M e d i n e w e b Forum Arşivinde Ara
Google ile Medineweb Forumunda Ara
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Çocuk ve Aile Sağlığı
Üyemiz Ol
Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  14 Eylül 2014 (08:27), Konuya Son Cevap : 14 Eylül 2014 (08:27). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 14 Eylül 2014, 08:27   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:35
Cinsiyet:
Mesaj : 3.287
Konular: 784
Beğenildi:133
Beğendi:34
Takdirleri:191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Çocuğunuza bu ürünleri alırken dikkat!

Çocuğunuza bu ürünleri alırken dikkat!

Kırtasiye malzemeleri alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ecem Açıkgöz, kırtasiye malzemelerinin bilinçsizce seçilmesinin çocuklarda sağlık sorunlarına neden olabileceğini ifade etti.

Raflarda yerini alan ucuz, hangi maddelerden yapıldığı ve içeriği belli olmayan ve güvenlik sınırını aşan kimyasal madde katkılı, abartılı albenili kalem, silgi, su matarası beslenme çantası gibi kırtasiye malzemelerinin çocukların sağlığını ciddi biçimde tehdit ettiğini belirten Uzm. Dr. Açıkgöz, 'Gıdalarının konduğu plastik beslenme çantaları ve suluklar da eğer kalitesiz ise büyük risk oluşturmaktadır. Kırtasiye malzemeleriyle okul araç ve gereçlerinde fitalatlar (katkı maddesi olarak), azo boyalar ve bazı ağır metaller kullanılmaktadır. Fitalatlar plastiğin sert ve kırılgan özelliğini yumuşatmak ve bazı malzemelerde kullanılan boya ve kokuların uzun süre dayanmasını sağlamak amacıyla kullanılan toksik kimyasallardır. Tükürük ve ter yolu ile vücuda geçerek hormonal sisteme (üreme sistemi), endokronik sisteme ve karaciğere zarar vermektedir. Azo boyar maddeleri ise doğal, rejenere ve sentetik elyafların boyanmasında ve renklendirilmesinde kullanılmaktadır. İki binden fazla çeşidi vardır. Bu durum kullanım alanını genişletmektedir' dedi.

KANSER VE NÖROLOJİK HASTALIKLARA SEBEP OLABİLİYOR

Azo boyar madde ile işlem görmüş malzemelerin uzun süreli ve vücut ile temas hali sonrasında insanlarda bazı kanser türlerine ve karaciğer hastalıklarına yol açtığı ve mutajenik etkiler oluşturduğunun bilindiğini belirten Açıkgöz, 'Antimon, arsenik, baryum, kadmiyum, nikel, krom, kurşun, civa ve selenyum gibi ağır metaller de değişik amaçlarla okul malzemelerinde kullanılmaktadır. Biyoduyarlılık sınır değerlerinde verilen limitlerin aşılması durumunda ter ve tükürük yolu ile vücuda taşınan bu maddeler vücutta birikmekte ve vücuttaki yararlı minerallerle yer değiştirmektedir. Bu durum da insanlarda bazı kanser türlerinin görülmesinde ve bazı nörolojik sorunların ortaya çıkmasında önemli bir rol oynamaktadır' ifadelerini kullandı.

BOYALI ÜRÜNLER RİSK TAŞIYOR

Pastel boya, sulu boya, oyun hamuru, silgi ve diğer boyalarda kanserojen olduğu için yasaklanan azo boyarmaddeler ve plastik ürün, baskı ve boyalarda yumuşatıcı olarak katılan fitalatlar kullanılabildiğini belirten Uzm. Dr. Ecem Açıkgöz, 'Aynı zamanda kanserojen olan fitalatlar, insanlarda ve hayvanlarda hormon sistemine zarar veriyor. Ayrıca astım ve üreme bozukluğuna da neden olan bu kimyasal, pastel boyalarda da bulunabiliyor. Çocuklarda sinir, bağışıklık sistemini tahrip eden ağır metaller de boyalar içerisinde tespit ediliyor. Kanserojen boyalı maddeler ise deri ile temas sonucu deri tarafından direkt emilmektedir' diye konuştu.

Tercih edilecek ürün üzerinde TSE ve CE işaretlerinden en az birinin olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Açıkgöz, çocukların kullanacağı mataralar, şişeler ve beslenme çantalarının plastik olmamasına dikkat edilmesini, kokulu ve boyalı ürünlerden kaçınılmalı, solvent yapıştırıcı alımında da içerisinde uçucu madde olan yapıştırıcıların kesinlikle satın alınmaması gerektiğini dile getirdi.

alıntıdır
Yeni Şafak
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 7087 14 Temmuz 2015 13:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4591 14 Temmuz 2015 13:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 6185 14 Temmuz 2015 13:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Hâdimul İslam 3 3248 14 Temmuz 2015 12:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 2905 14 Temmuz 2015 12:03

Cevapla


Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ama İsrail Ürünleri Çok Kaliteli! Hâdimul İslam Çocuk ve Aile Sağlığı 4 23 Ocak 2024 12:06
Çarşıdan Çiğ Köfte Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?/medineweb FECR Köfteler 4 13 Temmuz 2014 20:04
Yoğurt alırken bu rakamlara dikkat !!! makbergülü Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri 2 14 Mart 2014 15:07
Sakın Bu Ürünleri Almayın!!! klm Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri 0 31 Aralık 2013 04:06
Kozmetik Ürünleri, Estetik Operasyon, Sünnet KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 09 Nisan 2009 02:06

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net
.::. Bir Ayet-Kerime .::. .::. Bir Hadis-i Şerif .::. .::. Bir Vecize .::.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
عَنْ رَسُولِ اللَّهِ...
حِكْمَةٌ
Medineweb Facebook Medineweb Youtube Medineweb Twitter Medineweb Instagram Medineweb Whatsapp Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız
Barındırma Hizmeti: AlemdarHost Sunucuları