|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Muhteşem,Açılış Tarihi: 20Haziran 2008 (15:02), Konuya Son Cevap : 01 Eylül 2008 (16:57). Konuya 9 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20Haziran 2008, 15:02 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 | bu nasıl zihniyet yaaa..... bu nasıl zihniyet yaaa..... 3 yaşındaki bir çocuk bale eğitimi alıyor 4 yaşındaki başka bir çocuk anasıfına gidebiliyorken 12 yaşından küçük 11 bile olsa resmi olarak kur*an kursuna gidemiyor ayrıca 18 yaşından büyükse yine resmi olarak kur*an kursandan mahrum kalıyor ama üniversitede okumak için yaş sınırı çok yüksek bu ülkede kur*an eğitimi almak 12ile 18 yaş arasına sığıdırılmış ayrıca okullarımızda dini derslerin sayısı azaltılmış........................................ ....................... çocuklarımızın şimdi yaz kur*an kursu eğitimine daha çok ihtiyacı var sizcede öyle değilmi .... lütfen sizden ricam bu konuda biraz duyarlı olmak..... ve çocuklarımıza dinini diyanetini daha iyi anlayacağı kur*ankursu eğitimine destek vermenizdir...
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. |
Konu Sahibi Muhteşem 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Neden allah'a yöneliş? | Serbest Kürsü | Esma_Nur | 1 | 2202 | 24 Ekim 2011 14:14 |
allah korkusu ve hesap duygusu | Allah(c.c) | Kara Kartal | 1 | 2041 | 19 Ekim 2011 15:35 |
hak dostlarından nasihatler | Muhtelif Konular | YaŞuHa | 1 | 2313 | 15 Ekim 2011 19:53 |
umumi dua | Dua Bölümü | su damlası | 3 | 2777 | 06 Ekim 2011 19:57 |
Müftülükten ailelere öneriler: Eşinize saldırı... | Din Görevlileri | Medine-web | 4 | 2297 | 28 Eylül 2011 19:12 |
20Haziran 2008, 15:21 | Mesaj No:2 |
Cvp: bu nasıl zihniyet yaaa.....
Sonuna kadar katılıyorum görüşlerinize, 12 yaşına gelmiş, daha öncede ailesinden de hiç bir din eğitimi almamış bir çocuğa bir şeyler öğretmek gerçekten zor, daha doğrusu onları bu kurslara , camilere yönlendirmek bile zor... Ağaç yaşken eğilir diye de boşuna dememiş atalarımız...Küçüklüğünde gerekli eğitimi almayan çocuklar ileride toplumun da başına bela oluyor. Beğenmediğimiz batı zihniyetinde dahi din eğitimi anaokul çağındaki çocuklara kilise nezaretinde ve zorunlu olarak veriliyor.Bizlerde okulları sırayla okutup manevi, ahlaki eğitimden yoksun çocukların toplumumuza verdiği zararları nasıl önleyebiliriz diye uğraşıyoruz.. yazık, çok yazık...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
20Haziran 2008, 15:33 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Cvp: bu nasıl zihniyet yaaa..... ve bu da yetmiyormuş gibi okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersi seçmeli ders olcakmış istemeyen din dersi görmicekmiş biz nereye gidiyoruz gercekten yazık...................... |
20Haziran 2008, 15:35 | Mesaj No:4 |
Batı kilise gözetiminde her kesimden ve yaştan vatandaşa dini eğitim verir. devlet dini eğitime karışmaz, programı kilise düzenler. çünkü anayasalarında resmi din hristiyanlıktır. Bizde devlet engel olmak zorundadır, çünkü biz laik demoktarik bir devletiz. kısaca dinsiz imansız bir devletiz. resmi dinimiz yok. dolayısıyla bizde devletin dini eğitime karşı çıkması garipsenmemeli. anayasa din yoktur diyor.
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
20Haziran 2008, 15:40 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 | Cvp: bu nasıl zihniyet yaaa..... bir hocam vaRdı kulakları çınlasın dini olamayanın tabiri caizse (donu olmaz ) diye çok doğru konuşmuş... ve günümüzde t.v. internet çarsı pazar çığırından çıkmış cennemi bir gidişat var burasına LAİK DÜZEN DİYORUZ..............
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. |
20Haziran 2008, 16:01 | Mesaj No:6 | |
Cvp: bu nasıl zihniyet yaaa..... Alıntı:
haklısın verda naz ben bunu bizim din öğretmeni ile de konuşmuştum artık dinimizi de rahat yaşayamayacağız.... gerçekten yazık | ||
20Haziran 2008, 16:07 | Mesaj No:7 |
Valla benim aklıma hudeybiye barışı geliyor. zahiren islamın zararına görünen kimi durumlar belkide karınadır. ümidimizi yitiremeyiz. ancak yinede ülkemizin anayasasında dinsiz olduğunu unutmayalım. Ne olursa olsun, elden geldiğince çocuklarımıza islamı öğretmeliyiz tabiki, camiye göndeririz, cematte veririz, kuran kursuna kaydettiririz yada kendimiz öğretiriz. şekli önemli değil.
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
20Haziran 2008, 16:32 | Mesaj No:8 | |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: bu nasıl zihniyet yaaa..... Alıntı:
kevir editörümün dediği gibi yapılabilir.. ama günümüzde oks öss vs sınavlar din eğitiminin önüne geçmiş durumda, çocukları bırakın aileler bu sınavların iyi olması için yarış halindeler. çevremde bire bir şahit oluyorum sanki sınava aileler girecek.. çocuklar üzerinde öyle baskılar uygulanıyorki içler acısı.. bu nedenle bu sınavlar ön plana çıkarken din eğitimi arkada kalıyor hatta hatırlanmıyor bile. çocuklar bu sınav psikolojisini attıktan sonra serbest kalmak istiyorlar dolayısıyla camiye gidip kuran öğrenmek istemiyorlar tabi ailede dinlensin yeterince yoruldu deyip geçiyorlar..
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. | |
01 Eylül 2008, 16:41 | Mesaj No:9 | |
yalnış bilmiyorsam Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde bütün dinlerden bahsedilir (tek tanrılı olmayanlar dahil) bu ders zorunlu kalacak, ayrıca bir din dersi konulup (ki her türk vatandaşının dini aynı değildir isteyen istediği dinle ilgili dersi alabilsin diye) bu ders seçmeli olacak... aslında bana mantıklı ve avantajlı bi fikir gibi göründü, çocuğunuz seçtiği din dersiyle ilgili daha çok bilgi sahip olabilecek... | ||
01 Eylül 2008, 16:57 | Mesaj No:10 | |
yapılmak istenen şey aslında göze çok hitap ediyor.zorunlu ve bütün dinlerden bahsedilen din dersi, yanında kendi dini neyse onunla ilgili seçmeli ders... yalnız, türkiye şartlarında bu mümkün değil gibi...böyle yapılırsa, biri ehl i sünnet inancına göre eğitim almak isteyecek, diğeri ben aleviyim, diğeri ben bektaşiyim diyerek hepsinin farklı talepleri olacak..bunların hepsine ayrı ayrı eğitim verilebileceğini düşünemiyorum.karmaşadan başka bir işe yaramaz.
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | ||
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |