|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Muhteşem,Açılış Tarihi: 30 Temmuz 2008 (23:42), Konuya Son Cevap : 23 Ekim 2011 (15:16). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Temmuz 2008, 23:42 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 | gelin kaynana...:))) gelin kaynana...:))) Gelin ile Kaynana karşı karşıya oturmuşlar .. Kaynana : "Gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu oturup konuşarak anlayalım" demiş. Gelinde : "Tabi anne konuşalım" demiş. Kaynana başlamış anlatmaya. "Aman kızım benim üç halim vardır dikkat et. Saçıma gül takmışsam, neşeli olurum, her yola gelirim. Kulağımın arkasına gül takmışsam, havamda olmam, çok ısrarcı olma. Eğer ki yakama gül takmışsam, sakın etrafımda dolaşma çok sinirli olurum" Gelin, kaynana lafını bitirince başlamış lafa : "Anne benim halim malim yoktur. Bacak bacak üstüne atarım, sigaramı yakarım, sen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım" OLAY BUDUR
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. |
Konu Sahibi Muhteşem 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Neden allah'a yöneliş? | Serbest Kürsü | Esma_Nur | 1 | 2229 | 24 Ekim 2011 14:14 |
allah korkusu ve hesap duygusu | Allah(c.c) | Kara Kartal | 1 | 2066 | 19 Ekim 2011 15:35 |
hak dostlarından nasihatler | Muhtelif Konular | YaŞuHa | 1 | 2348 | 15 Ekim 2011 19:53 |
umumi dua | Dua Bölümü | su damlası | 3 | 2808 | 06 Ekim 2011 19:57 |
Müftülükten ailelere öneriler: Eşinize saldırı... | Din Görevlileri | Medine-web | 4 | 2325 | 28 Eylül 2011 19:12 |
31 Temmuz 2008, 00:49 | Mesaj No:2 |
Cvp: gelin kaynana...:)))
çok güzelmiş : Bu hikayeye benzer bir kıssa var diyarbakırlı bir kadının oğluna nasihati ismi Oğlum Ehsan birde diyarbakır şivesiyle yazılmış çok güzel bir kıssa bu kıssanın birde videosu vardı ama Bulamadım sesli dinlemek daha bi güzel oluyor ama biz yazıyla idare edelim Oğlum Ehsan Anan sena heyran, nasılsan, ne haldesan Biz aramasak sen bizi ne arisan, ne sorisan Sen hayırsız bir evlatmışsan Fekat anana bir mektup yazmıysan, Sen heç Allah’tan korkmiysan, Bizi merakta bırakiysan Dün dayin oğli geldi Angara’dan Sağlık haberini ondan almişam Seni belediye otobüsünde bir kızlan görmüş Sözlüm diye bahsetmişsan Parmağına da yüzük tağmışsan Hüseyn’e dedim ki, helem biraz anlat şu kızi Dedi ki; ne anlatayım diyaza ay parçası, be mırad gülende güller açiy Ağliyanda yüzüne mercan saçiy Bele güzel ne görünmiş, ne duyulmiş Ehsan sen nasıl evlatsan Büyüklerinde danışmadan evlenmeye kalkmışsan Kardeşinden de mi ibret almiysan Getti, bir tango kız getirdi Ne gendi rahat etti, ne bize rehat ettirdi Kız da kız olsaydı, yüregim yanmazdı Eyle zayif eyle zayif ki eyni çırtık Eso’ya benziyi Çöğ gibi bacagi, Emin ağa gibi de ayagi vardi Çamaşır tokacı gibi de elleri vardi Ne konuşmamizi beğeniydi, ne yemeğimizi yeyiydi Zikkimin kökünü yiyeydi Pırçıkli meftuneyi ağzına koymiydi Kibe kudure kaşıgını ağzına koymiydi Mengegoş kebabından miğdesi bulaniydi Herşeye yeni, yeni adlar takaydi Ben diyidim babakunuç, o diyidi patlıcan ezmesi Ben diyidim lebeni, o diyidi yoğurt çorbası Ben diyidim klori aşi, o diyidi ekşili köfte Yok carut değil, faraş imiş, küçe değil, sokak imiş Havuca, pırçıklı demek ayıp imiş Ben bele konuşurum deye benden utanırmiş Niye gendi yaptiğindan utanmiyi Gün öğle oliydi, yatağdan kalkiydi Ne havşi süpüriydi, ne ayak yoluna su dökiydi Benim elimden çaput, onun elinden roman düşmiydi Gezmeye gidince en öne de o düşiydi Bigün baban dükkandan erken