceği bir iş verin ve ona bunu yapabilirsin die onu destekleyin veya bakkala gönderin...
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
16 Ocak 2014, 18:41 | Mesaj No:10 | |
Cevap: Üstün Dökmen aileleri uyarıyor Alıntı:
fena sözler diye nitelendirdiği bazı babaların özellikle erkek çocuklarına söyletmeye çalıştığı şeyleri çocuk ifade edince kahkaha ile gülüşmeler sonucunda çocuğun bunu ilgi amacıyla sürekli tekrarlaması.tabi argo sözcükler,küfürler bu sözlerin başında geliyor... | ||
Konuyu Toplam 8 Kişi okuyor. (0 Üye ve 8 Misafir) | |