geldi Hanimin gızı yerinden teprenmedi Babanın çok ağırina gitti Bıraksam alimallah saçini, pırçıkini yolacakti Oğlum Ehsan, Ben ne şanssız bir kariymişam Kaynanaların zalim zamanında gelin olmuşam Gelinlerin zalim zamanında kaynana olmuşam Kime ne ettim ki bunu bulmişam Oğlum sen, sen olasan Akli başinda bir kız alasan İster Diyarbakırlı, ister yedi kat yabancı olsun Yeter ki helal süt emmiş olsun İstiyem ki sonra pişman olmayasan Kari kısmı ayakkabı değil, sıktı mı çıkarasan Namusum diyeceğsen, ömrü billağ çekeceğsen Oğlum Ehsan Biliyem eyisin hoşsun ama çabuk kıziysan Kızınca da ayran gibi kabariysan Oğlum asabi erkeğin kahrı çok olur Kahır çeken kari zor bulunur Onun içindir ki oğlum Ehsan Yüce Allah kadınların sabrını hamurdan yoğurmuştur Analar hanımdır, sultandır, hatundur Anaların mekanı cenneti aladır Analar ışıktır, analar nurdur Kadın, yüce Allah’ın erkeğe bir lütfudur... | |
31 Temmuz 2008, 01:30 | Mesaj No:3 |
Cvp: gelin kaynana...:)))
Doğrusu uzun süredir bende şu gelin ile kaynana kavramlarını düşlemimde uzlaştırmak için çabalamaktayım. bize lazım olabilir Ama şu varki, gelin ve kaynana uzlaşamaz. uzlaşır diyen ya hayalinde bir güneş ülkesi kurmuştur, yada şu ana kadar insanlardan uzak yaşamıştır.
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
23 Ekim 2011, 13:55 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | Cevap: gelin kaynana...:)))
Kaynana acısına dayanamadı, 30 dakika sonra öldü.. Samsun’da kayınvalidesinin ölümüne dayanamayan gelin, 30 dakika sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Kayınvalide ile gelin yan yana toprağa verildi. Kaynana acısına dayanamadı Samsun'un Kavak ilçesi Yaşardoğu Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk, 10 torun sahibi Tesmiye Gürel (84), önceki gün evinde rahatsızlanarak aniden öldü. ... Evin 40 yıllık gelini Fatma Gürel (58), kayınvalidesinin ölümü üzerine büyük üzüntü yaşayarak sinir krizi geçirdi. Aniden fenalaşan Fatma Gürel, eşi Ramazan Gürel tarafından hastaneye kaldırıldı. Fatma Gürel, Kavak Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Eşi ve annesini 30 dakika arayla kaybeden Ramazan Gürel, hayatının en büyük acısını yaşadı. Sevdiği iki insanı aynı anda kaybeden talihsiz adam, "Annem eşime, eşim de anneme çok düşkündü. Tam 40 yıl boyunca birbirlerine büyük bir sevgi ve saygıyla bağlı kaldılar. Annemin ani ölümü eşimi perişan etti. Şimdi her ikisinin de acısı yüreğimizi yakıyor" dedi. Gelin Fatma Gürel ile kayınvalidesi Tesmiye Gürel'in cenazeleri evlerinin önünde okunan duaların ardından Kavak İlçesi İdrisli köyüne toprağa verildi. (olay, Şubat 2011 tarihde gerceklesmiştir..)
__________________ DÜNYA mü,minin (ahiretteki ebedi nimetlere göre)zindanı Kafirin de (ahiretteki azabına göre) cennetidir. hadis |
23 Ekim 2011, 15:16 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: gelin kaynana...:))) Çok güzel yazılanlar )) Bazen düşünüyorumda bu gelin kayınvalide husumetleri nerden nasıl gelmiş merak ediyorum doğrusu ama şu bir gerçek gelin demeyimde her bayan önce gelin sonrada kayınvalide olacak bu kaçınılmaz Allahın izniyle yaradan nasip ederse o zaman insan kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa kayınvalidelerede öyle davranılmalı ..Ne gelin hatun kendine fazla güvenmeli nede kayınvalide hatun orta yol izlenmeli vede sabırlı olmalı Bu konuya çok şey yazmak isterimde vakit dar Allah c.c. razı olsun konuyu sunan ve eklenti yapan kardeşlerimden...
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |